Nejste přihlášen/a.
krátká verze: Jednoduchá otázka, co děláte s přítelkyní/přítelem nebo ženou/mužem/ po večerech, po 20. hodině?
delší verze: Já vyrůstal se staršími rodiči, proto vůbec nevím, co dělá normální člověk po večerech. Pokud jsem nešel chlastat, byl jsem doma, kde musel být od 19hodin klid, protože se dívali na zprávy, pak film nebo ty blbosti typu ordinace, šeherezáda, kriminálka.
Tento režim mi zůstal i na koleji - od 20 hodin jsem byl v posteli a koukal na filmy (pokud jsem někam nešel chlastat).
Teď bydlím s přítelkyní, a stěžuje si, že se večer nudí, že se dívám na telku a ona nemá co dělat. Když se zeptám jí, co dělá jinak, když mě ještě neznala, řekne že stejně nic (instagram, telefon,..), ale dává za vinu mě, že nic neděláme. Když začnu v 20 hodin vysávat, zase mi nadává, že už nemám vysávat, že pod náma jsou sousedi.
Bydlíme na vesnici. Nikam se ani jít nedá. Leda do tý hospody, do který se jí nelíbí, že chodím. Se mnou jít nechce. Ven na procházku taky nechce. K tomu vstávám v 6 ráno do práce a rád chodím kolem 22.hodiny spát, takže to na nějaký velký večerní procházky stejně není. Když nic neděláme a mazlíme se, bavíme, stejně vytáhne telefon, že se nudí. Ona chodí spát v 2 hodiny a vstává před desátou.
Nemá žádné koníčky, když ji řeknu, ať si buď najde práci nebo čte knížku a neotravuje mě (posmívá se mi, že chodím spát v 22 hodin), že nemá do 2 do rána co dělat, urazí se se slovy "už je to tady zase, já věděla, že to zase vytáhneš, nemůžu za to, že mě vyhodili". Včera jsem ji teda řekl, ať nachystá na středu večer nějaký program, ať se nenudí, tak mě zajímá s čím přijde.
Všechny domací práce (praní, žehlení, uklízení je hotovo, děti nemáme.
Na netu jsem našel třeba hraní deskových her. To ji nebaví. Je takový nicneuměl/nicmenebavi. Po dvou karetních hrách se začne nudit. Jak dítě, kterému musíte vymýšlet každých 10 minut novou zábavu, abyste měli jeho pozornost.
Základní text otázky je dlouhý. Přesto v něm chybí zásadní informace. Proč jste si takovou dívku bez vlastních zájmů našel? Proč s ní (stále ještě!) bydlíte? Nerozumím dnešním mladým, proč musí za každou cenu s někým chodit a dokonce v jednom bytě žít. Nechci být moc protivná, ale co si od takového soužití slibujete do dalších let? Nebo ji máte jen na pohodlný každodenní sex? Není to malý životní cíl? Řekněte jí, ať se učí svahilsky. Ostatní důležité cizí jazyky už zřejmě umí...
Mám děti, dům a zahradu, nevím co jsou to volné večery, kdy člověk nemá co dělat. Mám pořád co dělat, spíš nestíhám vše, co chci. Včera práce, doma po 16:00, odložit mladší dítě, jet nakoupit, pak s dětmi až do 19:30 venku na hřišti, kde si aktivně hrajeme, házíme míčem... Poté domu, rychle zalít zahradu a natrhat listí na večeři, ugrilovat k večeři naložené maso, vykoupat děti, uspat je a než jsem si šla lehnout bylo 11 večer. Dnes udělat večeři a pak jedu na brusle, doma budu po 21 hod., vykoupat a dát spát děti a zas bude 11. Modlím se, aby nějaký den zas bylo hnusně, kupí se mi nesložené prádlo, schne to rychleji, než stihnu ukládat do skříní. A sedět doma a věnovat se péči o domácnost, když jsou nejdelší a nejkrásnější večery, to já tedy nebudu. Nemít děti a žít na vesnici, vezmu večer kolo a jedu ven. Kamkoliv, někam, do lesa, ať jsem hezky venku. A třeba každý den. Manžel to má stejně, pracuje a večer po práci ještě udělá 2 auta, nebo si tu udělá tohle a tu tamto, domů ho musím hnát když se stmívá. Ani na televizi nekoukám, nebudu koukat na pitomosti, když můžu být venku. Ani zprávy už většinou nesleduju.
Kolik let je té ženě? Protože se chová jako stařičká babča. Ještě jí zbývá namazat si kolena opodeldokem, na záda uvázat kočičí ledvinový pás, zuby dát do skleničky...
Jste mladí a nemáte děti. To se nedokáže zabavit? Jistě chodí do práce a tráví tam značnou část dne, Potom je vaření, uklízení, praní, žehlení, spravování prádla...může si číst, někoho baví ruční práce - pletení, vyšívání, šití...můžete jít na procházku do lesa, podívat se po houbách, projet se spolu na kole, jen tak si sednout a povídat si...atd atd...Co zahrádka? Nebo pomáhat venčit pejsky v útulku.
