Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co vadí sousedům

Od: 5456 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

do krmítka sypu trochu slunečnic, létají tam ráno vrabci a sýkorky. Dělají docela hluk.

Myslím, že to vadí sousedům. Asi je to budí. Ale v okolí jsou slyšet i jiné hlasy ptáků, např. kos nebo rehek...

Co mám dělat? Mám krmit dál, nebo raději přestat.

Slétávají na krmítko ráno a večer. Zdá se, že mají hrozný hlad...

Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

houbes*
hodnocení

3x
Osobně ptačí zpěv ráno mám rád asi bych byl váš dobrý soused :) ranní zpěv sluníčko do oken balzám na duši ;) zkuste si se sousedy promluvit a krmte třeba pouze jednou denně a přes oběd. Ptáci se budou po několika týdnech slétávat jen v tuto dobu.

72mona
hodnocení

2x

Někomu vadí cokoliv, také ještě přikrmujeme, ale jen symbolicky. Díky tomu pak vědí, kam na zimu mohou dorazit. Ten řev ráno je opravdu strašný, vrabci jsou takové hlučné snědé etnikum *smich* Ale aby si někdo stěžoval? To ne. Stěžují si na kočky, že jim se*ou do skleníku a tahají myší mrtvolky jako úplatek před dveře. Ale na řev ptáků ne. Snad jen na pokaděné zábradlí. Pokud se chcete vyhnout stížnostem na ranní ptačí budíček, nesypejte tam krmení na noc a ráno, nasypte až později. Je to kompromis. Budete krmit, ale ranní drancování a dohady u krmítka odpadnou. A tady máte pár poznatků k zamyšlení: birdlife.cz/...

M.

hodnocení

2x

A to tam sypete opravdu teď? Pokud ano, tak lidi mají kvůli teplu asi otevřená okna a to štěbetání je budí, což chápu. Je zcela zbytečné je teď krmit, kdy jindy by si měli najít v pohodě potravu, než teď. Nechte si slunečnici na zimu, až budou mít opravdu hlad, teď určitě netrpí hlady a i sousedi budou spokojenější.

hodnocení

2x

Myslím si, že není třeba v červnu krmit. Ptáčci si najdou do zobáčku sami. Opravdu nemají hlad, ale jsou chytří. Na co by sami hledali, když u Vás mají prostřeno a bez práce. To je budete krmit pak celoročně.

V zimě ovšem krmím taky, hlavně slunečnicí, mákem, kosům jablka.

Jinak hluk ptáků mi nevadí. Spím s otevřeným oknem a ráno, když mě probudí zpěv ptáčků, je to ta nejhezčí hudba. Přes léto teď krmit přestaňte. Není doba na ptačí krmení, není sníh a mrazy a se sousedy se aspoň urovnají vztahy. Jaga.

pb®
hodnocení

2x

A nepadá sousedům třeba bordel z krmítka na parapet? Či jim neobsrávají ptáci okno? To bych taky neměla radost. Což takhle v krmení pokračovat v krmítku přidělaném na nedalekém stromě?

5456
hodnocení

Nic z toho. Jenom se bojím, že jim vadí ten hluk.

Nevíte nic jistého, jenom se domníváte, bojíte. Dejte s nimi o "svých" ptácích řeč a uvidíte co si o tom myslí. Jen domněnky nestačí. Jaga.

5456
hodnocení

Děkuji moc.

hodnocení

0x

Jo holt jsou lidé co by nejraději vše zabetonovali,zaasfaltoval, Floro,Fauno třes se jsi špatná zrušit tě!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]