Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak velké jíte porce?

Od: hladmamaleoci odpovědí: 7 změna:

Jak velké jíte porce? Myšleno třeba " k snídani dva plátky chleba... K obědu půl sáčku rýže, plátek masa..."

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

1x
tak male, ze byste pindal, sacek ryze? uplne me to vratilo 25 let zpet

hodnocení

1x
Jim extra velké porce. Snídaně třeba 1,2kg kaše vč tvarohu a banánu. :)
Jak velké jíte porce?
Jak velké jíte porce? #2

etana*
hodnocení

1x

Jo, na sportu mě taky bavilo hodně jídla, ovšem ten masakr, když jsem kvůli úrazu skončila a tělo bylo nastavené na hodně výživného jídla a velký výdaj...najednou nic. Během měsíce jsem měla pět kilo nahoře, pak dalších deset, shazovalo se to dost těžce a od té doby se v podstatě pořád musím mučit hladem a hýbat se aspoň formou procházek a různých protivných cvičení, která mě nebaví, abych nebyla jako koule. Už desítky let jím cca pětkrát denně malé porce, spíš takové ďobání, aby se žaludek nekroutil, k svačině jen rajče nebo jablko a končím někdy v pět večer. Takže bacha na vrcholový sport, je zrádný:)

hodnocení

1x

Coby diabetik jím malé porce, ale častěji. Nepřecpávám se najednou.

Pokud pojíme v restauraci, vždy se předem ptám, zda dělají poloviční /dětské/ porce. Občas dělají, ale jen u jídel, která lze rozdělit - třeba guláš, nějaká masová směs. Řízek Vám nerozdělí nikde, někde ani svíčkovou či rajskou. Jinde ano.

Ceny - znám jen 2 restaurace, kde toto poloviční jídlo stojí skutečně poloviční cenu. Tedy třeba celá porce 100 Kč, poloviční 50. Ve všech ostatních je poloviční porce podstatně dražší, myslím 75%, ale když je hlad, koupím si to.

Pokud někde nedělají poloviční vůbec z ničeho /i takové restaurace jsou/, dám si talíř husté polévky, která je většinou v nabídce. Dršťková, hrachová, gulášová...K tomu případně 1 rohlík, nebo nic a jsem po obědě. Jaga.

Otázka mi připomněla manžela jedné mé kamarádky. Ten jedl takové množství jídla, že paní mu koupila takovou smaltovanou menší mísu s uchy, jak se v ní zadělává těsto. A do ní mu servírovala obědy. Těch jeho běžných 18 -20 knedlíků by se na normální talíř nevešlo. Mísa byla obrovnaná kolem dokola. Byl to pán sice dvoumetrový, ale hubený, vůbec nevím, kam to množství jídla dával.*smich* Jaga.

hodnocení

1x

Já myslím že jím docela dost, ale moje genetika mi nedovolí moc přibrat a ani shodit, pokud nedržím hladovku nebo bych jedl málo a nekvalitně. Když jím víc, tak se mi jakoby ucpou střeva a vše navíc vys*ru, takže škoda peněz rvát do přebytku jídla. Proto jím přiměřeně, pestřejc a kvalitnějc..a tak mi to vyhovuje. Postavu mám stále štíhlou..holt dobrý spalovák.

liska5
hodnocení

1x

Menší porce a často a pestře. Kozí sýr, krůtí plátek, pečeného pstruha, avokado, žampiony, hlívu, salát z černé čočky, vař. qiunoiu do jogurtu, cereální kaši s borůvkama, polévku z Hokkaido, vaječnou omeletu s kopřivovým špenátem, nové brambory s lučinou, bramborák třeba v dest večer...Já jsem pořád hladová, ráda experimentuju a ke všemu slanému přikusuju zeleninu a k vínku ořechy a ke kafi pečenej banán s kokosem a datlovou polevou...

Tak se mně strava hóódně prodraží.

hodnocení

1x

Záleží, co je to za jídlo. Pro zajímavost, manžel k řízku pět mrňavých kousků brambůrků nebo malý kopeček br. kaše a já naopak mrňavý řízek a kopec brambor nebo kaše. Ostatní jídla spíše malé porce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]