Nejste přihlášen/a.
Ve firmě jich máme asi 70% a dělá se s nimi výborně, zdvořilí, zábavní, navíc jsou čistí a nesmrdí, což se o těch pár hetero tamtéž říci nedá. Rozhodně se po sobě v práci nesápou a chovají se zcela normálně. Tak jaképak tolerovat? Jsou to lidi jako každý jiný a hetero nemají právo je nějak soudit, ať se každý stará o sebe.
Pochody v Praze je jen divadlo.Tam chodí jen exibicionisté, kteří se rádi předvádí.Normalnimu gayovi se tyto ptákoviny nezamlouvají.Odchylka to je, ale stejná jako jeden je pravák a druhý levák. I leváci byli v minulosti brání jako méněcenní... Absurdní? Ano, tak jako pohled na gaye, ještě stále...
Když potkám gaye, tak to nejspíš nepoznám, pokud mi to nějakým způsobem neoznámí...
Osobně znám jen jednoho (no ono jich asi bude víc, ale jen o tom jednom to vím) a docela v pohodě kluk. Miliskující dvojici jsem ještě nepotkal.
Co mi vadí jsou ty jejich pochody typu Prague Pride... ale tam prý stejně normální gaye a lesby nepotkáte.
A jak se pozna, ze sem potkal gaye?
Neprijimam je nijak. Jsou mi ukradeni stejne jako kdokoliv jiny.
Kazdopadne, kdyz uz nekde nejake cicmajici se vidim, tak se na ne s gustem podivam. Kdyz jsou to dva chlapi, tak proto, ze to je jako se jit podivat na nejakou kuriozitu do muzea nebo do zoo, kdyz jsou to dve holky, tak proto, ze se na to hezky kouka.
Znám jednoho od vidění, je to syn sousedů od naproti. Slušný, spořádaný, nikdy jsem neviděla, že by si nějakého muže domů vedl, spíše mi přijde osamělý. Vadily by mi nějaké důvěrnosti na veřejnosti, ale naštěstí jsem se s tím nikdy nesetkala.
Když vidíte toho kluka, slušného, není vám ho líto? Nemyslím, že by vám mělo být líto, že je homo, ale že nikoho nemá. Homo lidé jsou úplně stejní jako hetero lidé, jen vlivem hormonů v prenatálním vývoji došlo, možná vlivem stresu, k vychýlení hormonální hladiny matky a homo člověk byl na světě.On si to nevybral, má právo mít všechny práva, jako jeho hetero kamarádi , teda i lásku se kterou se může vodit za ruce jako jiní...
Děkuji za odpověď, je to zajímavé. Stres během těhotenství může způsobit mnoho odchylek od normálního chování. Ve škole nám třeba dávala paní učitelka příklad, že má kamarádku, která během těhotenství prodělala smrt rodiče, rozvod a její syn je kvůli jejímu stresu v těhotenství dost hysterický.
Někde jinde jsem zase slyšela, že za to může chromozom od muže, který rozhoduje o pohlaví dítěte.
Mohla by být jiná orientace způsobená i umělým oplodněním?
Jak vzniká homosexualita? Nejsi odborníkem, neznám studie, já věřím jedné z mnoha verzí- stres stojí za změnou orientace. A taky věřím tomu, že čím víc porodíte chlapců, v řadě za sebou, tím vyšší máte šanci , že ten nejmladší bude gay.U děvčat tvo tak nefunguje.Nepamatuji se , někde to bylo vysvětleno, já si nevybavím, proč tomu tak je...
Tak normální je, takové osoby vůbec na uveřejnosti nepoznat.
Měli by se chovat a oblíkat normálně, jako všichni běžní občané.
Objímání a jak někdo napsal, vkládání svých jazyků do krků, by si měli nechat na doma. Toleruju leda u patnáctiletých, ještě hloupoučkých a nezkušených.
Co dělají teplouši doma v ložnici, nebo v obýváku je mi upřímně úplně jedno, je to pouze jejich záležitost a v soukromí nikoho neobtěžují a nekazí /děti/.
