Zdravím, je tady někdo, kdo se vyzná a ví, jak postupovat pri nezaplacení vyplaty v cizině konkrétně velke Británii? Pracoval jsem pro zivnostnika, konkrétně na stavbě, Čech (byl to můj známy) Stihl jsem s nim udělat cca 4zakazky u 4 různých klientů. Klienti mu práci zaplatili, ale jakmile melo dojít k vyplacení mé mzdy, ukončil veškerý kontakt a odstěhoval se. Dluží mi nemalé peníze. Dá se proti tomu nějak bránit? Mám svědky, dalším 2 kolegům nezaplatil + klienti, u kterých jsme pracovali nám to dosvedci. Jenže problem je v tom, že s nim nemáme smlouvu. Dohodli jsme se, že smlouvu nám dá po měsíci, az si vyzkouší, jak na tom jsme se stavarinu. Práce atd probíhala skvěle, zakaznici spokojeni, ale jakmile mělo dojít k sepsání smlouvy a vyplacení mzdy, Slehla se po něm zem. Dohledal jsem si jeho nynější bydliště a nový tel. kontakt, jenže s tímto člověkem nema smysl cokoli resit, ma to na háku a jen se směje.. jakýkoli fyzicky kontakt (asi víte co mám na mysli) by mu jen hrál do karet, ještě by na tom vydělal, tady je to dost drahy koníček. Proto se vas chci zeptat, mohu se proti tomuto jednání nějak bránit, popr. Mám sanci někde na úřadech, když mi klienti dosvedci odvedenou práci? Jde o celkem dost penez a hlavne jsem zjistil, že takto už vyj*b*l s více lidma. Nechceme, aby mu to jen tak prošlo. Tak jestli je jakákoli možnost se proti tomuto jakkoli bránit, budu moc vděčný za jakoukoli informaci,
Kazdy Britsky advokat si s nim poradi, pokud bude na uzemi VB, jinak holt pech...Obratte se klidne na urady, social affairs, work inspector, ale zasadne plati, ze s krajany nespolupracovat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.