Nejste přihlášen/a.
Já nevím, co je to ponocovat víc jak 30 let. Mám to úplně jinak. Máme dospělého postiženého syna a protože vstává brzy, tak já musím vstávat dřív jak on, protože pokud mě vzbudí, tak já nejsem nějak nastartovaná, vůbec mi nic nejde a nerozumím mu / špatně mluví/. Tak jsem se nějak přeučila chodit spát třeba po deváté večer a vstávat brzy. Ráno vstanu někdy i ve 4, často dřív - rekord byl o půl 3. jednou v létě, když byla vedra a potřebovala jsem vyžehlit. Všechno si udělám v klidu, rozvařím oběd, něco ušiju, pověsím prádlo atd. Syn pak vstane třeba před 6. a já jsem už zaběhlá a v pohodě. Nejhorší je pro mě léto, protože je dlouho světlo a teplo - klukovi to nevadí, ale já nemůžu spát. Takže to nějak probloncám a na podzim to doháním. Dá se na to zvyknout, ráno je úplně jiná energie. V létě, když jsou vedra, tak kolikrát před východem slunce sklízím na zahradě okurky nebo kopu brambory. Nedávno syn vstal o čtvrt na 7, koukne do kuchyně a "ty ještě nemáš nic uvařeného na oběd?" Tak si vždy vzpomenu na Výměnu manželek, jak prý tam jednou bylo, jak baba vytáhla z mrazáku kuře v 11 hodin a jala se ho rozmrazovat, že bude vařit oběd.
Mý ponocování musí mít nějaký ty nastavený pravidla. Zhasnout a zaklapnout dekly musím do jedný hodiny noční. Dokážu to i později, ale ráno potom není tak nějak komfortní. Podobné to mám s konzumací. Když je hlad, zase to musí být nejpozději do té jedné. Ale ráno zase až po 7 hodině. Jinak, zavřít voka mi nedělá potíž vlastně kdykoliv po celý den. Tak to prostě mám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.