Nejste přihlášen/a.
Predplatil jsem i u Skylinku "servisni poplatek"na 2 roky. Po 4 mesicich jsem vsak dostal zajimavejsi nabidku na IPTV (ModerniTV - doporucuju). Chtel jsem tedy ukoncit smlouvu se Skylinkem s tim, at mne vrati nevycerpanou cast servisniho balicku. Obratil jsem se tedy na operatory, abych zjistil co a jak. Operatori Skylinku na telefonicke/on-line podpore tvrdili, ze vypoved neni mozna, vraceni zaplaceneho poplatku neni mozne a musim ho vycerpat.
Obratil jsem se vsak na ne pres kontaktni formular s tim, ze se odvolavam na zakon o elektronickych komunikacich a zadam vraceni preplatku. Do 2 dnu se ozvali s tim, ze me preplatek vrati do 30 dnu. Tak se nenechte napalit a brante se.
Zde je odpoved od pravnika z dTestu:
Dobrý den, děkujeme Vám za využití online poradny časopisu dTest. Vzhledem k tomu, že z Vašeho dotazu není patrné, zda jste smlouvu uzavřel jako spotřebitel, nebo jako podnikatel na IČO, budeme dále vycházet z toho, že jde o spotřebitelský právní vztah. Na Vámi zmíněnou smlouvu se bude vztahovat zákon č. 127/2005 Sb., zákon o elektronických komunikacích. Ustanovení § 63 odst. 1 písm. p) řeší výpověď smlouvy na dobu určitou. Jelikož jste uzavřel smlouvu na 24 měsíců, tak se uvedené ustanovení bude vztahovat na Vaši smlouvu. Mohou tedy nastat dvě situace: Podáte výpověď do tří měsíců ode dne uzavření smlouvy. Za této situace může společnost Skylink vyžadovat pouze 1/20 součtu měsíčních plateb za poskytnuté služby, které zbývají do konce smlouvy. Podáte výpověď po třech měsících od uzavření smlouvy. Společnost Skylink po Vás nemůže požadovat uhrazení Vámi uvedené částky, jelikož výpověď je dle zákona bez sankce. Pokud se Vám nepodaří věc vyřešit smírně, můžete se obrátit na Český telekomunikační úřad, který je subjektem příslušným pro mimosoudní řešení spotřebitelských sporů v oblasti elektronických komunikací a poštovních služeb...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.