Nejste přihlášen/a.
Před pár měsíci jsem tu prskala, kvůli jak malicherným důvodům někteří lidé dávají výpověď v práci, mění ji, hledají pohodlnou, bez velkých nároků, za vysoký plat. Nemohla jsem tušit, že přijde nějaká epidemie, ale připadalo mi, že ztrácíme úctu k práci, k loajalitě, hledáme, jak se ulejt, hodit marod, neudělat ani ň navíc, výhrady k zaměstnání, že je to nuda, daleko atd. Tím neobhajuju zaměstnavatele en bloc, je mezi nimi spousta lumpů, ale zajímal by mne názor na to, co se nejspíš na poli zaměstnanosti bude dít ve zbytku roku. Personalisté z velkých agentur jsou dost pesimističtí, ministryně práce zrovna vesele nepůsobí, v novinách se začínají objevovat články jako třeba seznamzpravy.cz/...
Co se bude dít?Podnikatelé budou dál brečet jelikož se jim ušlé zisky přes léto nečekaně nevrátí ačkoliv zdražili protože spoustu peněz sami nechají na svých dovolených a to se do výdělku nepočítá.Vzroste nezaměstnanost,tím pádem půjdou platy dolů,lidé budou zas žebrat o práci a to bude pro zaměstnavatele super.Počítám že tak v září-říjnu přijde na scénu EU která zas bude tvrdit jak všechny zachrání nějakou tou dotací.Část národa ji bude strašně vděčná a zavázaná a bude tvrdit že za vše špatné může Babiš,Okamura,Soukup,Čína nebo Rusko a proto bude vhodná nějaká ta demonstrace.Jelikož se budou blížit vánoce a bude potřeba vykázat činnost tak se ve sněmovně zase začne opět řešit Babiš.Někteří budou udávat do Bruselu aby se ukázali na veřejnosti,opozice bude tvrdit jak by vše udělala jinak a nakoupí se nějaká ta zbytečná vojenská technika.Prostě klasický rok v Česku.
Neříkal jsem to v květnu?...podnikatelé budou brečet a EU přijde s dotací...a je to tu.Jen s tou dotací jem se seknul o tři měsíce.EU se zadlužením států zaspěchala.
Jako 17. spolková země SRN (v ekonomické oblasti) jsme zcela závislí na ekonomickém vývoji v Německu. Mám obavu, že to nic moc nebude a celá naše ekonomika půjde ke dnu. Jsou i katastrofické prognozy, podle kterých život v Evropě už nikdy nebude jako před koronou. Autoři uvádějí, že se není třeba budoucnosti bát, ale třeba se na to připravit. Vzhledem k tomu, že mimo jine prognozují, že hlad se stane běžnou součástí života většiny lidí u nás, tak na to se asi připravit nedá. Věřím, že to přece jenom aspoň o něco dopadne lépe.
Něco jako stanné právo? Kristepane, všimla jste si, že ač lidé s rouškami silně polevili již před měsícem, kdo ji pořád vyvářel a nikdy na ni nesahal, denně dvakrát měnil atd., toho bych chtěla vidět, ani doktoři v nemocnici to tak nedělali...a stejně je nakažených denně jen pár v celé republice. Klidně si zaveďte soukromá opatření v rodině, vycházejte jen do soumraku (myslíte, že koronavirus v noci řádí víc nebo proč ten zákaz vycházení?). Jediné, s čím souhlasím jsou zavřené super a hypermarkety a vlastně všechny obchody v neděli, navždy. Jenže to by řvali i jejich zaměstnanci, protože ono mít ke mzdě příplatky za so a ne se hodí.
etana...chce to jít více mezi lidi.Z vlastní zkušenosti vím,že většina zaměstnanců nechce víkendy ale musí.Po příplatcích ze víkend nejvíce volali lidé pracující pod agenturou kteří většinu týdne tráví v práci nebo na ubytovnách-cizinci.Mají být zadarmo na ubytovně nebo za peníze v práci.Na takové doma nečeká dítě nebo partner.
Jak víc mezi lidi? Žiju mezi lidmi, chodím do práce, kde jsou lidi (i v době epidemie atd.), znám mnohé lidi...a ti, kteří pracují o víkendech (což jsem před lety dělala i já) se o služby většinou rvou jako koně.
etana...také jste pracovala v montovně,nákupním řetězci nebo v kanceláři či administrativě?
etana...co dělám já není podstatné.Podstatné je to že v řetězcích a montovnách pracuje několikanásobně více lidí než ve zdravotnictví a takoví lidé po víkendech opravdu netouží.Ty směny jsou jim nařízené,ve spoustě případů bez příplatků a oni si většinou nemohou vybírat.
Začínal jsem jako skladník-zástupce vedoucího-vedoucí...to v jednom řetězci(6 let).Manažer týmu-nákupčí-personalista-marketingový manažer v řetězci druhém(8let).Vím s čím jsem se setkal a byly to stovky zaměstnanců.Proti tomu stojí ten názor nějaké paní o které mluvíte a etany která pracovala na operačním sále.Pamatuji jaké haló bylo když někdo měl jít v sobotu a v neděli a jak se zaměstanci předháněli kdo dřív mi poví že musí být s dítětem a že mají jít ti co dítě nemají.Ti zas brečeli že nemohou jelikož se chtějí o víkendech bavit a pak přece nepůjdou do práce.
No,vy máte své zkušenosti a já a Etana jiné. Ta paní,o které píši,se mnou každé ráno snídá,takže ji věřím. A já osobně jsem mimo řetězec přes dvacet let neměl jediný volný silvestr,vánoce,neděli. Kvůli penězům.
berger...někdo hold dává přednost rodině a dětem a vy očividně penězům.To ale neznamená že většina lidí to má stejně.Takovým je to nařízeno a ještě se říká jak to chtějí a ohánějí se anketou mezi 20-ti lidma .Je zvláštní že lidé jako je etana tvrdí jak se všichni mají dobře,jak dnes berou vysoké platy,jak ona ví co chtějí a argumentuje svou prací na operačním sále.Řetězec není operační sál.V řetězcích se na příplatky nehraje,přečasy se většinou neplatí a pokud nechceš za těchto podmínek chodit kdy já potřebuji tak sbohem agentura nám dá jiné lidi...ty co protestovat nebudou,budou dělat za minimální mzdu a nebudou si stěžovat že potřebují např. vyzvednout dítě ze školky nebo že nemají na víkend hlídání.Myslím,že na operačním sále ani nevědí že existuje něco jako "služba krámu".Tzn. přesčasy zdarma (např. i přes 100 hodin/měsíčně).Nechceš-chceš přidat plat-nespolupracuješ-nejsi pro podnik zajímavý.Myslíte že ženská která si nemůže dovolit přijít o peníze si půjde někam stěžovat že nechce víkendy?Jakmile na to přijde zaměstnavatel bude se jí chtít zbavit a zbavit se někoho bez odstupného není v krámě vůbec problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.