Nejste přihlášen/a.
To je teda situace, ale nic si z toho nedělejte, pokaždé se mi tohle stane na balkoně s mým nejoblíbenějším bílým tričkem, tak ho už suším jenom v koupelně.
Zdravím. Mně plně rozkvétají loňské semenáčky lewisií, tak mám velkou radost. Některé mají tak přepychové odstíny, že jsem nadšená. Zítra si je budu popisovat, tak teť peču v troubě krůtí stehna, abych zítra jen vypekla kůrčičku a ohřála knedlíky a zelí. A mohla se už dopoledne těšit s kytičkami. Takže u mně fajn. A vy to tomu ptáčkovi nemějte za zlé. Beztak chtěl vletět na váš balkon (oni teď ptáci hledají místo na hnízdění), a na poslední chvíli zahlédl vaše (čisté) sklo, a to ho vyděsilo, až "to" leknutím pustil. Tak mu to odpusťte, a mějte radost, že konečně bude venku hezky a teplo. A třeba vám ten ptáček o víkendu zazpívá... Ida
Já jsem viděla před 14 dny v prázdné hale hlavního nádraží, jak se do krve porvali holubi. Holt tam nejsou lidi, tak oni nemají co do zobáku. Jeden mi přišel k lavičce žebrat. Hodila jsem mu kousíček pečiva a v tom tam přilít druhej. To byla mela! Nepomohl druhý kousíček druhému. To už nevnímali. Ten můj nakonec vyhrál, ale peří lítalo...Pak odkulhal...
Dobrý den, no, jak říkal smutně ten Žid v anekdotě, když ho na ulici pos*al pták: "... a křesťanům zpívají." Jinak, víkend přišel plíživě a nic extra jsem nezaznamenal. Zdravím!
Jsem na tom podobně.
Vynesla jsem ven kobereček - běhoun poblinkaný od kočky. Když jsem ho vyšůrovala a vystříkala hadicí, tak jsem z něj nechala na trávníku odtéci vodu. Když jsem se za chvíli vrátila, tak tam byla také značka od kosáka. Hadice opět pomohla a kobereček raději přehodila přes šňůry.
Brzy budu mít pod střechou tradiční letní hosty - rorýse. Už jsem dva viděla. Jé, jak se těším na to večerní svištění a pištění kolem oken . I sousedka se ptá a netrpělivě vyhlíží. Jenže při tom svištění dělají i chvíst chvíst a kadnince na okna jen létají. Od doby, co je dům zateplený, je to lepší, ale stejně nás všechny v okolí častější mytí oken čeká.
Víkend začal přijemně, i přes hrozbu mrazíku nepomrzlo nic. Za chvíli mě čeká velký nákup, budu zde mít delší dobu jednoho vnoučka. Dostalo se mi varování, že mě "vyžere". Takže vaření a pečení trochu do zásoby .
Mi začal víkend moc hezky, až na páteční dopoledne. To jsem měla dialýzu, ale naprosto bez problémů. A pak už bylo jen fajn. Přišla dcera, má 52 roků, (kde by mě napadlo, že budu mít padesátiletou dceru!) Měla jsem pro ni dárky, parádní krém na noc i den a nějakou zpevňující emulzi, vše od jedné značky. A lopatku a nůžky a kypřítko. Růžové s kytičkami A měly jsme věnečky a chery Jelzina a kafe a daly jsme si pusu a prděly jsme na virusa. Byla jsem šťastná, že ji vidím a můžeme si popovídat. Už mobil nemůžu ani vidět!
Jo a poprděné okno jsem také ve čtvrtek šmrcla. Ale s úsměvem. Špachtlí jsem seškrábla, stříkla cif a okno přeleštla. Vlastně ne jedno ale všechny. Byly zase žluté.
Holky, tohle je ještě dobrý. Zasklené plochy, nebo hladké plochy vůbec ještě jdou. Na nich se to vomeje. Ráno jsem šel městem, a nějakej ,,ptačí dobrák větších rozměrů,, to za letu pustil. To bylo jak bombardování jednotlivcem. Šla starší paní a ,,on,, to pustil na ní a dopadlo jí to na záda pod ramenem. Na tu šikmou část. Vodtamtaď se to rozprsklo do okolí a ohodilo to další čtyři lidi. Všichni z toho byli nadšení. Asi trest za nedodržení 2m odstupu mezi nimi.
Ptačí hovínko někde, kde by nemělo být, mě nevyvede z rovnováhy. Občas máme na autě, když parkujeme chvíli pod naším ořechem. V ořechu v dutině mají hnízdo špačci. A protože přijímají, nutně musejí i vylučovat. To je zákon přírody.
Ještě, že lidé nemohou lítat. Dovedete si představit ty plácance od nich? Příroda je moudrá, ptáci toho přece jen vyprodukují daleko méně.
Občas se stane, každému z nás. Na okno, na auto, na prádlo...co naděláme? Uklidím to, či znovu vyperu a řeknu si, že to je ta příroda. A že to k ní patří. Nemyslíte si, že jsou v životě dalejko horší věci, než ptačí hovínko na skle? Třeba právě teď ten virus. Tak proč se tím vzrušovat či rozčilovat? Nemá to cenu. A navíc to prý nosí štěstí. Kdo ví. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.