Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co byste vybrali mezi těmito dvěma slovy Vy?

Od: barry17* odpovědí: 7 změna:

Ahoj, zajímalo by mě, co by vás jako čtenáře článků na internetu zaujalo více, případně co vám zní lépe ve spojení se superhrdiny - slovo oblek nebo kostým? Jde o větu:"... Stihla zazářit ještě dřív (předtím), než (si) vůbec nasadila (navlékla) oblek/kostým. Vím, že jde o banalitu a že záleží na mně - tohle je však případ, nad kterým přemýšlím už několik hodin a zkrátka nemůžu větu správně poskládat, mám v hlavě blok.
Co sedí více vám? Jde o nový seriál se superhrdinkou od DC Comics a řeším nadpis velkým tučným písmem. Ptám, se, abych věděl, co by vás zaujalo více/ při čem byste měli větší potřebu na článek kliknout a dozvědět se něco nového.

Děkuji všem za případné návrhy a názory:)

Co byste vybrali mezi těmito dvěma slovy Vy?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Já bych zvolila "kostým", jen bych ho víc zdůraznila přídavným jménem = hvězdný, třpytivý, dokonalý... Ida

hodnocení

0x

kostým

Herci mají kostýmy.

hodnocení

0x

Kostym (costume) si berou herci nebo kdokoliv jiny, kdo chce predvest danou postavu. Ovsem filmove a komiksove postavy si berou oblek (suit).

Takze zalezi na kontextu, zda mluvis o herci nebo o ztvarnene postave.

hodnocení

0x

Pokud opravdu nevím, volím jiný způsob vyjádření. Třeba:

...než se oblékla.

...než se oblékla do modrého trička s hvězdami.

jofa*
hodnocení

0x

Banalita by to být neměla. Oblek, pro mne odjakživa znamenal sako + kalhoty pro pány. Takže kostým nebo oblečení.

doplněno 28.05.20 10:46:

Takže pokud chcete být přesný, na slovo oblek zapomeňte.

liska5
hodnocení

0x

Zvolila a oblékla kostým...

hodnocení

0x

Samozřejmě a bez nejmenšího zaváhání, jde o kostým. Mohl byste upřesnit, nad čím jste hloubal?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]