Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejchytřejší z chytrých

Od: satam® odpovědí: 42 změna:

V posledních několika dnech jsem na poradně zaznamenal nejméně 3 "takyrádce" (v jednom případě i tazatelku), kteří jsou přesvědčeni, že jen ten jejich názor je ten jediný správný a nejsou schopni akceptovat skutečnost, že někdo jiný, někdy dokonce i skoro všichni ostatní, může mít názor jiný. Dokonce jsou schopni ten svůj názor prosazovat za každou cenu a případně i napadají ostatní za jejich odlišné názory.

Aktivním rádcům jistě nemusím říkat, kdo se tu takto prezentuje.

Docela by mě zajímal váš názor na tyto týpky.

42 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona
hodnocení

9x

Na tyto účely mám woodoo panenku. Je to dobré na nervy*afro*M.

Vidíš! To je nápad. Také si ji pořídím. Ta to schytá a já se nebudu trápit s něčím, co stejně nezměním.

hodnocení

9x

Asi takhle - zpočátku mého působení tady mě to taky děsně štvalo a pouštěl jsem se do polemik s nimi. Po čase jsem si jednak uvědomil nejzákladnější pravidle internetových diskuzí ,, Nepouštěj se do hádky s hlupákem, ostatní by si vás mohli splést´´ a krom toho mě to přijde jako ztráta času. No a za další - postupem času jsem z kontextu vyrozumněl, že často jde o seniory - a k těm já chovám podvědomou úctu . Proto se nepouštím do polemik s nimi, mám tchána v seniorském věku, byl to vždy PAN technik a konstruktér. Postupem času ale zapomíná, občas je trochu mimo - no osmdesát už měl. Přesto si ho vážím, mám ho rád a nepřu se s ním, i když vím, že nemá pravdu, nebo se mýlí. A takhle to vidím občas i zde...

idanova*
hodnocení

9x

Zdravím. Na tuto poradnu chodí hodně lidí. Kadždý má nějaké vědomosti a nějaké zkušenosti. Není možné, aby panovala 100% shoda. Chápu to tak, že tazatel vloží svůj dotaz a čeká odpověď. Myslím, že pokud se většina snaží mu co nejlépe odpovědět a prospět, splňuje Poraďte svůj účel. Týpky, o kterých asi mluvíte, by si nikdo neměl nechat znepříjemňovat svůj volný čas. Časem tu každý prozře a pochopí. Někteří týpkové dříve, někteří později, někteří potřebují trochu popostrčit. Takže, @satam, že vy jste vzal na sebe roli popostrčitele? ;) Ida

hodnocení

Spíše ne, než ano. Jen jsem zkusil se dozvědět, co si o těch "týpcích" myslí ostatní. A teď už to skoro vím a moc jsem se ve svých úvahách nespletl.

idanova*

Jste evidentně chytrý a hloubavý člověk, ale znervózňují vás narušitelé vašich pořádků. Ale tady jste na anonymní poradně pro každého. Pokud budete k poradně přistupovat v souladu s => podle sebe soudím tebe, nutně narazíte. Berte tazatele i rádce takové, jací jsou (jsme). Nebo jakými se (jsme se) tu rozhodli být. Mají (máme) na to právo. Když mi od někoho něco jó vadí, ozvu se hned a přímo. Když se někdo do mě naveze přes mou mez, ozvu se hned a přímo. Tím to mám vyřešené. Chodím sem ráda, a tato poradna se mi líbí. Dozvěděla a naučila jsem se tu fůru užitečných věcí. A oblíbila jsem si tu fůru lidí. Proč si svůj volný čas tady nechat kazit? Každý, a věřím, že fakt každý, tu radí, jak nejlépe umí, a chová se podle svého vnitřního přesvědčení. Jestli můžu, radila bych (jsme na poradně ;)), když vás někdo něčím fakt irituje, obraťte se přímo na aktéra, nebo to nechte být. Pokud budete jen "nadhazovat" těžko uspějete a spokojenost vám to nepřinese. Zkuste mi věřit. Ida

hodnocení

Skláním se před tvou moudrostí a souhlasím:)

hodnocení

8x
Každý je nějaký, ne? Vy jste asi bezchybný. Proč ty rádce a tazatele nejmenujete a proč máte potřebu kritizovat ostatní rádce zde?
doplněno 10.05.20 14:49: Tak si o některých myslím, že si hrajou na chytré, ale kvůli zakládat diskuzi? Proč? Beru je takové, jací jsou a myslím si o nich svoje.
doplněno 10.05.20 14:53: To chcete ty lidi předělávat? Nějak nechápu smysl otázky.
hodnocení

