Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rostou houby? Červen 2020?

Od: iva7® odpovědí: 15 změna:

Byli jste teď někdy v poslední době na houbách? A našli jste něco?

Rostou houby? Červen 2020?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

blakcak*
hodnocení

2x

Rostou a našli. Až mi při mražení zasmradily celou ledničku a musel jsem ji odmrazit a omatlat octem. Njn, člověk se stále učí...

hodnocení

1x

Včera jsem byla v zámeckém parku ve Slatiňanech. Kromě nádherného parku se spoustou rododendronů, lupin, náprstníků, růží a dalších květin mě tam překvapilo plno hub. Babky, nádherně zbarvené kováře kolem cesty a každou chvíli veliký plac žampiónů. Mé srdce houbaře tiše plakalo.

V parku sehouby sbírat nemohou, možná tam jsou i kamery, kdo ví. A ty houby pod ohromnými duby a buky k tomu parku nějak patřily. Takže o sbírání nemůže být ani řeč. Ale pohled na ně byl krásný. Jaga.

V dohledné době se vydám do našich lesů. To by v tom byl *cert* abych přišla s prázdnou.

72mona
hodnocení

0x
Jo, viděla jsem pár růžovek. Jinak nic. A choroše;)
doplněno 13.06.20 17:48: Asi bych měla doplnit, že tady u nás je hlavně hodně těžké najít les. Ještě zůstal ten listnatý s jedlemi, ale tam zatím nic není (jen ty choroše:)). Ve zbytcích řádí těžaři, takže najít nějaký kousek nedotčený bude téměř nadlidský úkol. Letos bych mohla sbírat spíš slepýše*smich*, těch potkávám dost. M.

hodnocení

0x

Klouzek modřínový v počtu 1 kus.

hodnocení

0x

U cyklostezky mezi Olympií a Ikeou v Brně u Svratky rostou obří žampiony. Ale lidi nevědí, co to je, protože už je to tam poházené.

liska5
hodnocení

0x

Zítra vyrazím na kole prozkoumat podhůří Jeseníků. Mám zkušenost, že houby začátkem léta rostou na kraji lesa a pak na podzim v jeho hloubi.

joudic*
hodnocení

0x
zampiony na zahrade, ale nechal jsem podhoubi a vsechny vyhodil.. nejsem si jisty ikdyz na 99% jsou

hodnocení

0x

V Praze v parcích a lesíčkách akorát žampiony.

hodnocení

0x

2 velké zdravé babky na zahradě

hodnocení

0x

V patek plny kos klouzku a 3 klistata za asi 3/4h.

hodnocení

0x

Kde rostou?

nahouby.cz/...

blakcak*

Já byl v Praze Radotíně nad cementárnou. Košík za hoďku. Hříbci,klouzci.

hodnocení

0x

V nedeli odpoledne, opet plny kos, pul na pul klouzky a babky a dalsi tri klistata, cca za 1.5h.

hodnocení

Děkuji vám všem, vypadá to, že pomalu začínají růst. Zkusím to další víkend.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]