Copak my jsme s manželem na veřejnosti po sobě lezli, chodila jsem snad v krajkových podvazcích, nebo jako sestřička na gynekologii po náměstí? Navíc, ten Váš výraz cicmání, nezlobte se, ale já opravdu v Praze nevídám žádné cicmající se na zastávce, kromě těch pár hormony zblblých teenagerů.
Nějaká míra vkusu musí být a týká se všech aspektů života.
Když všechno všem povolíte, tak to dopadá jako třeba nyní v USA.
Znám blízce dva. První se přiženil do naší rodiny, moc hezký člověk, nikdo o tom neměl ani potuchy, jak to doopravdy je. Po 4 letech se manželství rozvedlo. Ale nikdy nebyl odpudivý, byl to vždy čistý, upravený, příjemný mladý muž, uměl se slušně chovat. Mívala jsem ho ráda, než se provalilo, proč se rozvod stal. To mě potom zamrzelo. Koho ne?
Druhý, před lety - kuchař na každoročním táboře. Vtipný, veselý, působil jen legraci a dobrou náladu. Všichni ho měli rádi. Nikdy nikoho neobtěžoval, snažil se každému pomoci. Dneska mu je už přes 60 let, žije sám, dodnes se občas navštěvujeme a máme k sobě kamarádský vztah.
Pokud jsou všichni jako tito dva, mohu říct, že proti gayům nic nemám. Jaga.
Nemám ráda nějaké cicmání dvou mužů či dvou žen na veřejnosti. To není pěkný pohled.
Vůbec to neřeším. A pokud je to někdo, koho znám, tak mi je ho líto, protože to zjištění a následné obavy, jak to přijme rodina a okolí, to je pro většinu hrozný stres. Vadí mi akorát to nám implantované duhové divadlo. Přijmu svůj osud s pokorou a nedělám z toho masopustní průvod. Za tím stojí někdo ujetej a redaktoři se rádi chytnou, když maj o čem psát.
Duhové divadlo- ano, i mi to přijde ujeté, nesmyslné, spíš poškozující samotné gaye, protože mnoho lidí to vnímá jako provokaci atd.Je to masivní akce a tečou z ní peníze, proto se pořádá.Chytnou se jí ještě politikové a dílo zkázy je dokonáno.Z druhé strany je třeba pochopit gaye- jakmile se na ně někde provalí , že jsou gayi , jsou ještě stále dost lidmi odmítání, i to pouhé cicmání na zastávce je mnoha lidem nepříjemné, to je také vlastně nepřijetí. Ti lidé se chtějí cítit svobodni jako heteraci, mají na to právo, liší se pouhou orientací, proč je nenechat žít v jejich přirozeností, nám taky nikdo nezakazuje cicmani na zastávce a držení se za ruce...
Eliso, doma to většinou řeknou, nebo se to rodiče nějak dozví. Každopádně záleží na rodičích, jak jsou o problému informovaní, jak dokážou přijmout takovou zprávu. Obecně hůř se s tím srovnávají otcové. Těm to trvá dlouho a někdy to prostě nepřijmou. Maminky si popláčou a časem se s tím nějak smíří. Zažila jsem několik svých studentů, co tohle řešili. Většinou nechtěli bydlet s ostatními na intru, ale sháněli podnájem a po maturitě zmizeli někde na západě, kde už přeci jen byla pro ně atmosféra. Tuhle jeden z nich přijel na sraz a vypadal spokojeně, že se svým přítelem cestují po světě. Ukazoval fotky a vesele komunikoval. Byl to zcela jiný člověk, než před těmi sedmnácti lety. Mezitím se i u nás dost změnil postoj většiny lidí ke gayům, tak to tam nikdo neřešil.
