Nejste přihlášen/a.
Jednoduchy test vlastenectvi.
Mnoho statu, ktere neumoznuji dvoji obcanstvi, pri zadosti o obcanstvi pozaduji zreknuti se vernosti k puvodni zemi.
Pokud se nad takovym pozadavkem zarazite, ze by se toto po vas chtelo vuci CR, pripadne si predstvite, ze byste nekdy proti CR meli pozvednout zbran pri sluzbe nove vlasti a prici se vam to, pak jste vlastenci. I kdyz treba jenom nekde hluboko uvnitr a v beznem zivote se tak necitite.
V opacnem pripade vlastneci zrejme nejste.
S krasou prirody, hokejem , pivem a politikama to zase az tolik nesouvisi.
Česko je krásný. O tom žádná. Ale nechápu, kdo může být na tuhle zemi hrdý. Nebo se snad někdo může pochlubit tím, že pochází z republiky, kde vládě šéfuje bývalý člen zločinecké organizace a trestně stíhaný estébácký fízl podezřelý z milionových podvodů? Kde se prezident ožere tak, že skoro poblije korunovační klenoty? Kde prezident poklonkuje totalitním režimům, vystupuje na schůzích komunistů a členové vlády dělají na letišti pukrle, když konečně dorazí za nehorázný peníze nakoupený, předražený a nekvalitní ochranný pomůcky? Z republiky, kde oligarcha ve střetu zájmů ovládá nejčtenější a nejposlouchanější média, kde se "zaklekává" na jeho odpůrce, kde se může stát ministrem spravedlnosti člověk s diplomovou prací o chovu králíků (nota bene opsanou), ministrem zdravotnictví zkrachovalý zpěvák a ministrem obrany někdo, kdo podle svých slov nastudoval vojenkou problematiku na internetu?
Díky, ale za tohle se normální člověk spíše stydí...
Doplňuji seznam. Jo a ještě ten zmatený dědeček, co bloudil po hradě a mumlal "jsem ztracen" (teda ajemlost). A ještě nám v rádiu doporučoval, abychom se umývali ..
Když tu budeme psát "ožralu kulisáka, restitučního podvodníka, zmatený dědek, přestane Babiš krást?
Myslím, že to lze pojmout, jestli jste hrdí na svou vlast a ne na politiky.
Ano, jsem hrdá na naši krásnou vlast, kterou ale postupně někde místně devastují /velkosklady, soláry/. Ale opět, záleží na lidech. Je mnoho oblastí, kde to jde jenom k lepšímu /Milovice/.
Jinak nebude existovat stát, kde byste poznali hlouběji politiky a jejich historii, abyste na někoho něco nevyšťárali, který by měl takovou životní a pracovní historii, aby byl čistý jak lilie.
Já to až tak nesleduji, ale třeba o Obamovi se tvrdilo, že nikdy nepředložil potřebné doklady - rodný list, protože podle něj by bylo zřejmé, že se prezidentem USA nikdy, podle tehdejších platných zákonů, nemůže stát.
O ožralovi Junkersovi snad víte, jak se motal, zakopával, poplácával po tvářích, urážel v opilecké stavu.
Dnes vyšel článek, kde se pan Vondruška vyznává k vlastenectví.
Myslím, že takhle to máme nastavene skoro všichni.
Samozřejmě, kdo si pomohl, komu nasypala EU vrchovatě do žlabu, bude pomýšlet trošku jinak.
Ráda tady žiju, ale vlastencem, natož hrdou Češkou se necítím. Na co by asi měli být Češi hrdí? Můžou spokojeně žít, chovat se slušně, obdivovat krajinu, historii, architekturu, přírodu, ale to bohatě stačí. Kdyby nás napadl nepřítel (ne ten, na koho ukáže nějaký politik, ale skutenčně někdo, kdo chce škodit), pak bych bezpochyby udělala vše, co je v mých silách, abychom ho zahnali, ale ne kvůli hrdosti.
