Nejste přihlášen/a.
Co si mám říkat, abych to "přežila"?
To co jste si říkala v loňském roce. Je to pravidelná každoroční odstávka v bytech.
Pokud v bytech není samostatný kotel nebo karma, tak každoroční týdenní výluka je normál. Třeba jste vyjímka.
@id
Fakt to neznám ani já ani nikdo z mého okolí. Odstávky jsou, ale většinou tak jedno dopoledne, případně tak nějak podobně, ale opravdu ne týden. Fakt neříkám, že kecáte, ale jen tím chci říct, že normální mi to nepřijde
Nemusíte bydlet jenom v Mělníku, i ve Zlíně je to místní folklór. Teď již jenom týden, bývalo 14 dní. Ale co přesně opravují, že jim to vyjde přesně na ten týden, je mi záhadou .
@diesel - PŘESNĚ! Kdo chce hledá způsob, kdo nechce hledá důvod. Moje alergie na výraz "to nejde" je přímo strašlivá...
Já bych se pozval k nějakým příbuzným nebo známým pod rouškou nezládnutelné touhy po nich způsobené odloučením a nemožností návštěv v průběhu corona-krize...
... a nebo bych prostě investoval litr do tohohle... alza.cz/...
Ona jistě hrnek, kýbl i vanu či sprcháč má, jen ten způsob prostě nezná. My co máme chatu, kde teplá voda z kohoutku natož sprchy netekla, tenhle způsob známe. A jelikož já nemytá prostě neexistuju, naučila jsem se dokonale umýt opravdu kdekoliv. Stačí mi ten kýbl a hrnek (kamarádka tomu říká hrníčková metoda mytí), nebo jen PET láhve s vodou ohřáté na letním slunci. Když je vana nebo sprcháč, je to fajn, když není, postačí mi les nebo kus přírody, kde se můžu svléknout a nepohoršit a kde nevadí, že poteče voda na zem. Kolikrát jsem se takhle myla, 3l vody z petek postačí k dokonalému umytí celého těla.
Jako se to dělávalo dřív, dáte na sporák velký hrnec, vodu ohřejete a použijete, na co potřebujete.
1/ V práci po skončení směny. V mnoha firmách dneska už sprchy jsou.
2/ Poprosit kamarádky, týden se to vydrží. Abyste nechodila pořád k jedné, vystřídejte třeba tři. A mezitím už bude konec odstávky.
3/ Zajít se vykoupat k sourozencům či rodičům, podle toho, kdo bydlí Vám nejblíž. Rodina Vám určitě vyhoví.
4/ Na mnoha benzínkách jsou sprchy. Využívají jich hodně kamioňáci. Za poplatek se tam v pohodě vykoupete taky.
5/ Někdo tady radil bazén. To je dobrý nápad, ale v naší blízkosti je akvapark stále ještě zavřený. Záleží, jak je tomu u Vás.
6/ Není příliš teplo, ale pokud by bylo opravdu letní počasí, nejjednodušším řešením by bylo vykoupat a umýt se někde u rybníka či jezera. Nejlépe někde o samotě, dneska už lidé nejsou příliš nakloněni tomu mydlení se u rybníka. Ale když by to jinak nešlo... Jaga.
A přinejhorším to týden vydržet, dát si na sporák ohřát hrnec vody a pak se jen omývat. Taky byste to zvládla a rozhodně špinavá nebudete.
Tak když jsem tady ještě neměla městskou vodu a měla jenom studnu a domácí vodárnu, tak se mi 3x stalo, že mi voda v trubkách v zimě v zemi zamrzla a já byla úplně bez vody. Ani studená mi netekla. Ve studni jsem měla kalovku a tou jsem čerpala ledovou vodu do kýble a to trvalo jednou asi 3 měsíce. A jeden rok se mi do toho ještě porouchal elektrokotel, takže jsem byla i bez topení. No a přežila jsem to. Musela jsem. Kamarádka mi půjčila 2 radiátory. Vodu jsem si každý den prostě chodila ven, do mrazu napustit do toho kýble podle potřeby. No a ohřívala jsem vodu, také podle potřeby. Do jiného kýble na mytí hlavy, do lavóru každé ráno a večer na mytí těla, na splachování toalety a tak dál a každý den. A to jsem v té době i z té vody ze studně vařila. A není to tak dávno, naposledy to bylo asi tak před 6 lety.
Nick, tak až to bude, tak si na mne vzpomeň a říkej si, "ta chudák Suzy tohle musela vydržet v mrazu a čekala až do jara, než jí trubky rozmrzly".
V panelácích s dálkovým vytápěním žije asi třetina obyvatelstva ČR. A ti všichni mají každoročně takové odstávky ..
Toť otázka Předpokládám že se taková investice v průměru pro cca 16 bytů vejde tak do 200t (elektrický ohřev) včetně montáže. Pro fond oprav a řekl bych i místo navíc je to prkotina.
Udělat se dá samosebou ledacos. Mimochodem - jak rozúčtujete dražší elektroohřev? A jaký tarif si sjednáte na elektřinu s takovým týdenním výkyvem?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.