Nejste přihlášen/a.
Můj dotaz je čistě průzkum, protože nechápu, když někdo vychodí základní školu, že může napsat tečku nad velkým I. Dříve se to tak učilo? Píšete to taky tak a proč? Chápu dislektiky, disgrafiky nebo neznalost i/y, ale tohle mi příjde velice hloupé.
Přiznám se, že někdy nad I tečku udělám. A také nad 1. Ale jen sama pro sebe. Píšu rychle, ne zrovna čitelně a vím, že někdy bych se později zbytečně zdržovala přemýšlením, jestli je to I nebo l (malé el), 1 nebo 7. Transparent vypovídá o nositeli nejen tím, co je psáno, ale i způsobem psaní a materiálem. Divné transpatenty mě zaujmou. Z mnoha důvodů.
Ne
A nebo velké I píšu jako řez kolejnicí. Tedy jako dvě písmena T (jedno normální a přes něj zrcadlově dolů). Ale nikdy tečku.
Já vidím Il Il lI lI (velké měkké i a malé el - 2x po sobě, pak malé el a velké měkké i také dvakrát po sobě). M.
Já jsem ani nevěděla že to na klávesnici vůbec jde. Odkaz který jste sem zadala, nebudu celý čís, abych se "dopracovala" k tomu momentu, kde je velké I s tečkou. A jestli to tam někdo napsal, tak je prostě blboun, ale na druhou stranu je dost šikovný, protože já jsem to zkoušela a na mé klávesnici to nejde. Nebo zase nerozumím otázce. I to je možné.
Ne
Možná by stačilo odkaz rozkliknout a najít do 2 sekund onen obrázek. Odpoví na otázky a je silnější než slova.
Tak asi nerozumím. odkaz jsem znova rozklikla a jsou tam demonstranti a řvou a nějaký člověk tam z pódia mluví. Žádné velké "i" s tečkou jsem tam neviděla.
Ano
Ve jmene mam dve i.
Kdyz jsem se naucil psat tiskace velkyma pismenama svoje jmeno, pocitam, ze to bylo jeste pred ZS, tak sem tecku nad tema velkyma I delal. Kdyz sem se pak zjistil, ze to tak byt nema, stejne uz sem u toho zustal. Ne ve vsech slovech. Pouze u toho meho jmena. Jen tak. Pro srandu.
Dnes uz moc casto velkym tiskacim svoje jmeno nepisu a urcite bych to tak nenapsal na nejaky dulezity dokument, nebo strojove cteny formular, ale treba do takovych danovych priznani to davam zcela zamerne...
A pocitam, ze do formulare scitani lidu to pujde taky.
Roztomilý rukopis. Už jen z ukázky je vidět, že nemáte rozdíl mezi n a u .. číst po Vás může být docela zábava.
Je to Ivana, Julie a Ilona. Ale ty kroužky, místo tečky něco znamenají. Teď si samozřejmě nevzpomenu co přesně, ale jednou jsem to četla, že lidé kteří místo teček dělají kroužky, jsou... A už nevím co. Ale můžete si to někde dohledat. Je třeba hledat v grafologii.
Ne
Našel jsem toto:
Iveta: "Byla jsem tento týden na pohovoru a chtěli po mně vyplnit 7 stran testu psace. Napadlo mě hned, že třeba to budou posuzovat i z grafologického hlediska. Co jsou hlavní znaky, které se hodnotí a co znamenají?...já např. píši větší písmo, hodně roztahuji, celkově, na A4 e mi určitě vejde méně textu než jiným. tečku nad i dělám jako malinký kroužek. Děkuji a hezký den!"
PhDr. Sylvie Navarová a Dagmar Kravčíková: "Dobrý den, je to možné, že bude posuzovat grafolog rukopis.Ten se bude v písmu zaměřovat na Vaše předpoklady k dané pozici.K bližšímu rozboru je potřeba vidět rukopis.Místo tečky malý kroužek vyjadřuje Vaši touhu odlišit se, být originální,výjimečná. Jen stručně,ale vždy se posuzuje v kontextu celého textu. Kravčíková"
Tak já jsem si to mezi tím vyhledala a tam píší, že člověk, který místo tečky dělá kroužky (je jedno jak velké), jsou prý optimisti. Tak to už musíte vědět sama, jestli to sedí, nebo ne.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.