Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je tohleto možné?

Od: nikc® odpovědí: 27 změna:
Zdravím. Minulý týden jsem myla zasklení na balkoně a dneska mi ho pták posral. Je už po dešti, pršet nemá a dlouho asi nebude. Takže to budu mýt zase. Ale mám obavy, že po umytí to pták opět posere. To se mi stalo vloni. To mi hezky začíná víkend. Jak začíná ten Váš? :)

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

13x

To nemej.

Stejnak mas urcite z okna vyhled na hovno...

hodnocení

5x
Já bych dal sportku... :)

jezevec*
hodnocení

4x
Nevěš hlavu, stanou se horší věci :-D Můj víkend začal na terase u grilu s krkovičkou, pečeným sýrem s brusinkama, teď cigaretka a panáček Jagermeistera. Život je krásný...

hodnocení

4x

To je teda situace, ale nic si z toho nedělejte, pokaždé se mi tohle stane na balkoně s mým nejoblíbenějším bílým tričkem, tak ho už suším jenom v koupelně.*alene*

idanova*
hodnocení

4x

Zdravím. Mně plně rozkvétají loňské semenáčky lewisií, tak mám velkou radost. Některé mají tak přepychové odstíny, že jsem nadšená. Zítra si je budu popisovat, tak teť peču v troubě krůtí stehna, abych zítra jen vypekla kůrčičku a ohřála knedlíky a zelí. A mohla se už dopoledne těšit s kytičkami. Takže u mně fajn. A vy to tomu ptáčkovi nemějte za zlé. Beztak chtěl vletět na váš balkon (oni teď ptáci hledají místo na hnízdění), a na poslední chvíli zahlédl vaše (čisté) sklo, a to ho vyděsilo, až "to" leknutím pustil. Tak mu to odpusťte, a mějte radost, že konečně bude venku hezky a teplo. A třeba vám ten ptáček o víkendu zazpívá... *slunce* Ida

hodnocení

Idičko, zpívající ptáčky mi tu u střechy nelítají. Většinou vidím holuby nebo dravce. Letos máme venku hodně hrdliček. Včera venku jsem dvě viděla, jak se hádají a perou. To jsem nikdy neviděla, že by se hrdličky takhle hodně "kočkovaly".
liska5

Já jsem viděla před 14 dny v prázdné hale hlavního nádraží, jak se do krve porvali holubi. Holt tam nejsou lidi, tak oni nemají co do zobáku. Jeden mi přišel k lavičce žebrat. Hodila jsem mu kousíček pečiva a v tom tam přilít druhej. To byla mela! Nepomohl druhý kousíček druhému. To už nevnímali. Ten můj nakonec vyhrál, ale peří lítalo...Pak odkulhal...

hodnocení

Liško, holubi nemají žně. Ale ono se to zlepší, až budou lidé jíst venku. A holubi patří mezi nejvíce adaptovatelné ptáky. Říkali to v televizi v jednom pořadu o ptácích. Ti vydrží hodně. O ně bych neměla fakt strach. Nevymřou.

hodnocení

2x

Když nejde o život, jde o h... Tentokrát holt o ptačí *smich*. Víkend začal oznámením, že příští sobotu strávím v práci. Paráda. Je pátek večer a mám za sebou tak 55 odpracovanejch hodin, z toho 15 padlo na oltář firmy. To jsem zvědavej, jak budou vypadat prémie...

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, no, jak říkal smutně ten Žid v anekdotě, když ho na ulici pos*al pták: "... a křesťanům zpívají." Jinak, víkend přišel plíživě a nic extra jsem nezaznamenal. Zdravím!

lipanek
hodnocení

2x

Jsem na tom podobně.

Vynesla jsem ven kobereček - běhoun poblinkaný od kočky. Když jsem ho vyšůrovala a vystříkala hadicí, tak jsem z něj nechala na trávníku odtéci vodu. Když jsem se za chvíli vrátila, tak tam byla také značka od kosáka. Hadice opět pomohla a kobereček raději přehodila přes šňůry.

pb®
hodnocení

2x
Normálka. Tchán má asi 200 holubů, takže jsem si musela na většinu oken dát bodce, aby se mi neprocházeli a neobsrávali parapet. Přesto každou chvíli slyším ránu, jak některý narazil do skla a na okně po něm zbyde obtisknutý andělíček z prachu, co je v otačím peří. Posrané okno taky bývá často. Naštěstí mě mytí oken baví, v karanténě jsem je myla už 2x, naposledy před pár dny po velikém dešti, kdy děšť smyl nános pylu. Stačilo jen pocákat čistícim roztokem, přešudlat, vzít akustěrkou a za čtvrt hodiny jsem měla 4 okna umytá. Dvě jsem ani nemyla zevnitř, jen ta, na která dítě dosáhne.
hodnocení

Tohle není okno, ale zasklení. Okna myju radši.

hodnocení

2x

Brzy budu mít pod střechou tradiční letní hosty - rorýse. Už jsem dva viděla. Jé, jak se těším na to večerní svištění a pištění kolem oken :). I sousedka se ptá a netrpělivě vyhlíží. Jenže při tom svištění dělají i chvíst chvíst a kadnince na okna jen létají. Od doby, co je dům zateplený, je to lepší, ale stejně nás všechny v okolí častější mytí oken čeká.

