Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co má zde za funkci dolga - dolga 2?

Od: id odpovědí: 18 změna:

Zdravím, asi mi něco zde uniklo.

Otevřu první dotaz a každou odpověď hodnotí/ komentuje "dolga - dolga2"To je nějaká nová funkce?

Už mě to nebaví, zavírám počítač. Je to nepřehledné a nepotřebné se zaměřovat jen na rádce, nikoliv na tazatele. Mně se to také sem tam stalo, ale jen když jsem nesouhlasila s radou, aby nebyl tazatel zbytečně zmaten. Ale v takové míře ani omylem. Dávám si už bacha, abych reagovala jen na tazatele.

poradte.cz/...

Otevřu druhý dotaz a to samé

poradte.cz/...

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Já jsem opakovaně dolgu upozorňovala na to, že je vhodnější reagovat na dotaz tazatele a nekomentovat rady ostatních rádců. Že to zbytečně odvádí pozornost jiným směrem a vlákna jsou pak nepřehledná. Zbytečně se pak z vláken stává volná diskuze. Pokud chce diskutovat, že je zde od toho volná diskuze. Ale je to marné, je to marné..Tak už mě to také přestalo bavit..

10.05.20 13:52

Co dodat? *palec*

hodnocení

5x

Ano i to se zde vidí poměrně často - tazatel si sám odpovídá, někdy je z toho cítit jasný ,,marketingový cíl´´ jindy mi to přijde spíše jako diagnóza. Prostě někdo potřebuje mít více nicků, nevím tedy proč, ale je to tak...

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, souhlasím. Kolegyně si našla způsob, jak obcházet pravidla. Nyní např. v tom dotazu o sexu dětí "nas*ala" tolik komentářů, že tu otázku sys uzavřela. Je to zřejmě starší paní posedlá tím, že musí reagovat, hodnotit a komentovat ostatní příspěvky. Je to nešvar a určitě to vadí více uživatelům poradny. Zdravím!

dolga*

Bene, jaká pravidla obcházím? Vážně to nevím.

Děkuji za odpověd.

idanova*
hodnocení

4x

Zdravím. @id, máte pravdu. Není to tak dávno, co se tu vyvrbilo pár takových "samozvaných odborníků" na všechny odpovědi rádců. Je zajímavé, že tito samozvanci většinou neodpovídají tazateli, ale hodnotí a velmi často i napadají rádce, stylem: to je kravina, kecy, pěkná blbost, děsný bláboly, hovadina...čímž ničemu neprospějí, jen si asi připadají o mnoho důležitější. Tazatele ale matou. Ten položil dotaz a čeká jasnou odpověď. Přitom stačí řídit se pravidly poradny: pročíst si odpovědi rádců, když souhlasím - dám body, nebo doplňující radu, když to vidím jinak, napíšu jinou radu. Když k některé odpovědi mám co dodat, dodám. Každý máme nějaké vědomosti a zkušenosti, které mohou prospět druhému. Ale hodnocení je na samotném tazateli; ten si sám z odpovědí - rad - vybere. To samé v bleděmodrém v diskusi. To není výzva k anarchii a hádkám. Někdo založí téma, a ostatní s ním diskutují, ne aby se napadali mezi sebou. Každý má možnost vložit svou otázku či založit svou diskusi. Pak může s rádci diskutovat. Jak prosté, pane Homes. Ida

doplněno 10.05.20 15:08:

oprava: Holmes... *smich* Ida

Zdravím.

A co takové odpovědi označovat jako nevhodné a ono to časem přejde

hodnocení

2x

Dolga je zde registrovaný rádce.Dolga 2 je skoro jistě stejná osoba akorát bez registrace,třeba po vyčerpání všech možností dál odpovídat ,to zelené zvýraznění znamená že odpovědi jdou ze stejné IP adresy.

Navác mám pocit že dotyčný tady má registrací více . Prostě musí dokázat svou pravdu což se 4 příspěvky nejde