Ano, byla jsem kdysi dávno na určité osobnosti mého národa hrdá a hrdě jsem se hlásila k tomu, že jsem také Češka. Ale pak mne to přešlo. Teď jsem tady chvilku přemýšlela, na koho bych asi tak mohla být hrdá, třeba z politické branže, nebo i umělecké a nikdo mne nenapadl. A kdybych se dnes ocitla ve jstejné situaci jako tenkrát, tak bych teda byla hodně skromná a raději bych moc nezdůrazňovala ke kterému národu patřím. Ale určitě jsou mezi námi ještě lidé, kteří patří k elitě národa, ale mám obavy, že většina už jich bude nad hrobem. Ty novodobé milionáře, které u nás máme, mezi elitu jaksi nepočítám, protože o penězích to není. A takových je všude dost a všude je mají. Přesto všechno ale svou vlast ráda mám, jenom nevím jak bych to zdůvodnila.
Se asi spletli, ne? Nacisty propagují jiní. Ti co naši vlast chtěli a chtějí zlikvidovat a prohloubit její podrobení Říši ..
Aha, trotlík naráží na Adolfovy spojenecké smlouvy. První podepsal s Polskem, hned po nástupu do funkce. Poslední se SSSR. Mimochodem, ten slavný obrázek, kde Chamberlain mává papírem a mektá o míru - ten papír není Mnichovská dohoda, ale smlouva s Adolfem o námořnictvu ..
Stalin Hitlerovi nevěřil, ale doufal, že získá nějaký čas ..
Mimochodem útok na SSSR Adolf plánoval ve spolupráci s Polskem. A Poláci plánovali do poslední chvíle totéž. Jenom při jednáních o detailech příliš tlačili na pilku a tak se ten malý vztekloun nas*al a dal jim po čuni ..
Ale agente, on věděl, že zaútočí. Jenom doufal, že později. Samosebou věděl i o jednáních s Poláky a přípravách na přepadení SSSR přes Polsko. Ono to nebylo až tak tajné ..
Je tu pořád řeč o tom Polsku, které si Stalin a se spojencem naporcovali, poté okupovali a Josífek nechal povraždit elitu Polské armády? Nebo to Sputnik vidí jinak? Bátuška měl samozřejmě informace od špionu o operaci Barbarossa i s přesným datumem, ale nějak ho to zaskočilo...možná jen doufal že parták ještě chvilku počká.
Stalin potřeboval čas, protože věděl, že se na něj chystají všichni, které ve dvacátých letech odrazil. A především Německo. A protože si naběhnul na německou špionážní hru a vyhubil armádní velení.
Když se chcete vyjadřovat k nějakému problému, zjistěte si alespoň základní fakta. Když už jste ze školy a rodiny zanedbaný ..
Tu poslední větu ponechám bez komentáře.
Kvůli pár dopisům, o kterých nikdo neví jak se dostaly z Berlína do Moskvy, (že by Beneš?), nechal Stalin vyvraždit nejvyšší velení armády? Vlastně on ne, on je svatej. Za to může jistě Ježov.
Podle počtu postižených lidí musely desetitisíce lidí tajně předávat zprávy do Německa, asi dost velká blbost, co? Neříkám, že by se nenašel ve velení Rudé armády nějaký špion, to by se jistě našel. Ale desetitisíce? Tomu uvěří nejvejš malý dítě. Ba ne, Stalin nikomu na lep nesedl, měl vše dobře promyšlený, tak dobře promyšlený, že on vlastně nic nedělal, na vše měl lidi, stačilo jen kývnout hlavou a pohůnci se mohli přetrhnout.
Co ostatní procesy? Komu v nich Stalin sednul na lep? Jistě by se někdo našel, že?
No nic, žijte si dál ve svém světě. Možná by občas nebylo na škodu čerpat informace z více zdrojů, nejen z jednoho.
Nebylo to tak, že zatim co Stalin vraždil v Pobaltí a genocidou si upevňovat kult, tak Adolf vraždil ve Franci a chystal se do Anglie. A s tim Stalin operoval že nejdříve pujde do U.K. a na spojence až potom. Ale zdá se že Sputnik má lnformace po kterých historici marně pátrají...Takže gratuluji k osvětlení dějin, historie to jistě oceni. Jen by mě zajímalo koho ve 20 letech Stalin ve vyhnanstvi odrazil.
Tak osobně dávám nacionalismus do stejného ranku jako náboženství. Prostě dělí lidi na stáda (kdo není s námi je proti nám) . Je velice výhodný pro politiky (ovládání lidí) . A především brání mobilitě a zpusobuje chudobu - malý trh (vysoké náklady)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.