Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psaní velkého I s tečkou?

Od: gumidek® odpovědí: 46 změna:

Můj dotaz je čistě průzkum, protože nechápu, když někdo vychodí základní školu, že může napsat tečku nad velkým I. Dříve se to tak učilo? Píšete to taky tak a proč? Chápu dislektiky, disgrafiky nebo neznalost i/y, ale tohle mi příjde velice hloupé.:)

novinky.cz/...

46 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Asi je pro ně důležitější obsah, než forma *smich*

Ono to má taky obsah?

hodnocení

1x

Ne

Tečku nad I nepíšu, ale zde mám dojem, že byla použita z "estetických" důvodů - pro obzvláštnění atd. Tedy nejspíše ne z neznalosti.

hodnocení

Ne

Z estetiky bych mohl napsat i: "tO, žE pRVNÍ pÍSMENA nAPÍŠU mALÁ". :)

motak
hodnocení

0x
Paní je asi trochu pohlupava
hodnocení

Ne

Je tam těch pohlupavych transparentu víc :). Měl jsem takového spolužáka, který to taky dělal. Tehdy mi to nevysvětlil, tak koumám, zda to není krajová specialita, protože se s tím poslední dobou setkávám častěji a nebo si toho více všímám, ale ten transparent bil do očí...

hodnocení

0x

Přiznám se, že někdy nad I tečku udělám. A také nad 1. Ale jen sama pro sebe. Píšu rychle, ne zrovna čitelně a vím, že někdy bych se později zbytečně zdržovala přemýšlením, jestli je to I nebo l (malé el), 1 nebo 7. Transparent vypovídá o nositeli nejen tím, co je psáno, ale i způsobem psaní a materiálem. Divné transpatenty mě zaujmou. Z mnoha důvodů.

hodnocení

Ne

Takže to svým způsobem může být i reklama :).

Ne

Nad jedničkou občas také píši tečku, dělávali to účetní. Bez tečky to mohli číst jako sedmičku

hodnocení

Ne

Já sedmičku odmala uprostřed vodorovně proškrtnu 7 .Někdo to dělá i písmeni Z.

Ale tečku...?

Ne

Já také píši 7 uprostřed proškrtnu a ještě někdy nahoře s vlnovkou

hodnocení

Ne

A nebo velké I píšu jako řez kolejnicí. Tedy jako dvě písmena T (jedno normální a přes něj zrcadlově dolů). Ale nikdy tečku.

Ne

To je dobrý nápad.

Uhádne někdo co jsem teď napsala...Il Il

lI lI

hodnocení

Ne

římskou dvojku a dvě po sobě jdoucí velká měkká I (í).

72mona

Já vidím Il Il lI lI (velké měkké i a malé el - 2x po sobě, pak malé el a velké měkké i také dvakrát po sobě). M.

Ne

Napsala jsem velká i 4x II II

a pak 4x malá el ll ll

Ne

Rozdíl není vidět, ale když napíši AIenka nebo lvanka, tak to přečteme dobře, ale já napsala u Alenky velké i a u Ivanky malé el ...*smich*

hodnocení

0x

Já jsem ani nevěděla že to na klávesnici vůbec jde. Odkaz který jste sem zadala, nebudu celý čís, abych se "dopracovala" k tomu momentu, kde je velké I s tečkou. A jestli to tam někdo napsal, tak je prostě blboun, ale na druhou stranu je dost šikovný, protože já jsem to zkoušela a na mé klávesnici to nejde. :-D Nebo zase nerozumím otázce. I to je možné.

hodnocení

Ne

Možná by stačilo odkaz rozkliknout a najít do 2 sekund onen obrázek. Odpoví na otázky a je silnější než slova. *vtip*

Tak asi nerozumím. odkaz jsem znova rozklikla a jsou tam demonstranti a řvou a nějaký člověk tam z pódia mluví. Žádné velké "i" s tečkou jsem tam neviděla.

Je tam nějaká demonstrace, ale žádné I s tečkou tam není.

72mona

VČIL SU TY OPATŘENI FAKT POHLUPAVE!

A ještě: Z MINUTY NA MINUTU?

Je to tam i s tečkama nad velkým i. Dole. M.

hodnocení

Ne

72mona: Díky, myslel jsem, že si toho všimnou všichni automaticky *placni*

72mona
21.07.20 00:27

*hledam*jo jo je to tam

30.07.20 16:46

Ne

hodnocení

0x

Ahá, tak toho jsem si nějak nevšimla. Podle mne ten kdo to psal to pojal tak, že to napíše tiskacím písmem ale že udělá písmenka veliká, aby byla vidět. ;) No a proto si asi ani neuvědomil, že udělal nad "i" tečku. On to nepsal uprostřed slova jako velké I, ale jako veliké malé i. :-D

hodnocení

0x

Možná ta tečka i použitý jazyk naznačují odlišnost kraje razoviteho ..

Ne

Taky mne to napadlo, v turečtině takové písmeno existuje

hodnocení

0x

Ano

Ve jmene mam dve i.

Kdyz jsem se naucil psat tiskace velkyma pismenama svoje jmeno, pocitam, ze to bylo jeste pred ZS, tak sem tecku nad tema velkyma I delal. Kdyz sem se pak zjistil, ze to tak byt nema, stejne uz sem u toho zustal. Ne ve vsech slovech. Pouze u toho meho jmena. Jen tak. Pro srandu.

