Nejste přihlášen/a.
Na internetu mne zaujala jedná reklama na kterou jsem jen tak ze zvědavosti kliknul a dostal jsem se tím na stránku s článkem " Objeven nový neoficiální bankovní systém – oficiální představitelé jsou "šokováni"." . Mělo by se jednat o nějaký asi zázračný účet na který stačí vložít alespoň 250 $ (přibližně 5 750 Kč) a do měsíce se to údajně zhodnotí na několik milionů $. Zajímalo by mne co si o tom kdo myslíte a jaký máte kdo na to názor? Mne to připadá zcela nereálné a spíše bych to označil za nějaký hloupý vtip, pohádku nebo asi nejspíš za podvod za účelem vylákat peníze od lidi kteří na to naivně naletí. Ten odkaz na údajnou registraci odkazuje na nějaký javascript což je dost podezřelé. Není tam ani uvedené kdo ty účty provozuje a i ty komentáře k tomu článku vypadají jako by je někdo psal na zakázku. Samozřejmě nejsem až tak blbý a nenaletím na to.
Dobrý den, nejvíce lze vydělat na víře (viz katolická církev = nejlépe ekonomicky fungující světová firma), potom na lidské hlouposti (viz např. tento dotaz, resp. reklama) a pak ještě na sodovce (voda a bublinky) . Zdravím!
Klasický nábor oveček pro hru typu letadlo nebo pyramida.
Aby se jeden člověk mohl mít dobře a stát se tím milionářem, tak musí najít tisíce dalších lidí, kteří budou chodit do práce a to jeho nicnedělání mu rádi zaplatí. Co jim na začátku naslibuje je úplně jedno. Důležité je, aby na to co nejvíce lidí skočilo.
Ano, může se jednat o hru typu letadlo nebo pyramida, ale píšou tam o bankovním účtu. Spíše mi to připadá na lákaní peněz od nemyslících lidí kteří jim na ty dobře formulované klamavé kecy naletí a s naivní myšlenkou rychlého a bezpracného zbohatnutí jim tam peníze zašlou a pak když se nic nebude dít a nikdo s ními nebude komunikovat si možná uvědomí, že naletěli na podvod. Zarážející na tom je to, že takoví zločinci jsou asi většinou beztrestní a že se na tom jejích zločinu částečně podílí i Google tím, že jim na to šíří reklamu. Nevěřím tomu, že by v Google pracovali až takoví hlupáci kteří by nedokázali rozpoznat, že se jedná o podvod.
V současností už na to příliš lidí asi nenachytají, ale bude dost takových co nad tím nepřemýšlí a naletí jim na to. Kdyby se na to nedalo moc lidí nachytat tak by se jim to asi příliš neoplatilo dělat. Je na tom ale smutné, že takoví podvodníci jsou většinou beztrestní a také i to, že takové podvody podporuje Google tím, že šíří na stránkách jejích reklamu. Googlu je asi jedno co kdo reklamuje, hlavně že jim za tu reklamu platí asi nemalé peníze.
Je to samozřejmně nesmysl. Má to všechny znaky manipulace. Ale je dobře že se ptáte, když si nebudete jistý, je vždycky lepší se zeptat, než jednou hloupě nalítnout
Smysl to samozřejmě má, ale pouze pro ty podvodníky kteří to vymysleli a lákají do troho lidi. Já vím, že je to bezcharakterní podvod a nehodlám jim na to naletět. Pouze jsem chtěl poznat názory jiných na to a co si o tom kdo myslí.
Ok No nedivím se, že vás to zaujalo, mně nedávno také přišlo pod oko něco podobného, to ale bylo napsané jako na Babiše. Šlo tam také o finanční operace s virtuální měnou, kdy Babiš jakoby mimochodem prozradil jnějakému novináři, že dokáže z kteréhokoliv čecha udělat milionáře za měsíc, že on sám bohatne o půl milonu za týden. Prý objevil mezeru na trhu, že jen vkládá peníze do tohoto směnného systému, který pak už jen samovolně generuje zisk. Všude okolo jeho fotky a jakoby fotky jeho telefonu, kde ukazuje výdělky v USD za poslední týden.
Samozřejmě k smíchu. Bylo to napsané skoro stejným stylem, jako tento "váš" článek. Asi to byl příběh č. 1 a tohle už je příběh č. 2. A velmi pravděpodobně bude následovat příběh č. 3...
Věřím, že se na to někdo může chytnout, jednu takovou znám, ta na tyhle pitomosti ráda věří. Starám se té rodině o kompy. Ona jen sedí doma u internetu, blbne s čoklem, fotí se na instáč a utrácí v eshopech peníze svého manžela. Ten manžel naštěstí vydělává rychleji než ona utrácí, tak to nikoho moc netrápí..
Ono se neni čemu divit, že to asi nejednoho člověka zaujme. Kdo by nechtěl svoje peníze co nejlépe zhodnotit a to ještě tak rychle a tak hodně. Když se ale nad tím přemýšlí tak rozumně myslící člověk musí dospět k tomu, že něco takového není reálné. Má se údajně jednát o nějaký bankovní systém, ale banku která to nabízí neuvádí. Je tam tolik podezřelých a nekonkrétních informaci, že na to snad můžou natetět jen ti největší nemyslící hlupáci kterých je asi dost na to aby se to těm podvodníkům oplatilo. Nechápu ale jak něco takového jednoznačně podvodného může těm podvodníkům procházet a proč nikdo proti tomu nezasáhne a nezastaví to.
Mají na to připravené asi více různých oblbovacích variant (příběhů) s tím, že na každý může naletět někdo jiný. Prostě to asi zkouší ve více variantách a sledují na co nachytají více lidí.
jj, souhlasím, přesně tak to je. Jsme v době "informační" a k tomu bohužel patří i dezinformace a online lži. Jedna z indícií je velký a bombastický titulek. Čím větší font a čím bombastičtější informace v titulku, tím spíše se jedná o manipulativní text. Naštěstí lze tyto podvůdky a dezinformace celkem snadno odhalit, pisatelé většinou nejsou žádní anštajni a neumí udržet logický sled faktů, použijí jen nějaký obecně známý fakt jako základ pro svou konstrukci a pak tu pravdu tak dlouho ohýbají a oslími můstky spojují s emocemi a výmysly, že z původní pravdy nezbude vůbec nic. A na konci textu už jste v říši pohádek...
Drtivou většinu manipulativních textů dokáže bystrý mozek odhalit už v prvních větách.
Tyto podvody a dezinformace jde velmi snadno odhalit pokud se nad tím přemýšlí. Bohužel odhalit ty podvodníky kteří za tím stojí a zabránít jim v tom beztrestně pokračovat už asi až tak snadné nebude.
jj, původ je mnohdy nejistý. Zbraní proti tomu může být statistika a mravenčí práce, sbírání a třídění, porovnávání, někdy je potřeba i pomoc psychologa, který text rozebere na prvočásti a posoudí dopady a zacílení. To dělají třeba frajeři z webu cesti-elfove.cz, je to taková občanská iniciativa, ale dost zajímavá svojí metodikou a zapálením svých členů. Dobré výsledky mají také manipulátoři.cz a demagog.cz
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.