Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Polská armáda na území ČR

Od: ajvn® odpovědí: 47 změna:

Zajímalo by mě, jak se díváte na tuto akci, kterou provedla polská armáda - je to zde bruntalsky.denik.cz/...

Mě to teda nesmírně nasralo. Jak mi může voják cizí armády zakazovat pohybovat se na území našeho státu? A ještě to bude Hamáček bagatelizovat. Fakt nevím, co bych tam udělal, ale minimálně Policii bych zavolal ( otázkou je, co by zmohli). Ale kdyby toto udělali Rusáci, tak by určitě proti nim vyrazili všechny naše čtyři tanky. Přijde mi to fakt neskutečné. A je mi jedno, že jsou Poláci i my v EU a NATO, toto si přece nemůžou dovolit, správně by měl náš ministr obrany a zahraničí dělat pěkný povyk. Asi jsme my Češi a Moraváci opravdu takové hloupé ovce...

47 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

I světový tisk si toho povšimnul. A tady se (jako obvykle) lže.

ceskenoviny.cz/...

Píší 30 metrů od hranice, podle mapy nejméně 80. A ani zmínka, že to ihned trvalo minimále 14 dnů, pokud tam nejsou dodnes.

hodnocení

5x

Je to nehoráznost.

hodnocení

5x

Kolik polských diplomatů bylo vypovězeno? Cizí armáda obsadila a stále drží část našeho území. Vzpomínají na Mnichov?

doplněno 12.06.20 14:48:

V tom místě nelze překročit hranici neúmyslně. Musí se přebrodit říčka a prodrat (spíš mačetou prosekat) přes zpustlý les.

A ta říčka tam tvoří hranici několik kilometrů na obě strany. Cizí ozbrojené síly úmyslně překročily naši státní hranici a zbraní ohrožovaly naše občany na našem území. A setrvaly a setrvávají zde po 14 dní. Polští ozbrojenci táhli mým rodištěm naposledy v osmašedesátém. Došlo snad v posledních letech k horšímu konfliktu?

dejv111*

Být místním obyvatelem, určitě bych se neuchyloval k násilí, které by situaci pravděpodobně vyostřilo, ale pár zkažených vajec a pytlík s pěkně vyzrálou kopřivovou jíchou by je sakra rychle vypudil! :)

motak
Aby vám nepraskla žilka z toho hrozného incidentu!
dejv111*

Pro Vás motaku platí to stejné, co jsem psal pod příspěvek uživatele vilik...

motak
No vidíte a me je zase zle z vašeho uvažování...
vilik*
Pane Motaku, já jsem byl velice potěšen, když jsem si po odpovědi pana Davídka mohl říct, že jsem byl dnes užitečný.
Vám doporučuji totéž. Pokud se někomu s jeho myšlením udělá po mých dvou větách na internetové diskuzi zle, asi to nebude dobrý člověk. Rozhodně bych ho nemohl označit slovem tolerantní, přemýšlivý, hledající skutečný problém. A takového mi lito není, spíše naopak.
Já osobně bych zatím Polsku válku nevyhlašoval, protože mi taková reakce nepřijde k situaci přiměřená.
Jestli někdo má pocit, že se musí ukájet nad představou mladých chlapců v kanadách, táhnoucích na Polsko, ať mě laskavě z jeho představ vynechá. To bych si s prominutím nechal až na dobu, kdy opravdu o něco půjde, a až skutečně selžou ostatní možnosti, nebo by byly neúčinné.
Zatím mám pocit, že málo užiteční lidé, ve snaze přetlouci frustraci z vlastních nenaplněných ambicí, se snaží diktovat ostatním, co si mají myslet a hlavně, co mají dělat. A je úplně jedno, jestli jde o menšiny nebo polskou pseudoinvazi, hlavně když se něco děje, a hlavně, když oni osobně nic neriskují, následky rádi přenechají jiným.
Promiňte, ale jsem přesvědčen, že si na dost věcí umím udělat názor sám.
Jestli ze mě někomu bude špatně, a tím nemyslím pouze pana Davida, ještě i další týden, budu velmi rád.
dejv111*

motak: Zle z mého uvažování? Myslíte ohrazení se se proti vměšování se cizího státu do našeho? A ještě za použití zbraní? Ano, situace je zatím banální, ale je to jen zkouška Polské vlády, co si necháme líbit, ale to lidem, co si podle svého vyjadřování, nevidí dál než na špičku svého nosu, zřejmě nevadí.

