Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lidé, kteří nemají v MHD roušku

Od: nikc® odpovědí: 21 změna:
Co si myslíte o takových lidech? Dneska 2 dámy středního věku neměly roušku ani v metru a pak ani v autobuse. A jak se ještě provokativně koukaly na ostatní... Frajerky to byly.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona
hodnocení

9x

Teď už je mi to jedno. Spousta lidí už to neřeší nebo si zapomene roušku (nebo ji ztratí) a jen někde lpí na této "povinnosti" ,že ještě požadují 100% dodržování. Stejně už odpočítáváme *poctar*, no ne? Spíš mi vadí ti "důležití", co jsou schopni se dost hrubě obořit na nějakého chudáka, co zatoužil po čerstvém vzduchu. M.

hodnocení

To oboreni se do druhého jsem ještě neviděla, kvůli tomu. Ale ty dvě nandy to dělaly schválně. Když nastupovaly, roušku nandaly a když sedly, sundaly jí.
72mona

Rozhodně je to od nich forma vzdoru. Vždyť současná pravidla už jsou k smíchu. Udělaly přesně to samé, jako by byly v restauraci. A ano, někteří zabedněnci opravdu slovně napadají ty, kteří si dovolí nemít správně nasazenou roušku, zapomenou ji, nebo nedodrží vyznačenou vzdálenost. I u nás jsou obchody, kde je psáno "vstupujte jednotlivě" a jak někdo otevře dveře, je dost nevybíravě vykázán. Je vidět, že někteří se v tom prostě vyžívají (buzerovat ostatní). M.

etana*
hodnocení

8x

Vzhledem k tomu, že vy jste zodpovědný a byl od nich vzdálen minimálně dva metry, měl roušku či respirátor a ochranné rukavice, podle rad v tv a metru nesahal na tyče ani nic jiného, tak můžete být v klidu.

lidus*
hodnocení

4x

Neřeším, řešit by měl řidič.

hodnocení

4x

Cestovala jsem autobusem z města do jiného. Měla jsem roušku já i všichni ostatní cestující. Asi po 4 km jízdy řidič zastavil ve vesnici na zastávce. Divila jsem se, proč, nikdo tam nečekal ani nevystupoval. Řidič vyskočil od volantu, mazal uličkou dozadu a rozkřikl se na jednu slečnu. Prý ji viděl v zrcátku, jak si už 2x sundala roušku. Ať si hned vystoupí. Ona nechtěla. Tak jí pohrozil, že na ni zavolá policii, bude to prý mít za 10.000 Kč a následně ještě 24.000 Kč za vyčištění autobusu ozonem. Nevím, jestli to tak opravdu je, ale slečna následně vystoupila. Cožpak o to, mladice dojede do cíle stopem. Já bych tam zůstala jako hromada neštěstí.

Proto si dávám pozor, abych roušku v dopr. prostředku měla. A na obličeji, ne v kapse.

Ovšem, aby v tom nebyla ta holka sama, v následující vesnici řidič autobusu, zřejmě ještě rozparáděný, proletěl obec podle tabule na radaru rychlostí 76 km/h. Policajti tam nebyli. Tak každý se holt někdy proviní. Kdo jsi bez viny, hoď kamenem. ;) Jaga.

policista

řidič je kripl , co na to říct... Ale po té co obcí proletěl 76 km/h bych si toho blbečka pěkně vychutnal za to co udělal slečně ... Dělám u PČR.

berger*
"Kdo jsi bez viny, hoď kamenem. " Znáte alternativní konec té historky? Když to Ježíš řekl, z davu za jeho zády připlachtil šutrák. Ježíš se ani neohlédl a řekl "Ahoj,mami,ty jsi tady taky?";)

