Nejste přihlášen/a.
Jak velké jíte porce? Myšleno třeba " k snídani dva plátky chleba... K obědu půl sáčku rýže, plátek masa..."
Jo, na sportu mě taky bavilo hodně jídla, ovšem ten masakr, když jsem kvůli úrazu skončila a tělo bylo nastavené na hodně výživného jídla a velký výdaj...najednou nic. Během měsíce jsem měla pět kilo nahoře, pak dalších deset, shazovalo se to dost těžce a od té doby se v podstatě pořád musím mučit hladem a hýbat se aspoň formou procházek a různých protivných cvičení, která mě nebaví, abych nebyla jako koule. Už desítky let jím cca pětkrát denně malé porce, spíš takové ďobání, aby se žaludek nekroutil, k svačině jen rajče nebo jablko a končím někdy v pět večer. Takže bacha na vrcholový sport, je zrádný
Coby diabetik jím malé porce, ale častěji. Nepřecpávám se najednou.
Pokud pojíme v restauraci, vždy se předem ptám, zda dělají poloviční /dětské/ porce. Občas dělají, ale jen u jídel, která lze rozdělit - třeba guláš, nějaká masová směs. Řízek Vám nerozdělí nikde, někde ani svíčkovou či rajskou. Jinde ano.
Ceny - znám jen 2 restaurace, kde toto poloviční jídlo stojí skutečně poloviční cenu. Tedy třeba celá porce 100 Kč, poloviční 50. Ve všech ostatních je poloviční porce podstatně dražší, myslím 75%, ale když je hlad, koupím si to.
Pokud někde nedělají poloviční vůbec z ničeho /i takové restaurace jsou/, dám si talíř husté polévky, která je většinou v nabídce. Dršťková, hrachová, gulášová...K tomu případně 1 rohlík, nebo nic a jsem po obědě. Jaga.
Otázka mi připomněla manžela jedné mé kamarádky. Ten jedl takové množství jídla, že paní mu koupila takovou smaltovanou menší mísu s uchy, jak se v ní zadělává těsto. A do ní mu servírovala obědy. Těch jeho běžných 18 -20 knedlíků by se na normální talíř nevešlo. Mísa byla obrovnaná kolem dokola. Byl to pán sice dvoumetrový, ale hubený, vůbec nevím, kam to množství jídla dával. Jaga.
Já myslím že jím docela dost, ale moje genetika mi nedovolí moc přibrat a ani shodit, pokud nedržím hladovku nebo bych jedl málo a nekvalitně. Když jím víc, tak se mi jakoby ucpou střeva a vše navíc vys*ru, takže škoda peněz rvát do přebytku jídla. Proto jím přiměřeně, pestřejc a kvalitnějc..a tak mi to vyhovuje. Postavu mám stále štíhlou..holt dobrý spalovák.
Menší porce a často a pestře. Kozí sýr, krůtí plátek, pečeného pstruha, avokado, žampiony, hlívu, salát z černé čočky, vař. qiunoiu do jogurtu, cereální kaši s borůvkama, polévku z Hokkaido, vaječnou omeletu s kopřivovým špenátem, nové brambory s lučinou, bramborák třeba v dest večer...Já jsem pořád hladová, ráda experimentuju a ke všemu slanému přikusuju zeleninu a k vínku ořechy a ke kafi pečenej banán s kokosem a datlovou polevou...
Tak se mně strava hóódně prodraží.
Záleží, co je to za jídlo. Pro zajímavost, manžel k řízku pět mrňavých kousků brambůrků nebo malý kopeček br. kaše a já naopak mrňavý řízek a kopec brambor nebo kaše. Ostatní jídla spíše malé porce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.