Nejste přihlášen/a.
Nechtěla bych umírat v hospicu, ráda bych umřela jednou doma, lehnout si a usnout a už se ráno neprobudit..
"Chěl bych umřít ve spánku a s úsměvem jako můj dědeček - ne s hrůzou a křikem jako ti lidé, co je vezl v autobusu."
Jedubabčo, vím, že to myslíte jako vtip. Já ale právě v těchto dnech vzpomínám.
Před 25 lety, 6. července 1995 havaroval autobus z Pardubicka, který vezl pracovníky jednoho podniku na dovolenou do Tater. Stalo se to už na Slovensku, u Kolárovic. Zahynulo celkem 17 lidí, kromě jiných i 16 letá spolužačka mé dcery ze střední školy a její prima tatínek. Moc se naší dcery napřemlouvala, ať jede s nimi. Dcera naštěstí dala přednost práci na táboře. A já jsem za to ráda. Někdy stačí maličkost, třeba kývnout na Lucčinu nabídku a všechno by bylo jinak. I tak si na ně každý rok vzpomenu. Jaga.
Tak tady dumám a pořád nevím jak odpovědět, protože umřít se mi zatím nechce vůbec. Ale snad bych vykoumala, za jakých okolností bych umřít chtěla, ale ne to, kde bych umřít nechtěla. Asi proto, že až budu v takovém stavu, že už budu prostě muset odejít, tak mi to už bude jedno. Tak já bych určitě chtěla umřít tak, abych to dopředu nevěděla. Prostě si šla večer lehnout a ráno se neprobudit. Ale i tak budu děsně naštvaná...
Musí být hrozný, když má někdo vystudované vysoké školy a pak skončí v blázinci a tam pak i umře anebo když je zbaven svéprávnosti.
Zkrátka vystuduje někdo vysoké školy, aby z něj něco bylo, měl dobrou práci a peníze a nakonec skončí v blázinci a tam pak i umře. To mi připadá hrozně smutný.
nikc®
08.07.20 20:47
...anebo když je zbaven svéprávnosti.
Někdy od roku 2019 nikdo nemůže být zbaven svéprávnosti.OZ tento termín ani ,,nezná,,.Jedině tak omezení na svéprávnosti.Pokud ho soud po prošetření schválí tak nejdříve jen na tři roky - pak se musí žádat znovu a jestli to soud zase schválí tak nejdéle na pět let.Po pěti letech se musí zase znovu žádat soud k jeho prošetření.Takhle soudně jsem letos soudně omezil na svéprávnosti svoji manželku,ale žádné osobní šetření nedělali.Jen jsem podal žádost,přidal lékařskou zprávu že má demenci třetího stupně a pak přišlo kladné rozhodnutí od soudu.ale tohle je jen na vysvětlení k tomu zbavení svéprávnosti.
Jinak nechtěl bych umřít opuštěný a sám.To by mi bylo smutno.
Nechtěla bych umřít při teroristickém výbuchu, na ulici podřezaná, znásilněná a utopená a podobné atraktivní nenáhody, které se dějí v poslední době vlastně už nedaleko nás.
Naopak by to bylo zajímavé v horkém létě, na velkém poli, uprostřed zrajícího obilí, kde by se tu a tam objevil kvetoucí vlčí mák, rmen, hvozdík, kohoutek, čekanka. Jen včely by bzučely, vzduch by se tetelil, z vesnice bylo slyšet polední vyzvánění.
No ten chudák kombajnér, tomu bych to nezáviděla .
Vzhledem k tomu, že jsem k tomu už dvakrát neměl daleko, při dvou drsných, leč nezaviněných autonehodách, si říkám, že smrt při nehodě není tak strašná, pokud je to rychlý. Pokaždý rána, pak to zašumělo a tma. A pak pohled na lidi, kteří se nad tebou sklání a civí na tebe.
Nechtěl bych umírat jako ležák obtěžující okolí... Každopádně místo nehraje roli, pokud to nebude v Rusku nebo v KLDR...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.