Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to osud?

Od: jaroslav99 odpovědí: 13 změna:
Jsem maturant, chci jít na VŠ. Buď do Brna nebo do Prahy - stále se nemůžu rozhodnout. Pořád se zamýšlím nad tím, že v každém městě bych získal naprosto odlišné zkušenosti, zážitky, seznámil bych se a poznal bych úplně jiné lidi a prostředí.(třeba i život. partnera, přátele...) Zajímalo by mě, zda jste taky někdy takto přemýšleli, věříte, že je to osud každého člověka, že si osud vždy najde cestu, jak to má všechno být, koho potkám, jakým směrem se bude můj život ubírat? Děkuji za odpovědi

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

oldo
hodnocení

1x

Člověk věřící na osud by neměl studovat vysokou školu,zřejmě nemá inteligenční předpoklady.

Ona ta inteligence taky není všechno. Znám spoustu "inteligentů", kteří skončili v invalidním důchodě na nervy i s vysokou školou a jsou úplně mimo.

hop®
hodnocení

0x

Osud bude, až "něco" rozhodne, jestli zamíříš do Prahy nebo do Brna. Zatím je to jen Tvoje rozhodování, jsi na rozcestí a volíš, jakou cestou se budeš dál ubírat, to je rozum a úvahy, zvažování plusů a mínusů pro možné varianty...

hodnocení

0x

Jak říkal už Švejk: Hezký holky jsou všude.

A pokud jsi příjemný, kamarády seženeš taky všude. Spíš bych uvažovala, co Ti přinese která škola, ke které Tě to víc táhne. Jsou obě stejné, nebo je každý obopr jiný? Šla bych tam, kde by mně náplň školy vyhovovala víc. Tedy ne podle kamarádů, ale podle učiva.

Vnučka by ráda do Brna, na Mendelovu univerzitu. Ví, že to by chtěla jako první. Pokud jí to nevyjde, potom do Prahy na zemědělku. Musíš si taky stanovit priority.

V setkání někdy hraje víc spíš náhoda, než osud. Třeba si poraníš ruku a na chirurgii bude pěkná sestřička. Kdyby se Ti čistě náhodou ten úraz nestal, nepoznal bys ji.

Takže rozhodnutí máš jenom ve svých rukou. Ať je to to správné! Jaga.

liska5
hodnocení

0x

Takhle se rozhodovala moje dcera, když byla přijata na více škol. A nakonec šla do Hradce Králové! A nejenže si město a lidi velmi oblíbila, ale nakonec tam zůstala a nelituje. Škola, kultura, sport, spojení na všechny strany a město, jako takové, má úroveň.

Nepropaguji svoje, jsem ze sev. Moravy.

hodnocení

0x

Vnučka si objela a prohlédla několi vysokých škol v různých městech a poslala několik přihlášek. Jestli ji vezmou na jednu z nich, dalo by se tomu říkat osud. Jestli bude mít možnost si vybrat, bude to její volba.

hodnocení

0x

Rozhoduj se podle tvé potřeby a zaměření školy, aby to splňovalo tvé požadavky. To ostatní je podružné. Město nerozhoduje. Nemá smysl spekulovat. Na nějaké osudy nevěřím.

liska5
hodnocení

0x

Já bych asi nešla do Prahy. Tam než se dojede z koleje na Jižním Městě do školy, tak to trvá hodinu. Asi bych si zopakovala krásnou Olomouc. Tam byla zlatá študácká léta.

Každá škola nemusí mít kolej přes půl města. Tím nefandím Praze, já bych tam také nemusel.

liska5

Já ani Prahu, ani Brno. Mne víc oslovují taková města, jako Č. Budějovice, Hr. Králové nebo Olomouc. Navíc bych asi koukala na to, odkud se dá vypadnout rychleji na kole do přírody. Syn studoval v Praze, ale v tom historickém centru byl jen několikrát a do parků a lesíků dojížděl.

joudic*
hodnocení

0x
za me praha, v brne nic neni, zvlastni mesto.. ale kazdy to ma jinak

Jo, v Brně fakt nic "není". A to je fajn. V Praze jsou stáda lidí, kteří si furt na něco hrají - myslím ty, kteří tam vlezli a přitom jsou to uvnitř vesnická hovádka - prostě je to nějak cítit.

etana*
hodnocení

0x

Nebylo by vhodnější vybírat školu podle úrovně učení než podle toho, kde jsou lepší mejdany? Pokud je ti jedno, co budeš studovat, tak doporučuji Brno, tam se to ztratí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]