Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náboj do jaké zbraně?

Od: homer odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,chtěl bych se prosím zeptat,jestli by někdo nevěděl co by to mohlo být za náboj,který našel kamarád v kovovém šrotu ekodvora?Nemá na spodní straně žádné značení a vypadá,že je vystřelený,ale nahoře je zalitý olovem popřípadě cínem.Děkuji.

Náboj do jaké zbraně?
Náboj do jaké zbraně? #2
Náboj do jaké zbraně? #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

berger*
hodnocení

0x

To nebude náboj,zkuste hledat spíše pod názvem pyropatrona. Řekl bych,že to má něco společného s katapultáží pilotů... Součást jejich sedaček?

doplněno 15.06.20 21:19:

Ještě jedna věc mě napadá - něco podobného se používalo u leteckých kanonů Grjazen GŠ 23,pokud selhaly. Byly tam,tuším,tři pyropatrony. V případě selhání se použily k "natažení",vyhození vadného náboje a nabití dalšího... Máte poblíž letiště?

doplněno 15.06.20 22:02:

A další nápad - snad si toho všimne zdejší rádce promon. Pokud to je něco takového,asi by to mohl znát...

Promon je zde, ale upřímně řečeno - nevím.

Každopádně Grzajev GŠ-23 sice používá k napínání za letu -vyhození selhávky - pyropatronu, ale ta je odpalována elektricky - což ta tazatelova není, ani tvar moc neodpovídá

lietadla.com/...

Co se týče vystřelovacích sedaček - neznám detailně všechny druhy, ale sovětské používaly v prvním stupni PK16m - ta je větší

valka.cz/...

berger*

Uf,to je škoda. Zkusím ještě dva tipy - Zajda888 a Daniela1? Myslím,že tito lidé by také mohli vědět?:-D

Nemůže to být světelná - trasovací patrona?

To ne - trasírky používají pochopitelně stejné nábojnice, jako ostrá munice do dané zbraně - protože jsou jí odpalovány, bývají jen barevně značeny.

hodnocení

0x
No, já bych v tom rád viděl nějakou patronu, ale zatím mi to spíše připomíná tohle:
doplněno 15.06.20 23:55: Pyropatrony jdou hodně mimo mě, ale i tak berger, díky za důvěru :)
Pyropatrona PK-16 vypadá podobně jako obrázek tazatele, ale víc se bohužel vyjádřit nemůžu, neznám to.
Náboj do jaké zbraně? #4

homer
hodnocení

Dobrý den,děkuji moc za vyčerpávající odpovědi,ani jsem nečekal,že to bude tak brzy.Takže abych to shrnul:je to něco jako patrona na aktivaci airbagu v autě.Akorát,že je to v letadle na aktivaci odpálení pilota z kokpitu.

Opravdu? To mě zajímá, z jaké sedačky to je? Ty sovětské, používané v MiG a Su byly podstatně větší, než to co je na fotce .

berger*

To bylo první,co mě napadlo,ale nesedí to... Hledal jsem i odstřelení překrytu kabiny,také ne. Uvažoval jsem i o předpínači pásů v autě a.p,ale asi také ne. Jediné tuším - asi to bude vojáků a bude to cvičné,ne ostré,podle zápalky. Více jsem nevydumal. Mmchdm,co jsem zadával za psí kusy do googlu - pokud bych se tady přestal objevovat,tak mě zachytil echelon a campuji na základně GTMO na Kubě...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]