Dnes uz moc casto velkym tiskacim svoje jmeno nepisu a urcite bych to tak nenapsal na nejaky dulezity dokument, nebo strojove cteny formular, ale treba do takovych danovych priznani to davam zcela zamerne...

A pocitam, ze do formulare scitani lidu to pujde taky.

hodnocení

Ne

Potom pro to mám pochopení :-D.

berger*
hodnocení

0x
Gumídku,toto se taky povedlo - "A nebo velké I píšu jako řez kolejnicí." :-D Co vlastně píšete jako řez kolejnicí? "A" nebo "L"? "A" nebo "I"? Anebo "L"? Anebo "I"?*smich2*
hodnocení

Ne

No přece I :)

A taky J

Psaní velkého I s tečkou?

lee*
hodnocení

0x
Tak já si myslím, že můj mluvený i psaný projev je velmi dobrý, nejsem nějaký nedovzdělaný blbec. A tečku nad velkým I píšu. Teda vlastně v mém podání je to kroužek. To musí být pro Vás už úplně k nepochopení :-O
Jedna věc je školní diktát, druhá je ta, jak člověk píše běžně. Při psaní rukou nepíši ani hůlkově, ani psace, mám nějakou vlastní formu a myslím, že to tak má většina dospělých. Sklon písma mám doleva, také je to jinak, než mě v první třídě učili. Písmena mám taková bachratá, velká, široká. Místo teček dělám kroužky a to i nad I nebo J. Nikdy by mě nenapadlo, že to pro někoho může být problém :-O Mně spíš vadí, kolik lidí neumí mateřský jazyk a neovládá shodu podmětu s přísudkem a vyjmenovaná slova, což je učivo prvního stupně. No a vida, svým kroužkem nad I se v očích jiných řadím do této kategorie tupců taky :)
doplněno 28.07.20 17:59: Číst po mně pro Vás musí být utrpení :)
Psaní velkého I s tečkou? #2
hodnocení

Ne

druhé a třetí čtu jako julie a slona :-D

Ivana Julie ... už luštím

Roztomilý rukopis. Už jen z ukázky je vidět, že nemáte rozdíl mezi n a u .. číst po Vás může být docela zábava.

28.07.20 18:29
hodnocení

Ne

Ilona *uf*

lee*
@ra252 Tak ono v dnešní době není mnoho situací, kdy by po mně někdo cizí četl text psaný rukou. V práci vše na PC a formuláře hůlkově. A doma si zvykli. A nebo luští dle kontextu :-D
lee*
@gumidek Slona :-D Vy jste mě pobavil :)) Jo, píšu jako prase. Nevím kde jsem k tomu přišla. Někdy v pubertě... A měnit už to asi nebudu :)
hodnocení

Ne

Já psával, že jsem to kolikrát sám po sobě nepřečetl :)

hodnocení

0x

Je to Ivana, Julie a Ilona. Ale ty kroužky, místo tečky něco znamenají. Teď si samozřejmě nevzpomenu co přesně, ale jednou jsem to četla, že lidé kteří místo teček dělají kroužky, jsou...*zmateny* A už nevím co. Ale můžete si to někde dohledat. Je třeba hledat v grafologii.

hodnocení

Ne

Našel jsem toto:

Iveta: "Byla jsem tento týden na pohovoru a chtěli po mně vyplnit 7 stran testu psace. Napadlo mě hned, že třeba to budou posuzovat i z grafologického hlediska. Co jsou hlavní znaky, které se hodnotí a co znamenají?...já např. píši větší písmo, hodně roztahuji, celkově, na A4 e mi určitě vejde méně textu než jiným. tečku nad i dělám jako malinký kroužek. :) Děkuji a hezký den!"

PhDr. Sylvie Navarová a Dagmar Kravčíková: "Dobrý den, je to možné, že bude posuzovat grafolog rukopis.Ten se bude v písmu zaměřovat na Vaše předpoklady k dané pozici.K bližšímu rozboru je potřeba vidět rukopis.Místo tečky malý kroužek vyjadřuje Vaši touhu odlišit se, být originální,výjimečná. Jen stručně,ale vždy se posuzuje v kontextu celého textu. Kravčíková"

suzymon1

Tak já jsem si to mezi tím vyhledala a tam píší, že člověk, který místo tečky dělá kroužky (je jedno jak velké), jsou prý optimisti. Tak to už musíte vědět sama, jestli to sedí, nebo ne.:)

lee*
Suzy, o mně si lidé myslí, že jsem optimista. Ale já jsem pesimista. Akorát smířený s tím, že všechno stojí za *** :-D Tak tam ty kroužky dělám asi jako mimikry :))
lee*
@gumidek K tomu pohovoru - pokud adept dostane za úkol opsat 7 stránek nejde většinou o test grafologie. Ale pozoruje se, jak adept zareaguje na v podstatě debilní pokyn slepě opisovat tolik materiálu. Jsou pozice kde se cení že zavřete pusu a píšete furt pryč a jinde se cení že položíte tužku a odcházíte s tím, že na takové blbosti je škoda vašeho času
hodnocení

Ne

Je mi jedno, co a jaká pozice. Vždy prohlásím debilitu a odejdu. Už jsem slyšel, jak kamarádka na pohovoru měla zazpívat nebo tleskat. Naštěstí pro mě jsou to pozice, které mě míjí co by technika. Tam se cení to druhé (ihned odejít).*dril*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma hůlkové písmo

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]