Nejste přihlášen/a.
Trochu nevím, co si mám myslet. Několik týdnů a měsíců byly zavřené různé obchody, restaurace. Majitelé plakali, jak je to poškodí, zničí, že díky nařízení vlády zkrachují. Čekala bych tedy, že po uvolnění pravidel se budou o zákazníka prát. A moje zkušenost z posledních pár dní?
Prodavačka mi v obchodě s oblečením chybně namarkovala zboží, zaplatila jsem kartou a až poté si všimla. Na moji reklamaci reagovala dost nepříjemně, měla jsem si všimnout dřív a že teď už s tím nic neudělá. Sdělila jsem jí, že opravdu nebudu platit o 300kč víc a peníze chci zpět. Pořád opakovala, že to neumí vyřešit a ať jdu pryč, že s tím nic neudělá. Nakonec po mně naštvaně hodila 300kč ze svého, že to radši zaplatí sama, hlavně ať odejdu. Celá tahle situace mi přišla dost přehnaná, ani jednou se mi paní neomluvila, ani neprojevila snahu to nějak vyřešit (já to neumím, zavolám kolegyni, můžete přijít jindy?). Napsala jsem stížnost provozovateli obchodu a odpověď? Omlouváme se a příště nakupujte jinde
Vyrazili jsme poprvé od března do hospody. Má velké venkovní posezení. Od loňska všechno zchátralo. Vše bylo takové ušmudlané, zašlé. Za barem znuděnej kluk. Venku se podávalo jídlo z grilu. Z nabídky jsem si nic nevybrala, tak se ho ptám, jestli si můžu dát i jídlo z restaurace (obsluha je rozdělená zvlášť pro restauraci a venkovní sezení). Odpověděl mi, že by byl radši, kdyby ne, že tam proto musí dovnitř chodit. Chápete to? Zaměstnanec restaurace je radši, když se host nenají (400kč za dvě osoby) jen proto, aby nám nemusel pro jídlo dojít? Místo objednaného ginu Beefeater s tonikem Kinley nám nacmrndal to skleniček nějaký no name gin a dolil to pěkně z PETky River tonikem. Cena ovšem zůstala stejná - 98kč za drink. Plzeňské pivo za 47kč. Nějak jsem neměla sílu to řešit, dopili jsme a odešli. Už tam nepůjdeme. A to jsme tam loni v létě chodili třeba 2x týdně.
No a napotřetí, jeli jsme včera na výlet, na oběd zastavili v malém městečku. Pěkné náměstí, hezká resturace s posezením venku. Vevnitř nikdo, venku asi 8 stolků, zabrali jsme poslední volný. Nebyl tam ale žádný nával, vesměs se sedělo po 2. Ani po 15ti minutách nás nepřišel nikdo obsloužit. Zvedli jsme se a šli pryč. Společně s námi to vzdal ještě jeden pár. Tedy přišli minimálně o 4 obědy během chvíle. Když jsme se vraceli zpět k autu, stála obsluha vyvalená venku a kouřila. 2 kuchaři a 2 holky z placu. Přesto v tomto počtu nestíhali. Nebo spíš neměli zájem stíhat.
Myslím si, že patříme k dobrým zákazníkům - nejsme z těch, co si nechají pro korunu koleno vrtat. Klidně si dám dražší jídlo, když má na něj chuť, objednáme si lahev vína... Prostě utrácíme, když nám chutná. Dáváme i slušné dýško. Ale mám pocit, že o naše peníze ani nikdo nestojí. Čekala jsem trochu boj o zákazníka, snahu vydělat i jinak, než jen napálením ceny. A ono se nic takového nekoná. Tak hlavně že všichni brečí, jak půjdou do háje...
To jsou holt zaměstnanci ve službách. Od doby socíku se moc nezměnilo. Zaměstnanec předstírá, že pracuje a zaměstnavatel předstírá, že ho platí. Naštěstí se blíží doba, kdy se pořádně vyčistí i trh práce. Bohužel se to výrazně promítne do cen - kvalitní zaměstnanec bude muset dostat náležitou mzdu.
Hospodská na vesnici, si zvykla na spoustu volna a oznámila, že vaří jen obědy sebou nebo jíst venku a z plastu a o víkendu otevře jen na nějakou větší akci, přes týden zavírá letní zahrádku ve 14h a vnitřek neotvírá vůbec. Vyhodila zaměstnance, vaří 200 obědů denně na rozvoz a to ji stačí. Na kar otevře i v týdnu. Jsou tam 2 další hospody, bohužel nevaří ani topinky k pivu. Také nemám pocit, že ji Covid něco vzal.
Včera něco podobného v Praze. Seděli jsme venku u stolku a oni jen 2x přišli a pak po objednání pití už vůbec nepřišli. Šla jsem kvůli zaplacení dovnitř. Stáli tam tři vzadu u pultu a kecali.
Mohla to být náhodná smůla, mohlo to být mimoděk cílené hledání špatností (když budu hodně přísná, najdu každý den něco, co není zcela dokonalé). Ale je fakt, že za dlouhou dobu zavřených podniků i zaměstnanci zlenivěli, pod tíhou starostí, co bude dál začali trochu ignorovat, proč vlastně v určité pozici jsou a jak se mají chovat. Obecně prodavačky v ČR moc zdvořilé nejsou nikdy, virus nevirus. To samé úředníci, někteří a věřím, že většina se chová korektně, ale jsou mezi nimi i nerudní lidé, kteří dávají klientům najevo, jak hrozně jsou zaměstnaní a jak je jakákoliv otázka či požadavek obtěžuje. A teď se vymlouvá na "koronu" skoro každý vládou počínaje a posledním městským policajtem zašitým někde v autě konče. A jo, lidi "brečeli". On brečel každý a Lee pravděpodobně taky, někdo nad nejistotou, co bude dál, jiný nad skutečnými problémy. Uvidíme, jak to bude dál, osobně nejsem moc optimistická, ale důsledky, které se ještě objeví zamíchají hodně kartami a jeden z nich bude, že se opět začnou nabírat do práce lidi za co nejméně peněz a ne podle kvality práce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.