Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hra Žulíky

Od: jardos* odpovědí: 10 změna:

Hraji žulíky asi 70 let. Nyní se mě stalo, že protihráč ke své srdcové 7, chtěl vzít srdcovou 6 z odkládacího balíku a k tomu přiložit žulíka, kterého měl v ruce. Na moje vysvětlení, že může brát kartu pokud má v ruce alespoň karty dvě, odpověděl že si dělám svoje pravidla. V pravidlech, prý se nic takového nepíše a ani já jsem to skutečně nenašel. Myslím, že je to podobné vzít z balíku krále ke svému králi jiné barvy + žulíka a vyložit. To je také nemožné.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Nejmenuje se hra žolíky? Zuliky slyším prvně.

Já "žulíky" také slyším prvně, vždy jsem slyšela "žolíky". Žulíky jsou bud jiná hra, nebo jsou to žolíky v nějakém nářečí.

Teoreticky možná ano, ale u nás se taky vždy říkalo Žulíky, žulík, žulda...

liska5

Joli - žolíky.

Internet taky mluví o žolících.

hodnocení

1x
My to hrávali přesně tak, jak Váš protihráč.

tomas11*
hodnocení

1x

Tak u nás tedy to jde proč by né? Mám kartu a joliho k tomu přidám z balíku a vyložím - jen tedy na první vyložení musí být čistá postupka a součet u nás 43 bodů.

hodnocení

1x

My jsme to hráli vždy tak, že pokud hráč vezme kartu z odhozených, tak musel vyložit.

hodnocení

0x

Souhlasím s vámi, taky jsme to tak hráli.

hodnocení

0x

No vidite a širým s kým jsem hrál se neslo vyložit 6;7 a žolík.Ten musel být vždy uprostřed-6-žolik-8 . například!

Ne s širým mělo být s NIKÝM! Psal jsem v tbl a toto přehlédnul !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]