Ano, děkuji, četla jsem to. Jen mi pořád nedochází, proč rodiče něco takového nenapadne, proč jim to nedojte, když si dítě dlouho nepřivede přítele/přítelkyni. V té otázce třeba psala nějaká paní o svém synovci, že jí to došlo, když mu bylo 4, ale jeho mamince ne a byla překvapená. Přijde mi, že by bylo přiznání lehčí, kdyby se rodiče zeptali: "Ty nejsi heterosexuál, viď?"
No vidíte, já znám velmi slušné gaye, na kterých byste nikdy nepoznala, že jsou jiné orientace.Tim nepopírám vaši zkušenost, ano, jsou mezi námi promiskuitní jedinci a že jich je!Asi rozdíl je jen v tom, že u hetero můžů je to tolerovano1, u žen už méně a u homo lidí úplně nejmíň, třebaže se ničím neliší od zbytkové populace.
@kepler - Ale jakékoliv miliskování na veřejnosti... Tohle ať si nechají na soukromí.
Zlatá slova - jen by se měla vztahovat na všechny, nejen gaye. Občas jedna neví, kam na veřejnosti s očima
Budu úplně upřímnej. Mě se z nich dělá fyzicky špatně. Pár jich znám. Když dva z nich vidím, jak se vedou za ručičku, jeden z nich s oblibou nosí pořád košilečku s kraječkama kolem krčíčku a pak se najednou zastaví vrazí si jazyky vzájemně do hlavy, tak se mi chce regulérně blít...
Je třeba něco vydržet , ne se hroutit z jednoho gay páru ,bozinku, to nemate koš silnou náturu...A je to jen otázka zvyku, co neznámé , tak se toho bojíme. Nic vám nedělají nechte je zit, oni vás to pak oplatí.
Jezevče, to vedení za ručičku, košiličku s kraječkama, to je na shovívavý povzdech a pokrčení ramen: Co naděláš!?... Tady mi ta tolerance jakž takž funguje. Ale když se líbaj dva vousatí masití prošedivělí padesátníci, tak to mne sevře tak divnej pocit, že se jen chytnu za pusu: Týýý vo.e! To nedám.
A přesto za třeba 50let bude úplně normální žít v gay vztahu, nikdo nebude odvracet zrak, nikdo se nebude pohoršovat-lide si zvyknou.Jen aby to bylo co nejdříve ,aby i ito lidé mohli svobodné žít...
zanzibar...za 50 let?To každou úchylku necháme být a budeme ji tolerovat?Co když bude chtít takto svobodně žít např. zoofil,nekrofil a takových úchylek je spousta a každý z nich bude chtít být tolerován?Svobodně žít...Vždyť mohou svobodně žít.Kdo jim brání?Pokud vím tak jediný kdo na ně většinou upozorňuje jsou oni sami.
Podle mě se jedná o nemoc či degeneraci určité části mozku.Myslím,že se jedná o chování které jde proti přírodě a něco takového by mělo být něčím odstrašujícím a ne naopak.Naštěstí to však příroda zařídila dobře...rozmnožování stejnopohlavních párů není možné.
mikihans...v přírodě se homosexualita vyskytuje...ano pokud se cítí být někdo intelektem na úrovni delfínů,ptáků či opic.
A to i v případě, že by se jednalo o vaše dítě? Mně homosexuálové nevadí, jsem v tomto ohledu tolerantní.
Conconi, tak jako Vy se k tomu staví otcové kluků, co si kvůli orientaci vzali život. Táta jim to otlouk o hubu a odmítl je. Vzali si v zoufalství provaz nebo skočili ze skály. Mladí krásní inteligentní lidé. Přitom homosexualita je stará, jak lidstvo samo. To jen církve a minulý režim netolerovaly. Taková římská armáda, to bylo gayů! Dnes se udává zhruba 11%. Ty 4 procenta tak u holek.
Kdyby mne omezovali, útočili na mne, tak je taky odsoudím. Tady těch nešťastníků mi je akorát líto.
Já ani nevím, že jsem nějakého gaye potkala, protože neznámé lidi míjím a nepozastavuji se nad ničím. Tak nevím co bych měla, nebo neměla tolerovat. To přece není možné pznat, že je někdo gay, když kolem mne jenom projde. A pak i kdyby to nějak poznat bylo, tak co mi je do toho?
