Nejste přihlášen/a.
Mám problém. Z reakcí okolí jsem si docela jistý, že co se týče vzhledu jsem to moc nevyhrál a začíná mě to docela štvát. Je to prostě pech a já s tím nemůžu nic dělat. Samozřejmě se nesoustředím jen na to, pracuju na sobě v mnoha jiných ohledech a je asi dětinský se zabývat zevnějškem, ale já právě chci přijít na to, jak se s tím vyrovnat. Nechci aby mě někdo přesvědčoval, že na vzhledu nezáleží, že pro každého krása vypadá jinak nebo tak. Jen by mě zajímalo, jestli máte nějaký tip, jak se s tím smířit.
Já mám jedinou radu (také se necítím jako nějaká krasavice): Dbejte velmi pečlivě na svou úpravu. Perfektní účes (holič poradí, dnes to dokážou i pro chlapy), čisté oblečení, žádná pytlovitá kaťata a vytahaná nevyžehlená trika, nerozšmajdané boty, vše jako z cukru. Nehty, kůže, chlupy v uších a nose, vše neustále upravované. Buď pěkné vousy nebo oholenej, to už je podle chuti, ale zase...pečujte o to. I Quasimodo, když je jako z cukru se stává pěkným zajímavým chlapíkem. No a nějaké to cvičení, aby nerostl pupek. Není dětinské zabývat se zevnějškem, je to první, co ostatní lidé vidí a podle čeho hodnotí. Na vzhledu záleží víc než si lidé jsou ochotní přiznat a v posledních desítkách let na sebe moc nedbají, což je tristní. Sebevědomí roste s uznáním, uvidíte sám. Nesmiřujte se, makejte.
Nejde ani tak o to, jak se s tím smířit. Ono vám totiž nic jiného nezbyde. Spíš se musíte snažit, aby to nebylo horší. Takže makat na sobě (nejen na fyzickém vzhledu), aby se při pohledu do zrcadla dalo říct: "dneska by to šlo". A je dost možné, že čím budete starší, tím to bude lepší. Hodně chlapů to tak má. M.
Především silné akné. Mám atopický ekzém, které ho silně zhoršuje a žádná kosmetika na to nepomáhá.
Lékař by Vám měl pomocí nějakých léků, kosmetiky alespoň trochu obtíže zmírnit, nebo alespoň zastavit zhoršování.
Jestli to máte na obličeji (samozřejmě nevíme, jak to vypadá), tak si uvědomte, že ne pro každého to musí být ošklivé. Je to něco, co Vás dělá originálním. Znám holku, co měla na obličeji od dětství jizvu, plánovala si jí nechat odstranit, až bude starší, ale pak si uvědomila, že k ní patří, že to není nic nevzhledného a naopak ji bere jako přednost.
Je potřeba upravit zásadně stravu, abyste měl vyrovnanou střevní mikrofloru a dostatek železa, zinku a vitamínů řady B. .Kupte si melasu, takový pendrekový sirup ve zdravé výživě,a lžíci denně, je v ní zároveň více dalších minerálů.Ty syntetické tablety typu Ferronat způsobují zažívací potíže a vezmeme si z nich tak desetinu
. Omezte cukr, sladkosti, bílou mouku, mléčnou stravu a potraviny průmyslově zpracované, jako instantní polévky, laciné uzeniny, různé sladké tyčinky s barevnou tukovou polevou, ap. Z mléčného si zatím nechte jen kefír, podmáslí, bílý jogurt. Zařaďte více zeleniny, hlavně listové, mandle, klíčky, ryby, cereálie, více pijte - mezi jídly čistou vodu se lžicí jablečného octa.
A pohyb v přírodě na čistém vzduchu.
Na akné tu bylo zodpovězeno více dotazů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.