Promiň, ale neptal jsem se proto, abych se vzápětí někomu zpovídal proč se ptám na názor ostatních, proč nejmenuji a proč kritizuji(?) ostatní(?) rádce. Navíc jsem nikdy netvrdil, že jsem bezchybný a pokud jsem se spletl, většinou jsem svou chybu uznal a omluvil se.

Zeptám se tvojí rétorikou: Proč neodpovíš na jasný dotaz "Docela by mě zajímal váš názor na tyto týpky." a místo toho na mě chrlíš otázky, na které ti stejně neodpovím, protože nesouvisí s tím, co píši ve svém titulním příspěvku?

Pěkná manipulativní otázka to je. Proč bych ti odpovídala, když ty neodpovídáš mně? Jsme ve volné diskuzi :). Nikdo mi nebude diktovat, jak mám odpovídat. A ty už vůbec ne.

@satam - nic si z toho nedělej, "potrefená husa se vždy ozve". Když se "seknu", stane se, tak to přiznám. Někdo to neumí, protože jak píšeš, v hlavě má nastaveno, že je neomylný. Takový člověk je ale v životě chudák, protože jej pak nikdo nebere vážně. On to ale nechápe.

idanova*

Já se musím @nick zastat. Všichni tady víme, že @nikc. je vyloženě hodný člověk, a rozhodně si nezaslouží být strkána do jednoho pytle s "nejchytřejšími z chytrých". Ona tedy ne. Ida

hodnocení

Musím popravdě říci, že @nikc v mých "Nejchytřejších z nejchytřejších" ani náhodou nefigurovala.

Bohužel reagovala negativně.

id

Ani ne tak negativně, ale přesně tak, jak reagují zdejší týpci. Prostě neodpoví na dotaz, ale přispět musí.

10.05.20 22:06
hodnocení

*palec2*

Děkuju idonova za zastání. Z Feraxe a z id si nic nedělám. Mám je, víte kde? *smich*
Feraxi, hlavně, že ty reaguješ vždy pozitivně a příjemně... :-D Hlavně na moje otázky. *co*

hodnocení

6x

Jediny neomylny a nejchytrejsi z nejchytrejsich jsem tady pouze ja a nikdo jiny. Takze si vyprosuji takto oznacovat kohokoliv jineho.

Nojo ale jak k tomu příjde ten pán co sám sebe označil za Příklad?

@totak: Ale ten si nechal zadní vrátka - nenapsal, jestli náhodou není odstrašující :)

hodnocení

5x

Ano, někdy zde vidím snahu jedinců vynést jediný správný rozsudek jako u soudu. Přitom jsme poradna, kde se radí z dobré vůle a z osobních zkušeností. Špatné rady, třeba i dobře míněné, propadnou sítem bodování. Také zde vídám snahu vychovávat. To mi vadí docela hodně. Koho nevychovali rodiče a jiní blízcí lidé, toho rozhodně nevychová poradna. Nevychová, nenaučí a jakkoli jinak nepředělá.

Co si o rádcích hájících urputně svoji pravdu myslím? Inu, že jsou urputní. A že já osobně nemám chuť, náladu a vlastně ani šanci je převychovat. Existují. Poradnu mám velmi ráda. Občas sice buším pěstičkou do stolu a nahlas volám "takový vůl, to snad není možné...", ale brzy mě to přejde. Proč se tím dlouho trápit? Já mohu svoje moudra předávat lidem v mém nejbližším okolí. Nemohu změnit celý svět. Ostatně, možná i já jsem pro mnohé ten hlupák, který lpí na svém podivném názoru.

hodnocení

4x

Jsem přesvědčený demokrat. Jsem natolik přesvědčený o své pravdě že všechny ostatní bych nejradši někam pozavíral .Jen můj názor je přece jediný správný ...

