Nejste přihlášen/a.
Používat kvalitní repelent. To potom komáři jenom skotačí kolem vás, ale nesednou a neštípou. Včera jsem byla na borůvkách, štípli mě jen 2. Do lýtek zezadu, asi právě tam jsem se zapomněla ošetřit repelentem. A hned to místo našli. Jaga.
Ale kolem mě jich bzikalo pořád hodně.
Pro rádkyni Ivananova: dělám si repelent vlastní. Koupím čirou francovku /Alpu/, trochu z ní odliju, aby bylo místo a do skleničky nastrkám hřebíčky. Hodně. Tak 30 - 40 kousků. Uzavřu, nechám stát, zhruba 1 x denně protřepu. Asi po týdnu je už možno používat. Namažu pokožku, nedráždí to, vůně není pro lidi nepříjemná. Jen si dávám pozor na světlé oblečení, pokud na něj ukápnu, zůstávají světlehnědé skvrny a špatně se to odstraňuje. Jinak to nemá chybu. Vyzkoušeno na borůvkách, na výšlapech lesy. Komárů minimun, klíště jedno. Opakovat po pár hodinách, aby vůně zintenzívněla. Opravdu to funguje. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.