Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úzkosti z řídnutí vlasů

Od: lukas20 odpovědí: 6 změna:

Je mi 20 let. V poslední době mě trápí řídnutí vlasů. Prostě je to věc, se kterou se nedokážu vyrovnat, ať mi říká kdo chce, co chce. Nemůžu se na sebe podívat do zrcadla. Zároveň si nemohu dovolit nějakou operaci apod. Nevím, jak to vyřešit, proto někdy přemýšlím nad sebevraždou. Vždy jsem se až úzkostlivě o vlasy staral, česal se, vzorně upravoval a celkově se cítil sebevědomě a svěží. Připadám si od doby, kdy jsem zpozoroval změny mých vlasů, jako bych byl zchátralý - necítím se dobře a neskutečně mi to kazí náladu. Myslíte, že to není normální? Co byste mi doporučili? Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

K vypadávání vlasů má každý určité dispozice. Není to prý po otci, jak si lidé myslí, ale po otci své matky. Prohlédněte si tedy dědečka z matčiny strany a uvidíte, po kom jste.

Nějaké operace, nástřely apod. je hloupost. Na pár chlupech přece neleží svět. Někdo je holt má, jiný ne. Dneska se navíc muži dávají úmyslně vyholovat, i ti, kteří vlasy mají. Vzpomínám: Marek Vašut, Karel Hála...a další.

Nedělejte z toho vědu, důležité je, co máte v té hlavě, než na ni.

Jeden kamarád, "huba plechová", když se mu někdo smál kvůli nedostatku vlasů, pokaždé říkával:

Pořádný chlap zplešatí sám, to jen svině se musí opařit! A měl pravdu. Jaga.

liska5
hodnocení

0x

Tohle jste sem snad už nedávno psal. A odpovědi jste dostal . Nebo se pletu?

hodnocení

0x

Když se s tím nedokážeš smířit ani časem, tak si na tu operaci budeš muset peníze sehnat.

hodnocení

0x

Můj spolužák vyplešatěl ve 20, mel hlavu jako koleno, ale žádný problém z toho neměl. Hodně sportoval, pak byl úspěšný podnikatel a nyní spokojený důchodce. Vám radím se něčím pořádným zabývat, na vlasy nemyslet a hodně sportovat. Už jsem to sem někomu psala na podobnou otázku, nebyl jste to vy? Znám i chlapce, kteří chodí stáe s vyholenou hlavou, od mládí to tak nosí, bud z praktickýh důvodů nebo jako módní trend. Jsou horší věci v životě, než je plešatění. Setkala jsem se s jednou dívkou, štíhlá, krásná, jezdila na koni. Pak jsem se dozvěděla, že nosí paruku. Prostě jí vlasy vypadaly a žádný lékař nezjistil, proč se to stalo a jak to napravit. No a myslíte, že ta holka pomýšlela na sebevraždu? Ani náhodou, žila si docela radostný život i s tou parukou.

eva13*

na to znám výborné byliny: natrhej hrst kopřivy, hrst listů ořešáku, hrst listů břízy, hrst vlaštovičníku a hrst listů černého bezu. Dej do hrnce, dolej studenou vodu, přiveď k varu, ale nevař, nech louhovat půl hodiny. po umytí hlavy si odvarem polévej vlasy, alespoň 5 minut. Výsledek zaručen.

2222
hodnocení

0x

Doporučil bych na to nemyslet a nezabývat se tím, ale to se asi dobře radí někomu jinému kdo na něco příliš dobře nedokáže přestat myslet. Možná by nebylo na škodu poradit se o tom s lékařem. Ono to možná může být příznak nějakého skrytého zdravotního problému který když se začne léčit tak i to řídnutí vlasů se tím může zastvit nebo zpomalit. Myslet na sebevraždu je to nejhorší a nejhloupější co může člověka napadnout v jakékoliv situaci a zároveň je to asi jedna z cest jak se dostat na psychiatrií. Plně souhlasím s babajagou v tom, že není důležité kolik toho má kdo na hlavě, ale mnohem důležitější je to kolik toho a co všechno má kdo v hlavě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]