Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stydíte se jíst před lidmi?

Od: hungerhier odpovědí: 13 změna:

Stydíte se jíst před lidmi? Pokud ano, jak se to snažíte překonávat?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ne, je mi uplne jedno co si cizi clovek mysli o mne a o tom co a jak jim.

72mona
hodnocení

1x
Občas tyto pocity mohou mít náctiletí, ještě samotou neotrkaní jedinci, pokud jsou nuceni najíst se třeba na neznámém místě a odloučeni od kamarádů či rodiny. M.

hodnocení

1x

Nestydím a nikdy by mne taková myšlenka ani nenapadla...*zmateny* Zvláštní dotaz. Co kdybyste napsal, co přesně Vás trápí?

jezevec*
hodnocení

1x

Nestydím se jíst, ba co jíst, nestydím se žrááááát nikdy a nikde... :-D

Jezevci to holt mají v povaze. :-D

willybrandt*
hodnocení

0x

Záleží kde se nacházím. Nemám moc problém se studem. Samozřejmě pokud mě někdo přitom sleduje, tak mi to není příjemné a jí se mi nekomfortně. Asi bych se snažil si říkat, že nikomu nic není do toho, co právě jím.

berger*
hodnocení

0x

Restaurace,zahrádka u ní - nemám problém. Nenapadlo by mě jít po ulici a žvýkat párek v rohlíku. Anebo třeba lézt do dročky s hambáčem v ruce... Nestydím se,ale nepovažuji to za slušné..

hodnocení

0x

Nemám proč se stydět. Potravu přijímá každý z nás a veřejně se někde najíst není zdaleka totéž, jako se třeba veřejně někde vyměšovat. Používat příbor a ubrousek umím, základy stolování znám, nevidím tedy důvod ke studu.

Před hodně lety jsem začala služebně jezdit po republice a s tím souviselo někde se najíst. Nechtěla jsem někde na odpočívadle rozložit na klíně salám a rohlík, začala jsem navštěvovat slušné restaurace. Nejprve mi to nebylo milé, když vejde žena sama, připadalo mi, že si třeba ostatní myslí, že jsem "na lovu". Postupně jsem si zvykla, vybrala si vždycky volný stůl, abych nemusela konverzovat, objednala, pojedla, zaplatila a odešla.

Co mi vadí: když někdo jí za chůze, mezi lidmi. Takový párek dovede vystříknout pěkně daleko, na záda někoho jiného. I hořčice umí zmazat cizí kabát. V nejlepším případě si zmatlat vlastní oblečení. Proto tato rychlá občerstvení nevyhledávám.

Právě včera jsme byli ve steakové restauraci /dárek od syna/, vůbec jsem se nestyděla a prima jsem se nadlábla. :) Jaga.

molly
hodnocení

0x
Ano, já se stydím. Ale zároveň píši, že to má souvislost s tím, že jsem trpěla poruchou příjmu potravy a celé to mám v tomhle ohledu trochu "na hlavu". Najíst se s někým v restauraci jsem se naučila, ale jíst sama je pro mě peklo. Trpím šíleným pocitem že na mě všichni koukají a říkají si, proč někdo tak tlustej žere. Úplně nejhorší je pro mě vystát třeba frontu ve fast foodu, i když si pro nic nejdu ale beru jen svačinu kolegovi nebo si jdu pro kafe. Sníst burger sama u stolu nedokážu to si to radši vezmu v drive thru a jím někde v lese. Nikdy bych nezačala jíst první nebo nedojídala poslední u stolu. Když jdu s partnerem do restaurace a řekne že on jíst nebude tak se najíst nedokážu. Ale já měla jeden čas problém i s nakupováním. Nebyla jsem schopná koupit máslo nebo brambůrky *ee* Ale jak říkám, já jsem "na palici"

hodnocení

0x

Nikdy mi ani nepřišlo na mysl, že je možné se stydět při jídle. Ale na veřejnosti většinou jím tam, kde se stravují i ostatní lidé, již ve zmíněné restauraci, nebo při dlouhém výletě vlakem, kde všichni vytáhneme své řízky. :-D Typuji, že jíst se stydí takový člověk, který je celkově stydlivý na veřejnosti. Snad by pomohl psycholog. Možná to souvisí s nízkým sebevědomím.

hodnocení

0x

Tazateli, kdy a kde se ten pro mnohé opravdu hodně překvapivý stud začal projevovat? Doma, ve školce a ve škole je přece normální společně posedět u stolu a jíst. Restaurace pak ke společnému stravování vyloženě vybízejí. V restauraci navíc máte možnost si sednout čelem ke zdi. Hlučnému mlaskání se můžete odnaučit. Hltání také není pěkné na pohled, ale i tomu se dá zabránit. Můj syn v pubertě do sebe jídlo doslova házel. Nyní s tím začíná jeden vnouček. Docela pomohla citace klasika Antoníne, topiči elektrárenský, do kotle přilož. Jíst pomalu, klidně, vychutnat si dobré jídlo a pochválit kuchaře je naprosto normální. Nějaký prostor pro dlouhodobý stud nikde nevidím. A před pobryndáním chrání ubrousky.

houbes*
hodnocení

0x
Stydím vždy si myslím, že se na mě někdo dívá. Snažím se proto jíst společensky nehltat a nemlaskat atd. A když si vduchu říkám daří se mi to, tak se rozhlédnu po okolí a vždy někdo kouká. Potom si říkám kde jsem udělal chybu? Vždyť si dávám pozor? Neumím si to vysvětlit proč se stydím asi je to tím, že nechceme být středem pozornosti a někde v koutku rohu bychom snědli bizona :)

hodnocení

0x

Rozhodně ne, ať každý vidí, jak mi chutná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]