Víkend začal přijemně, i přes hrozbu mrazíku nepomrzlo nic. Za chvíli mě čeká velký nákup, budu zde mít delší dobu jednoho vnoučka. Dostalo se mi varování, že mě "vyžere". Takže vaření a pečení trochu do zásoby :).

Já si myslím, že nejkrásnější zvuk na světě je svist rorýsů nebo kdo to je, když v hejnu letí jako banda uličníků a radostí křičí. :)

hodnocení

2x

Mi začal víkend moc hezky, až na páteční dopoledne. To jsem měla dialýzu, ale naprosto bez problémů. A pak už bylo jen fajn. Přišla dcera, má 52 roků, (kde by mě napadlo, že budu mít padesátiletou dceru!) Měla jsem pro ni dárky, parádní krém na noc i den a nějakou zpevňující emulzi, vše od jedné značky. A lopatku a nůžky a kypřítko. Růžové s kytičkami :-D A měly jsme věnečky a chery Jelzina a kafe a daly jsme si pusu a prděly jsme na virusa. Byla jsem šťastná, že ji vidím a můžeme si popovídat. Už mobil nemůžu ani vidět!

doplněno 16.05.20 07:50:

Jo a poprděné okno jsem také ve čtvrtek šmrcla. Ale s úsměvem. Špachtlí jsem seškrábla, stříkla cif a okno přeleštla. Vlastně ne jedno ale všechny. Byly zase žluté.

hodnocení

2x

Holky, tohle je ještě dobrý. Zasklené plochy, nebo hladké plochy vůbec ještě jdou. Na nich se to vomeje. Ráno jsem šel městem, a nějakej ,,ptačí dobrák větších rozměrů,, to za letu pustil. To bylo jak bombardování jednotlivcem. Šla starší paní a ,,on,, to pustil na ní a dopadlo jí to na záda pod ramenem. Na tu šikmou část. Vodtamtaď se to rozprsklo do okolí a ohodilo to další čtyři lidi. Všichni z toho byli nadšení. Asi trest za nedodržení 2m odstupu mezi nimi.

vilik*
hodnocení

1x
Podobné pocity jsem měl předminulý týden, když jsem radostně s pocitem dobře umytého auta vyjel z myčky. Do rána bylo celé žluté. Sice mám žlutou rád, ale kdybych takové chtěl i auto, rovnou bych si takové koupil.
Poděkoval bych Andrejovi, ale prý to není jeho. Naštěstí nám zařídil déšť, přestože v Evropě podle ostatních nikde neprší. A i když o tom asi ze skromnosti neudělal tiskovku, tak jsem nakonec spokojený a možná mu to příště hodím.
Žlutá je ještě pěkná. To když vidím hnědou, to bych vraždil. Přijedu domů, Citroének se jen leskne. V práci omoknul. Ráno přijdu do garáže a střecha od bahna, haubna taky a po skle šmouhy od kočičích tlapek. Kocouři si udělali klouzačku ze střechy na zem a zpátky. No nezabili byste je?
hodnocení

Dobrý totaku s těma kocourama. Mohl mi to posrat i dravec. Teď je vidím lítat. Bydlím vysoko v posledním patře.
vilik*
Nezabil.
Já bych je odchytil, pěkně vykoupal, hezky vysušil.
A pak bych je použil jako mycí houbu.

vilik: Mycí houba? Rozlámaná rezavá drátěnka je samet proti tomu, co byste třímal v ruce *smich*.

hodnocení

Umýt to musím, protože když kouknu ven, vidím to rozprsklý hovno. Zrovna když jsem koukala na Mrňouskové na Déčku, tak to pták posral.

hodnocení

0x

Ptačí hovínko někde, kde by nemělo být, mě nevyvede z rovnováhy. Občas máme na autě, když parkujeme chvíli pod naším ořechem. V ořechu v dutině mají hnízdo špačci. A protože přijímají, nutně musejí i vylučovat. To je zákon přírody.

Ještě, že lidé nemohou lítat. Dovedete si představit ty plácance od nich? Příroda je moudrá, ptáci toho přece jen vyprodukují daleko méně. *smich*

Občas se stane, každému z nás. Na okno, na auto, na prádlo...co naděláme? Uklidím to, či znovu vyperu a řeknu si, že to je ta příroda. A že to k ní patří. Nemyslíte si, že jsou v životě dalejko horší věci, než ptačí hovínko na skle? Třeba právě teď ten virus. Tak proč se tím vzrušovat či rozčilovat? Nemá to cenu. A navíc to prý nosí štěstí. Kdo ví. Jaga.

hodnocení

Už je to pryč. Vidím hezky ven.*slunce*

Milá Babi. Nenech se mýlit. Že ptáci mají malé vyměšování. Protože Ich mnógo. I malé hejno dokáže dobře napáchat.

72mona
hodnocení

0x
Kdybych byla pověrčivá, tak běžím hned vsadit. *smich*
Můj víkend je pracovní, zahrádku mám konečně zalitou a zítra po práci si dám menší túru, tak je vše v rovnováze. I ty ptačí bobky všude kolem:) M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]