vilik*
hodnocení

2x
Řeknu vám to takto, už asi 14 dní, možná skoro měsíc mě tato poradna přijde jako spíš ztráta času. Tyto pocity jsem v takové míře asi nikdy za mého sledování poradny neměl.
Nedávno, před cca týdnem jsem si ještě říkal, že bych se měl kvůli jedinečnosti nicku registrovat, i když jsem to bez registrace takovou dobu vydržel, to když se zde objevil dotaz od někoho jiného se stejnou přezdívkou ohledně kávovaru.
Pak jsem si ale uvědomil, že by se vlastně nic nestalo, když sem přestanu přispívat, nebo jen občas, i pod zatím jiným neregistrovaným jménem.
Osobně mi je totiž kultura projevu v posledních dnech od osob typu dolga 0, 2, 5 a 17 natolik nepříjemná, samozřejmě i s některými dalšími drobnými z mého pohledu negativy, že sem chodím méně a už ani nesleduju všechny dříve sledované rubriky, vlastně jen mrknu na pár témat na první stránce.
Aspoň si ode mě odpočinete. A třeba i někdo jiný, kdo nemá rád moje příspěvky, naopak zvýší svou aktivitu zde.
To vis no...plno lidi neni/nebylo v praci, decka se doma kolikrat uz nudi...ja poznamenal kolega v praci- zasnul kdyz si dobrovolne uklidili pokoj... ono to prejde a pokud jde o dolgu tak ano porusuje pravidla a od ceho je tu nahlaseni?

@maverick: Už jsem nechodím a hlavně nepřispívám tak často, takže reaguju opožděně, ale věta ...a pokud jde o dolgu tak ano porusuje pravidla a od ceho je tu nahlaseni? mě nutí k reakci. Nahlášení je zjevně k ničemu (slušně řečeno). Osobně jsem se Dolgu snažil kdysi usměrnit. Jeden pokus mi stačil, svoji pravdu si nedá vymluvit. Poté jsem 2x hlásil pro porušení. Evidentně k ničemu. Oba případy byly řešeny, ale dlouhodobý výsledek se nějak nedostavil. Dle informací zde uvedených Dolga v porušování pravidel vesele pokračuje a je jí to tolerováno a z její reakce to navíc vypadá, že ani netuší, že něco porušuje (věř/nevěř).

@amper
Ver, ze verim, sam to vidim a tim hure. Varovani dostala, jasne vysvetleni taky a samotneho me zajima jak s tim nalozi.
Tolerovano je asi hlavne kolegy radci. Je to asi takove jako znam z prace. Remcat kvuli nejakemu problemu umi kazdy druhy, ale nahlasit? To tak jeden z deseti...mozna... urcite to sam znas.
vilik*
Děkuji za reakci, ale já jako neregistrovaný nahlásit nikoho nemohu. A i kdybych mohl, asi bych to stejně neudělal.
To jen na upřesnění.

dolga*
hodnocení

1x

Mám tu registraci jako dolga, ale po vyčerpání 4 odpovědí už musím odpovídat s nickem dolga2. Víc nicků tu nemám, to je nesmysl. Kdysi, před asi 4 - 6 roky jsem sem chodila pod jiným nickem několik roků, asi 2, ale pak vzhledem k těžké nemoci dcery jsem už neměla čas, bydlela jsem u ní.

Od roku 2019 jsem si tedy udělala nový nick na dolgu, protože původní nick mi říkal, že mám špatné heslo a nebylo možné nick obnovit. Zkoušela jsem to všelijak. Pravda je, že mám většinou jiné názory, dané jinými životními zkušenostmi, ale to snad není na překážku, druhým lidem také neupírám, že by nemuseli mít pravdu.

Nechápu, co lidem na mně vadí, že si kvůli tomu založili dokonce otázku, přijde mi to usměvné. Nechodila jsem sem několik let, ted mám víc času, tak jsem víc na diskuzi, až ten čas mít nebudu, tak zde nebudu. Jinak se k mým názorům nikdo nevyjadřuje, ptám se proč? Vždycky bych přece odpověděla.

výtka
Upozornění od administrátora 10. 05. 2020 13:46:16
Aha, tak už víme to porušení pravidel po kterém jste pátrala. Tak je to zpět.
ben®

dolga - ten vtip je v tom, že po vyčerpání 4 odpovědí NEMUSÍTE odpovídat pod jiným nickem. Stačí jen ctít pravidla, resp. nastavení systému poradny. Nemáte žádnou povinnost na vše reagovat.

Cituji:

Mám tu registraci jako dolga, ale po vyčerpání 4 odpovědí už musím odpovídat s nickem dolga2.

Musíte? Kdo Vás, proboha, nutí? Nějaký hlasy v hlavě?

Já si naopak myslím, že limit 4 odpovědi je dobré opatření. které má zamezit zvrhnutí poradny v pavlačový drbinec.

Ovšem problém nastává, když Pavlačová drbna poté pokračuje jako Pavlačová drbna2, evtl Pavlačová drbna3 atd. Nic osobního, pouhá metafora ... ale zkuste zvážit, jestli nestojí zato zformulovat myšlenky do odpovědi, která má pomoci tazateli místo žabobyších válek s ostatními rádci

hodnocení

1x
Dolga aspoň se nenavaží do druhých tady. Aspoň jsem se toho nevšimla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]