Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bydlení při VŠ

Od: matej2 odpovědí: 6 změna:
Chtěl bych se zeptat na Váš názor. Teď po prázdninách budu nastupovat na VŠ do Prahy a řeším bydlení. Můj strýc tam má pro sebe firemní byt. Napadlo mě, že bych ho poprosil, zda bych tam mohl bydlet, s tím, že bych mu třeba dával nějaký peníze jakoby za nájem. Zatím jsem s tím s nikým (rodiči) nemluvil. Myslíte ale, že to není ,,blbý, prosit strýce, zda bych mohl bydlet v jeho firemním bytě a je to vůbec možné? Děkuji za odpověď

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Za jediný vhodný způsob pomoci při hledání bydlení v Praze považuji dotaz jednoho z Vašich rodičů. A i tak jen v obecné rovině - Hele Pepo, náš kluk hledá v Praze bydlení, nevíš o něčem? Teoreticky by totiž mohl v okolí svého firemního bytu nebo mezi kolegy znát někoho, kdo byt pronajímá. Do firemního bytu určitě není vhodné se přistěhovat z více důvodů. Zvýší se odběr elektřiny a vody. Jak by to strýc vysvětloval? Ve firemním bytě může občas přijímat firemní náštěvy. Jak bude vysvětlovat, že z vedlejšího pokoje zníe hudba, že se někdo courá do koupelny a na WC? A také to může být strýc záletník. A to je jen jeho svědomí a jeho problém a ne nějakého svědka z rodiny.

joudic*
hodnocení

1x
to zalezi jaky mate vztah, co to je za firmu a jaka pozice nebo jestli je primo majitel.. tak jako tak, spise zbytecny dotaz. Osobne bych rekl ve vsech pripadech ne, tim tuplem jestli neni majitel firmy..

hodnocení

0x

Myslím, že když je byt firemní a strýce je zaměstnanec firmy, musí sám dodržovat jistá pravidla. Nejde to tak jednoduše, vzít do bytu někoho jiného. Kdyby to bylo možné, vzal by na byt další lidi a vydělával. Myslím, že je to stejné, jako používání firemního auta či telefonu /určitá pravidla/. Strýc asi nebude moci vyhovět, oi když by třeba rád pomohl.

Zeptejte se ho, zda o něčem neví. Ne přímo firemní byt. Nebo mohou pomoci bývalí studenti. Ti, kteří končí školu, předávají mladším občas své bývalé adresy na ubytování. Jaga.

Další možnost je požádat o ubytování na studentské koleji. Ale tady zřejmě bude přetlak zájemců.

zirafka
hodnocení

0x

Zkušenost vnuka, letos studuje 1.ročník VŠ. Na koleji ho ubytovali se třemi mladíky z vyšších ročníků a vnuk byl šikanován takovým způsobem, že chtěl ze školy odejít. Naštěstí jsou jeho rodiče finančně na tom tak dobře, že si mohou dovolit vnukovi pronajmout byt a od té doby je klid.

liska5

To měl smůlu, z toho ale nedělejte závěry.

lee*
hodnocení

0x
Já jsem pro spolubydlení. Buď si s někým pronajmete být a nebo dnes se dá pronajmout jen pokoj. V Praze je i spousta bytových domů přestavěných na mini byty které se pronajímají výhradně studentům. Na spolubydlení je dobré se seznámit, tedy bych si na první měsíc zajistila kolej a nebo požádala toho strýce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]