etana*
hodnocení

4x

V současné době, kdy se epidemie pohybuje v řádu sotva desítek na celou republiku denně jsou další drakonická opatření nařízená státem jen čistá buzerace. Občané (až na zjevné výjimky) nejsou pitomé ovce, které by se chtěly nechat zabít nějakými viry, dokážou si v této chvíli poradit sami. Ale když ono je pro vládu, různé poskoky včetně řidičů MHD a ostražitých důchodců je tak sladké hlídat "pořádek", hlásit to úřadům a užívat si svých pár měsíců důležitosti. Současná opatření už zcela pozbyla smyslu. Nosit ochranné pomůcky by měl ten, kdo se cítí být nemocen a ten, kdo se cítí být ohrožen...ale dobrovolně. Jinak budeme z vůle státu (který nedokázal v době, kdy se epidemie rozjížděla a byla obzvlášť nebezpečná zajistit nic, naopak zakázala prodej ochranných pomůcek a desinfekce, lidé si museli pomáhat šitím a mícháním roztoků doma) mít režim jak stanné právo za druhé světové navěky. Trochu rozumu, spoluobčané...fakt máme svůj mozek, nemusí za nás myslet řidič MHD nebo nějaký neúspěšný zpěvák. (Ostatně, jak se již ukazuje, opatření kromě ochrany občanů také umožnilo napakovat se různým kamarádíčkům z vlády včetně pana premiéra, viz jeho výroba desinfekce, kterou ovšem zakázali vyrábět konkurenčním podnikům, lihovarům).

K tématu řidiče, co vyhazoval cestující...jistě, měl na to právo, nicméně, ač jsem hodná ženská, nakopala bych ho za to do zadku a udivuje mě (vlastně neudivuje, lidi jsou skutečně hovada), že se nikdo té dívky nezastal. Jistě všichni čuměli a v duchu se radovali, jak to tentokrát dopadlo na neposlušnou dívčinu a oni si lebedí na svých tlustých zadcích v autobuse).

72mona
Opravdu mě zarazilo, že se nikdo holky nezastal. Dost smutné. Řidič možná je zamindrákovaný cholerik, ale co ti okolo? Je to opravdu smutné. M.

hodnocení

3x

Setkávám se s tím, možná mně odsoudíte, ale na takové významně doslova čumím, spaluji je pohledem. Už několikrát se mi stalo, že ji dotyčný vyndal z kapsy a nasadil. Je to nařízeno, tak co.

Nařídí se nesmysl a všichni se z toho pose... abychom pánům nahoře vyhověli jako správné ovce co nepřemýšlí a jen konají co se nařídí!

Jinak je to nebetyčná píp..Na rakovinu za stejné období zemřelo v ČR údajně 2800 lidí =NIC se neděje ,nikdo nepalší, Na chřipku zemřě půměrně asi 2-3x víc a nic se nedějwe,tedy mimo zakázané návštěvy v nemocnicích.Navíc přímo na ten covid snad zemřelo méně než polovina z udávaného počtu zesnulých!

kaktus123*

@diesel

Nebo jak se tu tenkrát lidi radili jestli můžou třeba na procházku. To mi taky hlava nebrala...

etana*

Nu, Aja1946, čumět jistě můžete, já bych na vás teda asi poštvala policii, že jste úchyl. Spalování pohledem z ksichtu v roušce musí být výjimečně strašidelné *ua*

hodnocení

Ale možná je ani nenapadne si ji nandat. Už se mi to taky stalo. A koukali někteří divně. Mně to hned nedošlo, proč na mě koukají.

nox®
hodnocení

2x
Na jedné straně nezodpovědné a pohrdavé chování vůči ostatním, na straně druhé... Má to význam? Jakmile vystoupí, sundat si to mohou všichni a vesele prskat na ostatní. Třeba roznašeč může být někdo, kdo zodpovědně dodržuje vše a ani o tom neví. Nebo také s největší pravděpodobností vůbec nikdo.

kaktus123*
hodnocení

2x

U nás to nějak extra nikdo neřeší, řidiči to taky nosí jen zřídka a nic vám na to neřeknou.

Jak byli nedávno vedra pomalu 30 stupňů tak to tam neměl nikdo.

hodnocení

Děkuju za názory. :)

hodnocení

0x

Hmm já v MHD taky nemám roušku,ale naposledy jsem v MHD jel vlastně někdy před deseti roky.

blakcak*

Takže jste jeden z těch smraďochů v plechovce, co nám tady otravují vzduch? *smich*

ne nesmradím Vám.protože k Vám vůbec nejezdím, jen prostě MHD nepotřebuj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma rouška

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]