Vilík: Pobavil jste! :-D A úplně nejvíc s popisem mé osoby a mých neuskutečněných ambicí, nebo co jste to vyplodil za slátaninu. :) Ano ano, tam kde nejsou argumenty, jde se do osobních útoků, že? Ale to je od povahy lidí vašeho typu a myšlení zcela normální, chápu. :) A kde že jsem to chtěl vyhlásit Polsku válku? Ukažte mi tu část prosím... Jestli vy nemáte problém s domýšlením si! Byl to vypuštěný balónek ze strany Polska a měl být z ministerstev patřičně odsouzen a medializován. Tohle si cizí armáda nemůže dovolit. Zrovna typ lidí jako vy, kdyby na místě Poláků byli Rusové, řvete jak pominutí, nemýlím-li se? :) A věřte, že kdybych žil v té vesnici, už jim na hlavě přistál pytlík jíchy a zkažená vejce! To mě teda fakt neznáte!

berger*

Dejv111,hodit cokoliv na ozbrojené vojáky fakt nepovažuji za dobrý nápad,ani kdybyste měl pravdu. Přípomněl jste mi toho důchodce asi ve Francii,který se pokusil diskutovat s útočící jednotkou těžkooděnců. Teď se celý svět diví,že dostal ťafku a jen taktak to přežil,aspoň doufám...

dejv111*

@berger: On je ale rozdíl jestli něco hodíte na příslušníky ozbrojených pořádkových sil vlastní země, která byla povolána vaši vládou, nebo na ozbrojené síly cizí mocnosti, které na vašem území nemají co dělat. Vidíte ten rozdíl? To je to stejné, jako by Vám někdo cizí vnikl do Vašeho domu. Co uděláte?

hodnocení

vilik - myslím, že to tu opět zbytečně dramatizujete, z těch,co s tímto stavem mají problém děláte pomatence, kteří chtějí někomu ( Polsku ) vyhlašovat válku, ze sklepa vytahují atomku a spravedlivě rozhořčeni ji chtějí použít. Ale to tu opravdu nikdo nechtěl. Tady jde o to, že opravdu není normální, aby vám voják cizí armády, která nemá mandát být na území ČR, rozkazoval se zbraní v ruce, co můžete a nemůžete dělat. Polská vláda se měla omluvit( to zatím opravdu neudělala) za nezákonný vstup svých vojáků okamžitě je stáhnout na své území a bylo by vše vyřešené. Jenže jsme se dozvěděli, že šlo jen o nedorozumění, my se ke kapličce dostaneme, když slušně poprosíme, ale vojáky tam nechali dál. Stejně myslím, že to strážení hranice ukončili předčasně proto, aby se mohli stáhnout po celé hranici a nebýt za úplné hlupáky, kteří nevědí, kde mají hranici. Ale to je jen můj dojem, tak ho opravdu nemusíte komentovat.

berger*

Sejmu ho,zbraní,ne vajíčkem. Vidíte rozdíl? A než se zeptáte,ano,mám něco více,než vajíčka. Jenže toto není invaze,to je pár možná blbů,kteří asi dostali rozkaz a ten musí splnit,i za cenu vlastního života. Fakt kvůli tomu chcete rozpoutat válku? Ti vojáci jsou cvičeni k tomu,aby konali a až potom přemýšleli. Vy po nich něco hodíte a nebudeme se bavit o tom,že si udělali ohýnek,ale o tom,že rozstříleli našeho občana,který byl přesvědčený o své pravdě. Mmchdm,koukněte se na zásah slovenské policie proti volovi s nožem. Pokud jsem postřehl,bilance je mrtvý blb a dva postřelení policajti. Blb měl nůž,nože nestřílejí. To stojí za zamyšlení se...*smich*

Nikdo (z naší strany) nic nerozpoutává. Jenom pořád jaksi čekáme na oficiální vysvětlení druhé strany. Sedmnáct dní a pořád nic ..

berger*

RA252,ano,to mi nevadí. Ať si to nějak vyříkají... Jde mi o to,že považuji za blbost nějaké spontánní akce. Ty se totiž mohou snadno vymknout z kontroly...

Bože muj. Nechcete náhodou rozpoutat třetí světovou?

11.04 minuta, vyřešeno během pár SMS

novaplus.nova.cz/...

vilik*
Když už jsem byl tázán, tak zodpovědně prohlašuji, že pomatených tu rozeznávám víc, a zřejmě nebudu jediný, kdo tu dramatizuje, a kdo si s tím tady začal.
No nic, ráno začnu kopat bunkr, vypadá to, že kvůli lidem, vidícím v tomto začátek anexe, se bude hodit.
Kdyby ne, vždycky si v něm můžu udělat sklep na brambory, že?

Juro - mýlíte se, neboť věříte médiím, která lhou.

