Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máte radši ČD, nebo Regiojet?

Od: tratra odpovědí: 21 změna:

Zdravíčko,

preferujete České dráhy, nebo Regiojet, ev. jakou jinou společnost? Proč zrovna preferujete tu, kterou preferujete? :)

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já mám radši ČD, protože si myslím, že Regiojet je nafouklá bublina a jednou bude jeho dluhy splácet stát jako třeba tu aféru kvůli Nově, kde Železný cosi po...l. Já když vidím toho opuchlého Jančury, jak mu každý ubližuje, tak mě není nějak dobře.

liska5
hodnocení

1x

ČD, protože na "mojí" trati nic jiného nejezdí a přestup na Regiojet, Arrivu, či Leoexpres, znamená kupovat více jízdenek. Tak hledám návaznost na přestupech zase u ČD na jednu jízdenku.

Jezdívám často do Plzně. Mám to třema nebo čtyřmi vlaky a používám pouze ČD.

lolipo
hodnocení

1x
Tak já tedy 100% regiojet. Jezdím pravidelně Praha Olomouc a zpět.
V ČD i když mám rezervaci místa, musím vždy vyhanet lidi, někdy těhotnou pani a tu si nedovolím vyhodit tak stojím. V regiu mi nikdo nezasedne. A v regiu se mi líbí, ze tam mají ty třídy, třeba Relax, která je dražší než normální ale stejně není tak draha. A obecně de mi nelíbí jezdit v kupé, tam když chytnete smradocha tak to nejde vydrzet. A není tam místo na nohy v kupé, já jsem vysoký a me to vadí. Mám rad otevřené vagony, kde nemusím sedět naproti nikomu (vagon 1 a 9 v regiu jsou otevřené, a navíc mají obrazovky a muzu si tam vybrat film)
Pak je tady ještě Leoexpress, který je velmi drahy, ale teď je pro studenty zadarmo komplet, tak jezdím tím.

hodnocení

1x

Pokud to jde, tak Regiojet. Už pro to jednoduché kupování jízdenek které je možné bez problémů vracet (do cca 30 minut) a objednat lepší místo. Jednou jsem jel z Prahy ČD, už informace na pokladně ohledně výhodnosti jednoho ze dvou vlaků byla mylná. A cesta s mnohem horším pohodlím za vyšší cenu. Možnost kvalitního a levného posnídání také není špatná.

hodnocení

1x

Vlaky mám moc ráda. Ale jezdím jen s ČD. Protože se ráda vozím po malých regionálních trasách. Třeba okolo Sázavy, či z Chrudimi do Svitav by nikdy RegioJet jet nemohl.;)

Navíc náš 21 letý vnuk pracuje už jako výpravčí, tak musím ČD podporovat už kvůli němu. :)

A úplně nejkrásnější jsou nostalgické jízdy s párou. Cestovala jsem s Rosničkou, Velkým Bejčkem, Papouškem nebo Albatrosem. To je nádhera. Nechá se otevřít okno, žádná klimatizace, jako dneska, a oknem dovnitř prostupují chomáče páry. A ta vůně! Připomíná mi to dětství, kdy jsme párou jezdili bežně za babičkou a dědou. A že zůstaně nějaká šmouha na tváři či saze v oku? To už k podobnému cestování prostě patří. Jaga.

Tak to mám pro vás špatnou zprávu, jako výpravčí jistě už dávno není zaměstnancem ČD, ale SŽDC ;)
České dráhy jsou jen dopravce a s obsluhou dráhy již nemají nic společného ;)

Máte pravdu, Miki, je v SŽDC. *palec*Já to beru podle svého mládí. To bylo ČSD a tam bylo všechno. Dneska je to rozděleno na různé rezorty. Jaga.

Ani jeden nemáte pravdu,vnuk pracuje u Správy železnic

@pavlos no vidíte, tato novinka mi unikla, díky za opravu :)

hodnocení

1x

pokud je to možné, tak regiojet. káva a noviny zdarma jsou fajn, i když to není ten hlavní důvod. mám zkušenost se změnou spoje a vracením jízdenky - od regiojetu bez problémů, u ČD vrácení peněz trvalo jakou dobu a ještě si strhli poplatek *nevi*

hodnocení

0x

Ta otázka je špatně a divně položena.

Preferovat mužu co chci ale co je mi to platné.Když někam jedu tak prostě jedu s tím kdo zrovna jede kam potřebuju a v čase který potřebuju.

Ale stát na ná nástupšti a říkat "tebe nepreferuju" s tebou nejedu prostě nejde.

A ono je otřeba si přiznat na výběr toho moc kvalitního není.

joudic*
hodnocení

0x

pokud se opravu ptate co preferuji tak ve vlaku jsem 20 let nesedel, vzdy auto i pres vyssi vydaje

jezevec*

S těma výdajem nevím, nevím... Já teda vlakem nejel už taky strašlivě dlouho, ale vloni jsme měli takový nápad - vyrazit autovlakem do Popradu. Dva dospělí, jedno dítě + auto. Cena zhruba trojnásobná oproti nákladům na cestu autem...

hodnocení

0x
Tam kde jede Regiojet, jedu s nimi.
Noviny a voda zdrama jsou dobrý základ.
K tomu mám jistotu že sedím, všude dostatek místa.
2x croissant, pečený čaj a koláč = během jízdy usnu jako miminko.
Příjemná obsluha, časopis Žlutý a skvělý ceny.
Proč na hlavních tratích jezdit z ČD?
Protože by jste podpořil národního dopravce a ne nenažraného Jančuru
motak
Radši stokrát podpořit jancuru než neschopné české dráhy.

@pavlos Tak podporujte...Alespon bude více na premie a obrovské odměny pro vrcholný managment.Třeba Vám pak pošlou pohlednici za Vaše peníze z exotické dovolené kde si válí šunky...

A Vy mezitím cestujete vlakem u ČD a bojíte se sáhnout na kliku od WC

Zato Jančura je chudák a jezdí na dovču na Lipno a zaměstnance buzeruje za trochu víc než min.mzdu.
ČD celý roky nechávaly jezdit cestující ve starých vagonech bez klimy.
Kdo aspoň 10x nestál v uličce ve vlaku až do Pardubic (z Prahy), ten neví o čem je cestování z ČD.

hodnocení

0x

Na mých trasách RJ nejezdí, takže jezdím s ČD. Obvykle si nestěžuju.

luxpe
hodnocení

0x
Mám raději RegioJet vždycky jasné místo, časopisy, noviny, stevard/ka čaj, káva, zákusek, čisté v době nouzového stavu jsem necestovala takže nevím. Cestuji jinak pravidelně na lince Praha - Břeclav. Majitele Radima Jančuru jsem už párkrát ve vlaku viděla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]