Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nebaví mě můj obor

Od: mechan odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

tak už mám ten doslova "vybojovaný" výučák v oboru automechanik a hledám si práci.

Problém je ten že jsem byl na praxi ve firmě kde jsem od září až do května vlastně jen měnil oleje, přezouval apod. Semtam ještě rozvody a to mi taky nikdo nesvěřil ani pořádně neukázal.

Co se aut týká tak mě baví, jsou tak trochu můj život ale co mě na tom baví nejvíc je řízení kdežto samotná práce zrovna moc ne. Nevím ale nějak mi to prostě nesedí a něco mi říká že mám dělat něco jinýho. Jo, automachanik je zlatej důl ale jde mi o to aby mě práce opravdu bavila i za cenu menšího výdělku.

Pořád ale nevím co bych tak mohl s tím výučákem dělat.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladycat*
hodnocení

2x

Různého řidiče - autobusu, tramvaje, taxikáře, kamionistu, traktoristu, pošťáka, kurýra... Povolání s řízením motorového vozidla je mnoho.

mechan
hodnocení

Samozřejmě, ŘP sk. B a C mám od školy ale na to C musím ještě nějakou dobu počkat nebo s rozšířeným profesním školením klidně teď. To je ale drahé a myslím si že bych se měl hlavně teď vyjezdit s autem a nehrnout se hned na náklaďák.

Když ale vidím ty podmínky co panují v těch kurýrních společnostech tak je to celkem děs, myslím hlavně dodávky.

Taxikář by celkem i šel ale co jsem tak slyšel tak mají docela krizi.

Co slyšíme kolem sebe a vidíme v médiích, atomechanik dnes je jen vyměňovač komponent, na autě nic neopraví. Ani se nedivím, že tě to nebaví. Zajímavé může být, v nějakém větším podniku jezdit s VZV. Větší podnik myslím kvůli vyššímu vytížení a tím vyšší plat. Nebo pak jezdit třeba s bagrem.

anonymni*
hodnocení

@ferax

Jo to bude tím.

Popravdě by mě víc bavilo se hrabat ve starých autech...

janm*
hodnocení

1x

Hezký den

Nebo se časem osamostatnit, to by vám dalo možnost dělat práci jakou chcete, třeba se právě specializovat na ta "stará auta" nebo něco co většina servisů nedělá budete-li chtít, zatím i sbírání "špatných zkušeností" má svůj význam...

lee*
hodnocení

1x
To taxikareni není žádný med. Vesměs se crcáte po městě v kolonách. Se spoluobčany z Kauflandu na sídliště, babči k doktorovi, opilé puboše domů. Žádná pořádná jízda jen hodiny čekání a sunutí se v zácpě. 12h na zadku. Pokud jezdíte pro větší firmu tak podmínky na auto, někde i oblečení. Po zaplacení všeho nic moc zisk. Známý toho po 20 letech nechal a šel jezdit s traktorem a je spokojenej. Na kamionu se dá vydělat, ale je to život po pumpách. Leckde ty záchody a sprchy jsou děs, jídlo po jídelnách, pořád sám... Ale znám pár kluků co si odkroutili pár let, něco vydělali a pak šli dělat třeba dispečera. Pošťáci a balikari to taky nemaj lehké. To už mi přijde lepší třeba zásobování nějakých menších prodejen. Můj zaměstnavatel má hodně malých poboček zásobovaných z vlastního skladu. Jezdí se se Sprinterama a Ategem, ráno kolem 7-8 naloží a jede se 3 zastávkami a zpět je ve 14-17. To mi přijde celkem ok. Jede nějakou delší trasu, v místě 2-3 zastávky, pokec s kolegy a frčí zpět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]