Nikdo jiný než já nejen že nemá nárok mít jiný názor., ale už vůbec nemá nárok mít pravdu protože tu mám jen já ...

Několik takovýchhle jsem tu zaregistroval a je mi jich docela líto

hodnocení

4x

Proč se hádat?

Praudu má přeceda ..

Mýlíš se. Protože: ,,Pravdu má jenom bouchačka,, ! Greenhorns. Přece!

id
hodnocení

2x

Můj názo na uvedené týpky.

Z 95% jsou to osamělí senioři 70 +, kteří ztrácí kontakt se světem, dnešní fofr trend nepobírají, nemají s kým komunikovat, nevylezou mezi lidi, jsou bez společenských koníčků, neví co je dovolená nebo výlet s partou do okolí domova.

5 % z nich nejsou senioři, ale také žijí osamoceně.

100% týpků se nemá jak přesvědčit, že pravdu vždy nemají. Znají co bylo před 15 - 30 lety a nepřipustí, že v dnešní době to může být jinak. U neseniorů to může bý maličko jinak.

Poradte. cz je zachraňuje, je to jedinný komunikační kanál, čekají jak slípka na sopel na rady od rádců, aby se mohli nějak realizovat, pohádat, komunikovat. Připadají si užiteční, alespoň zde, když ne v rodině. Vždyť jsou to vlastně nešťastní lidé.

liska5

*alene**alene**alene* Napsal Id, coby moudrý, vzdělaný, zkušený, zcestovalý, zdatný, politicky vyprofilovaný mladík, žijící bohatým společenským životem v tepajícím velkoměstě.

Kam ho zařadit? - Fakt týpek...

A jsme zase u toho - neznám osobně tedy ani Id, ani Lisku, ale fakt je nutné se za každou cenu navážet do kolegy - rádce, namísto odpovědi tazateli? Proč? *ee*

liska5

Id zařadil všechny rádce, i Vás, promon. Já zařadila jenom jeho. A slušně. Je to diskuse a dosud jsem mlčela a sledovala.

72mona

@promon - protože někdy je třeba se vyjádřit. Je jedno, jestli vás ostatní nepodpoří, ale než to dusit v sobě, radši to pustit ven. Jako prdíky*smich* M.

id

liska5 - asi jste chybně četla, zařadila jsem jen týpky ( ne všechny rádce) a proč se do nich řadíte sama a přidáváte i kolegu?

V mém příspěvku je napsáno - 100% týpků se nemá jak přesvědčit, že pravdu vždy nemají

liska5

Aha. No jo. Tak sorry! Aj promon se omlouvám. Záměna slova týpků a rádců - a už mne to bralo..

To ta 70+ :))

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, naučil jsem se (už snad) řešit situace, kdy jsem s někým takovým ve sporu tak, že se buď chvíli hádám a potom v sobě potlačím touhu mít poslední slovo a přestanu reagovat. Jinak často volím rovnou ignoraci - nemám povinnost reagovat na všechny komentáře nebo útoky a stačí si něco myslet. Zdravím!

hodnocení

2x

Jéžišmarjá, tak já jsem tuto otázku objevila až v tuto chvíli, tak se omlouvám, že jsem nereagovala dříve. A mám takový nepříjemně lechtivý pocit,:-D že ta "tazatelka" v závorce budu asi já *hi*. Já si také dost často myslím, že všechno vím nejlépe. Ale nakonec si říct dám, ale to je fakt vzácný úkaz a projeví se to tím, že jdu takzvaně "od válu", protože mne přestane bavit to dohadování. ;) A co si teda o sobě myslím? No myslím si, že jsem prostě tvrdošíjný starý mezek a na svou omluvu mám jenom to, že jsem taková byla i mladá. *co*Tak co teď se mnou? Jedině to, že se mohu předem všem omluvit za to, že jsem jaká jsem a že až sem na ten svět "přilezu" zase znova, tak si na to vzpomenu a budu se hned od narození snažit, abych byla milá, vlídná, moudrá a prostě abych byla oblíbená. :) Teď už to asi těžko doženu, protože už to mám "za pár" a jak všichni víme, "starého psa, novým kouskům nenaučíme". Tak mi zbývá jediné. Prosím, abyste mne vy všichni, kterým lezu silně na nervy, brali s rezervou. V podstatě ale nejsem "mezek zlý", jenom jsem holt ten mezek. *zdravi*

hodnocení

Suzy, nejsi ta tazatelka. Ty jsi proti ní slabounký čajíček, takže tebe jako aktéra se můj příspěvek netýká*zdravi*