Konflikt opraváře kapličky s cizími ozbrojenci byl 28.5. a i 12.6., zde kdy je reportáž, tam stále byli. Jenom někoho pustili a někoho ne. Krom toho se v médiích objevují lži o tom, že kaplička je 30 metrů od hranice (on je to spíš trojnásobek), že není jasné, kudy hranice vede (středem říčky) - a v době, kdy kdejaké hodinky mají GPS, jsou takové výmluvy o ničem, Ale především - toho 28.5. byli upozorněni, že jsou na území ČR.

@ra252 Víte, celé mi to je u prodloužených zad a to bydlím v Karviné cca...1,5km od hranic z Polskem.

Jen co mě udivuje, jsou poslední dobou tyhle ty zprávy,

Třeba:

"Ozbrojeni polští vojáci přešli českou hranici a okupovali kapličku".

Nebo:

"Jen za dobu koronavirové krize nejde o první incident na hranicích Česka a Polska".

"Polský voják v dubnu zastavil varovnou střelbou německého občana, který se snažil z české strany překročit hranici u polské obce Pilszcz."

"O několik dní dříve tam polští pohraničníci zadrželi tři Češky, které během projížďky na koni nevědomě překročily hranici. Dostaly napomenutí." atd...

Možná že slyším trávu růst.... ale připadá mi to, jako by se někdo snažil rozhádat dva státy z V4.

Stačí co jedna regionální zprávička, dělá z lidma zde na fóru. (Atomovku na ně, poslat armádu, vyhostit diplomaty, atd....)

No teď budu označen některejma za konspirátora ale já to nějak unesu.*smich*

Jinak přeji krásný a slunečný den.*slunce*

Ale jinak, můžete sám změřit.

Polská armáda na území ČR
motak
Ra252: jak to tedy je s tou vzdálenosti? Lžou mapy? Nebo media,která tvrdí 30m? Nebo vy slepe věříte lzivym médiím, nic si neověříte a obviňuje ostatní ze lzi?
berger*

Juraja,hezký argument...*palec2*. Trochu možná OT - teď na mě jukla zprávička - indové a číňani si dali do tlamy,nestříleli,jen se servali. Tři mrtví...*bum*. Takže co,bereme vidle a lopaty a jdeme na poláky? Je fakt,že u těch indů a číňanů je trochu dusno...

motáku - máte pravdu, měl jsem za to, že jde o jiné místo - o sv. Jířího. Tady je to opravdu 30 metrů. Za řekou, která tvoří hranici. A tábořili tam déle, než 14 dnů.

dejv111*

Ale tady přeci vůbec nejde o to, jestli to bylo třicet nebo padesát metrů! Bože lidi, jde o princip, že si tohle jednání nesmí žádný stát dovolit. Co vám na tom není jasné? Příště se to může stát jinde a ve větším měřítku! Vrátím se k situaci před druhou světovou. Také se pořád ustupovalo Hitlerovi, až si nakonec vzal, co chtěl! A Hitler to se svým lidem přeci taky myslel dobře, no ne? A Poláci před válkou nebyli žádní svatí, což si můžete z historických pramenů snadno dohledat! Udělali to jednou, proč ne zase? Takže bagatelizace situace není na místě!

A jéje takže vedle Ruska už i Polsko

Že nemáte strach z Německa?

Vaše slova:

"což si můžete z historických pramenů snadno dohledat! Udělali to jednou, proč ne zase"?

berger*

Počítám,že jistý Joakim Brodén už sedí u compu a píše nový hit - "2020 - St Anne Chapel"...*smich* /Sabaton/.

vilik*
hodnocení

3x
Jsme lidi, musíme se domluvit. Omluvili se a odešli.
Jestli myslíte, že bychom kvůli tomu dodatečně měli vyhlásit všeobecnou mobilizaci a zaútočit na ně ze dvou stran po zemi a prostředkem na pramicích po vodě, nebo tak něco, mám trochu strach z toho, že máte volební právo.
hodnocení

Nevím, jestli jste ten článek četl, oni neodešli, jen vám laskavě dovolí navštívit kapli a nesmíte je fotit.A po tom, co si myslím, je vám víte co. Přijde mně, že momentálně jste tady nejchytřejší vy.

Jsou tam víc, než 14 dní. Na pindy našich ministerstev kašlou.

Když budu našim občanům vyhrožovat se samopalem v ruce, budu pochválen?

ben®

ra252 - pochválen nebudete, protože jste (zřejmě jako příslušník LM) měl povinnost po roce 1989 zbraň odevzdat. Nevím, jestli je vhodné přiznávat zde tento nedostatek a vlastnictví samopalu. Jinak, to slovo samopal v tom článku dráždí asi nejvíce (a o to šlo).

