Dobrý večer Před měsícem k nám do prace nastoupil nový kolega jenž má delší praxi a obor zvládá dobře až na pár vyjimek ale ta osobní stránka je špatná. Když s ním začnu hovor tak po pár okamžicích s někým přechází do pozice velkého přeborníka téměř na vše. Je to takový vychytralý jedinec. Když jsem se dotázal proč skončil ve dvou předchozích zaměstnáních tak že poprvé se stěhoval a podruhé že to byla hrozná firma.V každé měl vydržet několik let. Chlubí se vším co si drahého koupil , kde byl a jak moc o víkendu dřel na chatě... či co kde. Protože něco mi říkalo že je něco jinak tak přes známost jsem se dozvěděl že to samozdřejmě není tak jak vypráví.(blízký příbuzný zná bývalého zaměstnavatele) každý den pracuje 12 hodin o víkendu také... poslední 2 hodiny spíš kazí to co vytvořil a nebo dělá ,,blbosti,, nebo je to čistá hodinařina Na firmě když něco nakládá tak si otevře dveře auta a pustí si kabáty nebo něco silně nevkusného O..el a myslí jak je hustej... Naštěstí s ním nedělám v partě ale když mám s ním něco dělat tak to dělam vcelku nerad a otravuje mi to jinak vcelku pohodovou práci.. Nejde tu o zavist nebo o něco jiného jen nemůžu přijít na to abych ho nachytal na vlastní past protože to jinak asi nepůjde.
Někteří lidé prostě takoví jsou, sežrali všechnu moudrost světa, vše viděli a všude byli dvakrát... Když jim to přestanete žrát, ztratí zájem takto fabulovat. Prostě se nebavit. Jen občas neurčitě kývnout, ušklíbnout se, říct maximálně hm... Uvidíte, co se stane. M.
Zaměstnání není zájmový kroužek nebo letní tábor. Práce je na to, aby člověka uživila. Když jsou okolo lidé stejné krevní skupiny, to je dobře, ale když ne, pak je potřeba nehledat kamarády, ale dělat to, za co je člověk placený. Nechápu, proč prožíváte někoho, na kom nejste pracovně ani jinak závislý. Poláci mají pěkné přísloví, které říká: Hlídej si svůj nos.
donpapa
Skvělý názor. Konečně někdo napsal pravdu. Do práce všichni chodíme proto, aby nás uživila. Zvláště starší generace je přesvědčena, že kdejaký alkoholik a povaleč, který byl donucen chodit do zaměstnání silou, tzn. zákonem (v opačném případě ho čekalo vězení) byl budovatel a usilovně pracoval pro svou vlast. Tito komici si neuvědomují, že stále ještě žijí pamětníci jejich "heroických" výkonů. Ten kdo skutečně pracoval, tak byl skutečně placen a ten si určitě nestěžuje.
etana*
Donpapa, zajímavý názor...desítky let jsem pracovala jako instrumentářka na exponovaném operačním sále a brala plat, za který by tehdejší "tajemník třetího náměstka" ani nevylezl z postele. Je to tedy důkaz, že jsem málo pracovala? Prokristovydrahýrány.
No já bych si sním taky neměl co říci. Takové povahy lidí nemám rád. Není na to aby se člověk choval jako člověk a né jako opice, která se chlubí jak popisujete. Zde musíte být nad věcí a nevšímat si ho.
Pokud spolu přímo nemusíte dělat ve dvojici, raději se mu vyhýbejte a dělejte sám. Podobný člověk dokáže vyprovokovat a znervóznit. Nevšímejte si ho, nezavádějte s ním řeči a když začne sám, řekněte, že Vás to nezajímá.
A na co ho chcete nachytat? Vám taky někdo chystá v práci pasti? Buďte spravedlivý, jistě by se Vám nějaké klacky pod nohama v práci také nezamlouvaly. Jaga.
Možná chcete, aby na pracovišti vládla přátelská atmosféra. Jenomže s některými lidmi si prostě "nesednete". S tím nehnete, tak si od něho držte odstup a jednejte s ním pouze pracovně. V životě se setkáte ještě s horšími lidmi.
Soukromé pocity a antipatie do pracovních vztahů nepatří. Můžeš si myslet o něm co chceš, ale najevo bych to nedával. Zkus to nějak skousnout a ignoruj ho. Buď profík, však on si jednou naběhne sám.
Ano, i taci lide se v kolektivu najdou, kteri se s jinymi pro rozdilne povahy nesnesou a maji potrebu je na neco nachytat, misto aby si hledeli sve prace.
Tady je volná diskuze a tak se dotazy dávat nemusí.Stejně jako tady neplatí bodování.Si přečtěte pravidla,Volná diskuze je vlastně taková ,,plačtírna,,.
Tak příběh má nečekané pokračování. Moje obavy se bohužel naplnily. Kolegy opakovaně prudí s tím že nechápe vyplněné servisní listy, vykládá si kolonky v listech podle sebe, a klukum plánuje nesmyslně příjezdy k zákaznikům plus jim tvrdí že zákazník na něj do telefonu řval kde jsou a oni pak telefonují s omluvou za zpoždění a zákazník nic takového na někoho neřval... Vyvrchlolilo to tím že v pátek napadl svého kolegu pěstí do obličeje. Naštěstí má jen otok ( byl na pohotovosti) bohužel až teď jsem zjistil že docházel na ,,bojové umění,, a má velké problémy sebeovládáním. Bude se to řešit na firemní úrovni. Má poslední měsíc zkušebky tak snad budou mít na vedení rozum. Jeho bývalý zaměstnavatel to neprozradil hned neboť je věřící a nechtěl ho špinit preventivně. Až teď po konfliktu doporučil se ho zbavit když to jde. Že s jeho chováním byly ke konci velké problémy. Držím všem palce na poraďte aby se jim nepoštěstilo mít podobného kolegu. Když vám bude něco řikat že je něco jinak tak věřte tomu. Václav
Souhlasím s poslední větou. A netýká se to jen kolegů v práci, ale třeba i v partnerských vztazích anebo kamarádských. Instinkt neboli vnitřní hlas napoví. Tak snad ho propustí. Měl by se léčit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.