*uf* To jsem si oddechla. Už jsem se fakt lekla, že už lezu na nervy i Tobě. :-D Ale pochopila bych to a vůbec bych se nezlobila, protože to o sobě vím. :)

daniela1
hodnocení

0x

Já jsem zaznamenala "všeználky", o kterých jsem už před časem psala, ale bohužel se ta diskuse nějak zvrhla.. I když to nebylo jenom o lidech tady, ale o "všeználcích"celkově.

poradte.cz/...

hodnocení

Dovolím si trochu vyhodnotit výsledky mé ankety. Hodně rádců reagovalo asertivně, konkrétně jde o @72mona, @promon, @nunici, @daniela1, @bimbam, @axus (s humorem), @ben, @idanova. Ostatní chápu a respektuji jejich názor, mají na něj právo.

V souhrnu děkuji za všechny prezentované názory a jsem zase o něco moudřejší. Své další chování na poradně určitě přizpůsobím tomu, co jsem se dnes dozvěděl.

hodnocení

PS: Jen je mi divné, že nikdo z těch tzv. "takyrádců" se v tomto vlákně neozval, a to přesto, že všichni z nich vědí, na koho jsem svým příspěvkem mířil:-D

doplněno 20.05.20 12:01:

@hop: Ne, neřadím.

joudic*
tak snad mezi ne nepatrim.. volna diskuze uz nejaky cas neni videt, clovek si na ni musi cilene kliknout, tak to bude spis tim ;) Docela mi to vadi, ze nejsou vsechny dotazy pohromade jako predtim.., zas tolik jich tu neni, aby to spamovalo mezi poctivymi dotazy.
nikdo*

Nevím, jestli mezi "týpky" počítáš i mě. Ta otázka je hodně široká. Hodně často jsem tu hájil své názory. Argumenty a fakty. Poté, co jsem tu narážel jen na demagogii některých, jsem se stáhnul.

A tak jen poznámku pro ostatní. Samozřejmě kontroverzní. Všechny odpovědi, které hodnotí "týpky" nějakými subjektivními vlastnostmi, jsou kontroverzní, a šlo by s nimi diskutovat, jestli mají pravdu. To různé zařazování do škatulek, podle věku, apod. A našlo by se hodně rádců pro i proti. Ale proč? K čemu by to bylo?

Stejně se to týká jen volné diskuze, kde je normální, že co člověk, to jiný názor. Pokud se týče čistě ostatní poradny, tam si myslím, že to neexistuje. Nebo ano? Tam nemám takový přehled. A v té volné diskuzi, by to nemuselo zase až tak vadit. Co nemuselo. Nemělo. Každý kdo do ní vstoupí, by s tím měl počítat.

Tak se tu mějte. Já se sem občas podívám.

hop®
hodnocení

0x

Nevím, jestli mě řadíš mezi "takyrádce", teď jsem pár dní neměl moc času, abych juknul i do volné diskuse, tak se k debatě připojuji až teď...
... jen bych chtěl připomenout, že za těch "pár dní" co tu jsem, tady byly i dotazy na velmi nebezpečné situace a rady, které situaci zlehčovaly a podceňovaly. Pokud jsem v tomto případě přesvědčen o pravdivosti své teorie, jsem občas nucen odložit svoji vrozenou slušnout vůči ostatním kolegům a snažím se přesvědčit tazatele o nebezpečnosti rad ostatních...
... jinak sem snad celkem mírumilovný, a pokud mne někdo přesvědčí že se mýlím, snažím se svoji chybu veřejně přiznat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]