Já bych řekl že o žádné slovo nešlo. A ani ti pistolníci na slova nereagují. Ani na slova našich ministerstev.

berger*

Jo,to slovo samopal mě také dráždí. Ty fotky jsou mizerné,ale ten stojící voják má asi AKM a ten u ohně asi Beryla,obojí jsou útočné pušky.

dejv111*

Já mám zase obavu, že zrovna Vy máte volební právo. Takoví lidé, co bagatelizují tento typ situace, jsou pro stát neštěstí a byli neštěští i tenkrát před vypuknutím války, když si poláci začali dělali zálusk na naše území. Je mi z Vás zle...

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, jde o regionální problém a pro zbytek státu nicotný. Holt, spojenci byli moc aktivní a zřejmě selhala komunikace. Nelíbí se mně, že v tom článku je několikrát zdůrazněno, že byli ozbrojeni, což je manipulace a návod, aby se člověk více zlobil. Hlavně, že nikoho kvůli kapličce nezastřelili a zabránili nákaze. Zdravím!

Vyhrožovali zbraní našim občanům na našem území a omezovali jejich pohyb po našem území. Žádná komunikace neselhala. To by odtáhli už v květnu.

ben®

ra252 - Vy a Vaši soudruzi by to nejraději řešili v OSN .

Proč v OSN? Máme snad ještě nějaký zbytek armády?

dejv111*

@ben: A proč to v OSN neřešit? Vám toto jednání cizího státu připadá v pořádku? Nebo víte něco víc než my? Podělte se, tedy, prosím. Jaký účel má tahle polská výprava na naše území se zbraní v ruce? Rád se dovím něco nového. :)

berger*
hodnocení

2x

No jo,no. Naši policisti se jich asi bojí,naši bojeschopní vojáci jsou ve světě,takže co teď? A jo,jsme členy NATO,ne? Tak je požádáme o zásah,ideálně VJTF,síly okamžité reakce. Aha, jednotkám VJTF vlastně tento rok velí Polsko,takže jsme v pr...

Jinak mě to nechává chladným,pár vojclů slezlo ze silnice do lesa udělat si ohýnek a nechtějí se u toho nechat fotit. Začátek války to asi nebude...

007cz
hodnocení

1x

Tak s atomovkou bych ještě počkal, možná jen zabloudili jako to ruské speciální komando na Ukrajině.

hodnocení

1x

A je mi jedno, že jsou Poláci i my v EU a NATO, toto si přece nemůžou dovolit, - ale můžou, tak jako Turek a Řecko mezi sebou, jeden je v EU a NATO, druhý v NATO a komu se "fandí" ze strany EU?

dejv111*

NATO je už více méně mrtvá organizace. Jakmile jeden stát ze spolku začne napadat druhého a řeší se to tak nějak nijak, je konec. :) Ale to mi naštěstí, v případě tohoto zločinného spolku, žíly netrhá.

rest
hodnocení

0x

Napsat rychle do Moskvy a požádat je o obsazení Čech a Moravy a zřízení jejich protektorátu

Trošičku jste si to popletl.

Hádejte kdo zřídil autonomní Protektorát Čechy a Morava?

Napovím: Protektorat Böhmen und Mähren

Dříve se psalo do Vídně, potom do Berlína, dále do Moskvy a nyní se píše do Bruselu...mění se jen města, ale udavačství zůstalo!

@dvd99: Nejen města ;)

U nebeské brány prověřuje svatý Petr pana Jakuboviče: "Kde jste se narodil?" v Rakousko-Uhersku." - "Kde jste chodil do školy?" - "V Maďarsku." - "Kde jste se oženil?" - "V Československu." - "Kde jste žil?" - "V Sovětském svazu." - "Kde jste zemřel?" - "Na Ukrajině." - "Takové světoběžníky do nebe nebereme!" - "Ale, svatý Petře, já vám přísahám, že jsem se z toho Mukačeva celý život nehnul!"

jenda2*
hodnocení

0x

Pravděpodobně to některým nedochází ale tento incident nebyl náhodný. Žádná armáda nevstoupí na cizí území omylem. Nikdy ! Celosvětově se něco děje. Čína napadá Indii, Maďarsko se dovolává svých území před 1. světovou válkou a vyjřikuje, že to byla křivda a svého území se nevzdá ( Bratislava, Košiče, Užhorod aj.). Jsou to jen zkoušky, co jiný stát akceptuje a co už ne. Připosr. vláda ČR měla okamžitě reagovat. Není možné, aby polský voják namířil zbraň na našeho občana na našem území.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]