Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Walda - vzpomínka

Od: lipanek odpovědí: 6 změna:

Před 88 lety --- 2. července 1932 ---- se narodil Waldemar Matuška. Vlastním jménem Vladimír.

Mám ráda jeho sametový hlas a hodně často si pouštím jeho písničky na You Tube. Vnímat se ho začala v 60 letech, kdy se objevila celá plejáda známých zpěváků a zpěvaček. Nelze všechny vyjmenovat, desítky jich bylo a všichni měli svůj styl, nazaměnitelný hlas a projev. Takovou dobu už nezažijeme.

Kdo jste ho měli rádi, vzpomeňte na něj. A pusťte si ,,Jen se přiznej, že ti scházím ... ,,

Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Měla jsem ho ráda, všichni mladí ho měli rádi. U táboráků jsme hráli a zpívali jeho písničky - Sbohem, lásko, Jó, třešně zrály, Růže z Texasu, Už koníček pádí, Tisíc mil...Některé písničky, jako třeba Slavíci z Madridu nám nešly, byly pro nás dost náročné na hru i zpěv.

Walda byl opravdu chlap bouřlivák, ale jen do té doby, než se na něj nalepila Bleška. Ta z něj udělala spíš poklidného stárnoucího strejdu. Je to znát i na jeho písničkách. Zpočátku takové rebelské, mužné, později už takové pomalé, jako když vzpomíná děda. Třeba: Ráno, Jen se přiznej že ti scházím, A tak dál nosím po kapsách sny mládí...

Ale nezazlívám mu to, ani ho tím nepomlouvám, stárneme prostě všichni. Ale zpočátku to opravdu bylo o něčem jiném.

Měla jsem ho moc ráda, byl moje mládí. Sbohem, Waldo...*plac*Jaga.

A taky v Noci na Karlštejně jako král Petr Cyperský, který se neustále dožadoval fraucimoru, neměl chybu.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, pana Matušku jsem vnímal jako dobrého zpěváka hezkých písniček. Ovšem, jen do té chvíle, než si začal s paní Blechovou, resp. než ona začala zpívat s ním (s KTO a paní Blechovou už to bylo prostě jiné). Ale mě pan Matuška zaujal více jako herec (např. Kam slunce nechodí nebo Fantom Morrisvillu). Zdravím!

doplněno 02.07.20 18:35:

lipanek - pan Matuška později hodně nabral, protože byl nemocný (tuším, že měl astma a otékal).

lipanek
hodnocení

To souhlas, měl šarm, byl bavič, slušelo mu to, když byl štíhlý, no, ke konci se už tak nehlídal.

b

Bene,dík za připomenutí fantoma. Už stahuji...*palec2* / už zase zapomínám dokliknout. B je Berger *zed*/

ben®

berger - ano, ten film nemá chybu. Kam slunce nechodí je také perla.

etana*
hodnocení

1x

Matuška měl výjimečný rozsah, dokázal zazpívat cokoli, navíc byl pěkný, výjimečné charisma, dobrý herec. Zamlada to byla hvězda první velikosti, samozřejmě, jak stárnul, kouzlo ztrácel a je fakt, že mu fanynky nikdy neodpustily Blechovou, v době, kdy si s ní začal na ni strašně útočily (ještěže nebyl internet, hejtovaly by ji všechny ženské v ČR). Byla to taková Yoko Ono. Nicméně ji miloval, tak mu budiž přána. Pak změnil i styl, jak sám říkal, začal zpívat to, k čemu ho srdce táhlo. No a jako každý, kdo stárne ztrácel hlas a sílu...poslouchat dnes Axla Rose je tragédie, zamlada to byl výjimečný zpěvák.

Občas si na Youtube pouštím Matuškovy staré fláky a byla to skutečně bomba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]