Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Dá se nějak překonat strach z výšek,pokud je zábradlí tak mi výška moc nevadí,ale jak není čeho se chytit tak su pokakanej
Dobrý den, jenom dvě rady. Nedívejte se nahoru - "ujíždějící" mraky Vám zamotají hlavu a nedívejte se dolu - udělá se Vám mdlo. Zdravím!
co zkusit si na to zvykat, proste ti vlezte třeba na lešení, nebo na střechu a zvykejte. pak postupne zkuste třeba par kroku tak a zpet, treba se to srovna.
No ono mi to vadí i v místnosti. Na stavbě kde nejsou zatím schody,ale lezu tam po žebříku to není problém. Ale když mám něco pověsit na kladku tak to nezvládám Venku ve stejný výšce kolečko na výtah z lešení vyvezu,ale k tý kladce se nemůžu pořádně přiblížit,asi to teda nechám na ostatních a budu dělat něco jinýho
Je to díra ve stropu mezi přízemím a patrem,později tam budou schody. Výška asi 7 metrů takže žádnej extrém :D
no těch 7m sem asi přehnal,ale těch 5m si myslím že to je určitě do toho patra,má tam bejt diskotéka a na tu kladku sem se ještě neodhodlal zavěsit nic =D
Na tom něco bude,k tomu výtahu venku na stavbě se mi taky moc nechtělo,pořád sem se přidržoval lešení,ale po jednom dnu mi to už tolik nevadilo a ani sem se nedržel.
Trpím závratěmi od dětství (i v letadle). Jako kluk jsem zkoušel tréninovat na triangulační rozhledně. Protrpěl jsem si tam desítky, možná stovky, hodin - a nic. Závrať je pořád stejná. Takže s tím tréninkem to nebude tak jednoduché.
Pracoval jsem jako výškový montér. Smiřte se s tím, že každý člověk má různé dispozice k něčemu, a nesnažte se to násilím překonávat. Samozřejmě výcvikem byste to poněkud omezil, ale bylo by to takové násilné a nejisté. Při té práci jsou potřeba klidné nervy. Stačí, aby někdo ve vypjaté chvíli do lešení třeba něčím vrazil, to se otřáslo-a pouze cvičený člověk zazmatkuje, a může spadnout.
To já taky.Ani jsem nikdy o tom nepřemyšlela že bych to měla překonat.Když se bojím tak se bojím.
Já mám problém ten, že jsem se nikdy dříve výšek nebál, dokonce to byla podmínka pro přijetí na SŠ. Postupem času jsem ale zjistil, že se docela bojím a docela se to i zhoršuje. Mám stach chodit po strmých střechách - bojím se, že mi uklouznou nohy. Dříve jsem byl schopen chodit po rozestavěných stavbách - přešlapovat z trámu na trám a neměl jsem s tím žádný problémy, ale nyní stále hledám něco čeho by se dalo chytnout a jsem si hodně nejistý. Dvakrát se mi stalo, že jsem spadl, ale neměl jsem z toho nikdy žádné vážné následky, takže si myslím, že mě to nemohlo nijak ovlivnit. V obou dvou případech jsem šlápl na přesah nepřibitých proken, které se se mnou zhouply.
Po strmých střechách to jasné, ale při sklonu třeba 20° to je celkem v pohodě - bohužel mám vnitřně stejně divný pocit, který musím téměř každý den překonávat.
Chození po nepřibitých prknech není krávovina když nemají volné přesahy. Pánové to na stavbě dělají tak, že si nařežou třeba 10 prken, které pak naskládají nahoru a přibíjí všechny najednou. No a když si někde v půlce přibíjení odskočí na WC, cigárko, telefonování, atd. tak to pak takto dopadá.
Ono pri te chuzi na strese zalezi na spouste faktoru - kolik ti ted je let, v jake jsi fyzicce, jaky material je na te strese, jak moc to klouze, jake mas boty apod. Starsi clovek uz nema tu drzost, pohyblivost, mrstnost a silu jako kdyz byl mlady a vice si je vedom moznych nebezpeci.
S tema predem narezanyma prknama to chapu. Take ale mam takovy pocit, ze bud to tak nemuzou nechat, nebo to ohranicit (paskou) nebo tam nikdo krome nich nesmi lezt. Presne nevim. Asi to bude v nejakem bezpecnostnim predpisu, protoze je to dost casty pripad urazu.
Jak jsem popisovat, stejny pripad se mi stal s tou drevotriskou. Myslel jsem, ze byla uz pribita, stoupnul na ni a uz jsem jel dolu. Nastesti se mi podarilo nahodou zastavit jeste na strese, dve podlazi nad zemi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.