Mám ráda různé hry. S manželem si občas zahrajeme Prší, Zelenou louku, Dudáka..učil mě Mariáš, ale jsem v začátcích...občas hrajeme kostky, dámu, klidně i pexeso. Rádi si oba čteme. Na pořady v TV moc nekoukáme, ale vybíráme si filmy z počítače přes youtube. Je jich mnoho.
Co jste si to, proboha, vybral? To jste její šašek, že pořád potřebuje, abyste ji bavil? Nejlepší by asi bylo známost ukončit a poohlédnout se po jiné dívce. Tohle mít doma celý život - to musí být tragédie. Jaga.
Zatrnulo mě, když jsem četla - (posmívá se mi, že chodím spát v 22 hodin)
To je hnusné.
Ona by si Vás měla vážit, že chodíte do práce. Měl byste mít denně uvařené teplé jídlo, nebo kastrůlek do práce.
Ráno by k Vám měla vstát a udělat snídani, či svačinu. To je její práce na oplátku k Vám, který ji financujete bydlení a živobytí.
Měla by se vám přizpůsobit, ráno vstát s Vámi, a po vaše odchodu uklidit a dopoledne si hledat práci.
Ať je emancipace sebevětší, v rodině a v manželství to takhle vždycky fungovalo a fungovat bude.
Žena strážkyně rodinného krbu a muž ochranitel, živitel.
Kdyby to mělo být, jak někdo pořád vykřikuje, žena není služka, tak i v přírodě se to již dávno semlelo. No, a nesemlelo. Je to pořád stejně, pořád to tak funguje.
Můžete hrát šipky, karty, dámu, člověče nezlob se, šachy, cvičit jógu, cvičit normálně - pro zdraví. Pozvat přátele jednou týdně, o víkendu někam vyrazit, pokud máte auto, tak určitě nějaké tipy se najdou.
Slečna se může učit šít, háčkovat, plést. Naučit se plést rukavice, ponožky, šály, čepice, ponča, deky není nic složitého.
Můžete zkoušet po večerech něco naložit /hermelíny, utopenci/ upéci /vánoční pečivo, každý týden jeden druh/, uvařit, zavařit /marmelády, čatní/. Co jste nikdy nevařili, nápadů je na internetu hodně.
Věci na zkoušku můžete přivézt na ochutnání k rodičům.
Jeden večer můžete číst společně knihy. Vykoupete se, lehnete si a jeden tomu druhému bude číst nahlas.
Nebo se naučit dělat tomu druhému masáž. Začít hlavou, masáž obličeje a příště pokračovat po celém těle - záda apod., koupit masážní olejíčky /Saloos?/
Zajímavá zábava je skládání origami.
Pletení náramků přátelství - to je opravdu hezká věc - moji kluci tohle pletli v 15 letech. A měli dárky pro své kamarády.
Učení se cizích jazyků, to by slečně nepomohlo k získání práce?
A programování je také žádané.
A proč se posmívá. Jsou dva druhy lidí SOVY a SKŘÍVANI. Ještě jedna věc, do půl noci je spánek nejzdravější.
vezmeme dalekohled, jedeme na večerní výlet, na kafe a pak domů. Obvykle se vracíme po osmé večer, já se dívám na televizi a moji ženu popadají záchvaty aktivity. Jde malovat byt, stěrkovat zeď ve sklepě, natírat plot atd. Já raději mlčím a v ničem jí nebráním, protože bych hned dostal špachtli do ruky a už bych kmital taky.
V životě jsem se nenudila, pokaždé bylo co pěstovat, opečovávat, krmit, co se učit, co budovat, vyrábět, kam se podívat, co zdolat, co vytvořit, co číst, co hrát, co sbírat a třídit, v čem se utkat, na co si zabrnkat, čeho se zúčastnit, za čím vyrazit, o čem přednášet, či koho provázet nebo hostit...Na takové chvíle, kdy se musí čekat, je dobré si nosit knížku, háčkování, sudoku.
Tak ať si paní najde brigádu. Zapojí se, protáhne tělo, možná i mysl. Vypadne ze stereotypu a navíc si přivydělá. Vy tam nemáte kurzy, kluby, sbory, oddíly, soubory, akce všeho druhu? Můžete spolu sportovat. Máte kola?
Chvíli telka, pak kouknu sem a pak si čtu knížku. Když je potřeba, napřed zaleji zahrádku, rostliny na dvoře a na balkoně.
Jste mladí? Pak souložím a jdu spát, klidně si dám dvojku vína. Nemá práci, nudí se? Pomozte ji rozeslat CV. Nejde to ani tak? Vyměňte ji za jinou.
Dva lidé přece nežijí spolu proto, aby jeden pro duhého vymýšleli zábavu. Každý se věnuje své práci a tomu, co ho baví a co ho zajímá. Jestli vaši partnerku nebaví a nezajímá vůbec nic, tak tady je každá rada drahá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.