A vůbec proč zrovna tolerovat? Když někoho potkám, tak nemám co tolerovat, kolem mne někdo prošel a tím to hasne.
Ano "liško", přesně tak. Ale ta otázka zní, "co jste ochotni tolerovat, když potkáte gaye. Tak já když někoho potkám, tak nemám co bych mu tolerovala, pokud by na mne ovšem nějakým způsobem nezaútočil. To bych netolerovala nikomu a nemusel by to být zrovna gay.
Vy vůbec všeobecné nemáte žádnou toleranci, když jenom do všech stourate.Otazka byla položena, všichni ji kolem vás pochopili správně, jen vy ji opět musíte napadat a rozebírat , ano. Uznávám. Že vyjádřeno to nebylo nejobratneji, ale kdo chtěl pochopit, pochopil...Je to jen o snaze...
Ale já se přece vůbec nemusím snažit přemýšlet, jak tazatel svou otázku myslel. To asi vážně nemyslíte, teda dofám že ne. Otázku jste položila jasně a já odpověděla neméně jasně. Když potkám gaye, ani o tom nevím, tak nechápu co bych měla, nebo neměla tolerovat. Pokud vlezu přímo někam, kde je společnost gayů, tak by mou přítomnost nemuseli tolerovat oni a rtudíž mezi ně nechodím a jinak s nimi do styku nepřijdu. Už jsem na tom svět docela dlouho a ještě jsem na ulici nepotkala žádné gaye, kteří by se chovali tak, že bych to mohla odsuzovat. Nepoznám, jestli jde o dva kamarády, nebo jinak sexuálně orientované. Mně nevadí gayové, ale to slovo "tolerovat". A při čtení Vašich reakcí na ostatní rádce navíc ani nechápu, proč jste tuto otázku položila. Mám dojem, že ani Vám gayové nevadí, tak proč se ptáte?
Proč se ptam? No protože mne zajímá , jak to mají ostatní.Ano, tolerovat, je slovo , o které tu jde.Dal netřeba rozebírat...
Pokud neuvažujeme nad tím, jak to tazatel myslel, pak odpovidate úplně zcesty. Není důležité slovo tolerovat, ale celkový pohled na gaye, zdá mi vadí či nevadí. A jasné že jde o situace kdy gay dvojici poznam-,vedou se za ruce, líbají se.
Prosím Vás, to už je k smíchu. Položila jste otázku hodně nešikovně, protože stačilo abyste se zeptala, jestli někomu vadí gayové a proč. A když jsem Vám odpověděla přesně na to, na co jste se ptala, tak jste význam odpovědi asi nepobrala, protože píšete, že já odpovídám z cesty. A líbající se gaye na ulici jsem ještě nepotkala, ale hetero vidím často v objetí. Ale nevadí mi ani oni. Je to jejich věc, když to nevadí jim, že se na ně dívají kolemjdoucí, je to jejich věc. A jak tak koukám, Vám toho bude vadit víc. Mně nevadí nikdo. Ani Vy ne.
Co bych nepochopila, pochopila a odpověděla k věci dokonce několikrát. Tak složitá ta Vaše otázka zase není a co jsem napsala je můj názor. A mám obavy, že to Vy máte trochu těžkopádné chápání, ne já. Všimla jsem si toho i jinde.
Moje chyba je v tom, že na vás reaguji, nemám ráda hnidopichy, vy jste jedna z nich.Uz nebudu, nepotřebují pořád a pořád vaší debilni kritiku.S vámi končím.To bude úleva!
Jediné, co mi dělá problémy, je tolerance lidské blbosti. S tím se vyrovnávám velmi těžko. A pak mám ještě problém s lidmi, kteří chtějí za každou cenu šokovat (ale to s tou blbostí také souvisí). S vírou, sexuálním zaměřením atd., to nemá co dělat. M.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.