Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co říkáte na tento typ díla?

Od: jozin* odpovědí: 19 změna:

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Zalezi, kdo to kreslil.

Jestli ty, tak klasicka radobyumelecka mazanice.

Jestli treba Kupka, tak uzasna nadcasova moderna.

A o tom to cele je...

jozin*
hodnocení

Je to slovenská malířka

Je to mazanice předškoláka, prostě vymačkané tuby barev.

hodnocení

5x

Chudinka slovenská rádoby "malířka". To se tedy děvče vypracovalo. Když jsem učila v MŠ, vsadím se, že 100 % dětí by namalovalo obraz minimálně stejný, ale možná i lepší. Měl by nějakou myšlenku. Tenhle nemá nic. Vypadá to, že paní "malířka" snědla barvy a pak měla zažívací problémy. ;) Stáhla gatě a hodila to na papír.

A tomu se má říkat umění? Narazíte na podobná díla v každém méně frekventovaném podchodu.

Vzpomínám - Mánes, Aleš, Čermák, Brožík, Sedláček, Švabinský... a řada dalších. Co by na to asi řekli? *ee* Jaga.

Dneska se vydává za umění každá ptákovina. Bohužel.

jofa*

Možná má vystudovanou UMPRUM a to je jiný kafe, než díla vandalů na zdech. A o tom to je. Dodatečně, když se vidí dílo hotové, třeba pro většinu ptákovina, tak to svede "každý" kdo udrží tužku, štětec v ruce. Jenže tady jde o nápad. Tím dílo neobhajuji, jen všeobecně konstatuji k těmto a podobnému modernímu umění.

hodnocení

3x

No, kdyby byly ty cákance černé, tak mi to připomíná hovínka, které nám nechávají ježci, kteří u nás v noci šmejdí, na dlažbě na dvoře.

72mona
hodnocení

3x

No, dílo...

Takhle to vypadá, když si připravuju bílkovou polevu na zdobení perníčků. M.

hodnocení

3x

Nechtěla bych se na to doma dívat a asi by mě autorka nezlákala na nějakou sobornou výstavu svého díla. Ale i tak by mě zajímalo, jak to autorka nazvala a jestli její dílka podobného typu vycházejí z nějaké myšlenky. Malíř může na plátno umístit tisíc teček, protože chápe, že svět kolem něho se skládá z atomů. Může malovat pouze černou a bílou, protože svět je neustálé střetávání "černé" pravdy s "bílou" pravdou. Tedy pokud těm dílům předchází nějaká podobná myšlenka a výrvarník ji dlouhodobě zastává, ta myšlenka v jeho díle rezonuje, budiž. Jde o výtvarné znázornění nějakého názoru. Ale obrovské množství dnešních výtvarníků tvoří samoúčelně. Snob si to koupí.

Když se snažím, vidím na fotografii možná barvy olympijských kruhů. Snad je to tedy názor na úpadek normálního sportu. Nebo bych tam mohla vidět lidské rasy. Bělochy, černochy, indány... To zelené? Mužíčci z UFO? Nebo neurčitelná pohlaví?

michalverner
hodnocení

3x

Kde že se to dílo na fotografii nalézá?

hodnocení

2x

Někteří slavní malíři se musejí obracet v hrobě.

jofa*
hodnocení

2x

Tato "díla" vyjdou pro umělce nejlaciněji jak je možné, což je pro mnoho začínajících umělců dnes velice důležité. Stačí kus sádrokartonu přetřít bílou a přímo z tuby se vymačká myšlenka která mu již dlouho ležela v hlavě. Ani ten štětec si nezamaže. Potom to střelí za 15 tisíc, pokud je již známý a je to doma.

michalverner

Ono nejde ani tak o to zda je to laciné ale spíš o to že něco takového je hotové do 30-ti vteřin.

hodnocení

2x

"To je kus? Já myslel že je to celý"

Tipoval bych že to má majitelka vedle zrcadla jako vzorník na malovátka

Máme v rodině jednoho moderního abstraktního umělce, koukatelná a dokonce i pěkná jsou podle mínění většiny rodiny jeho ranní (ranná) díla tak do roku 1980

liska5
hodnocení

2x

A jaký název nese toto mnohavrstevné dílo? Vnímám ho prizmatem nedávné doby: "Po pomlázce na bílém mramoru moskevského metra "

joudic*
hodnocení

0x
kdyz jsem jeste maloval oleje, tak jsem si takto vytlacil barvy na skicak, abych si testnul michane odstiny.. mohl jsem to rovnou prodavat koukam. To i ty Faltynkovy mazaniny pro skryte uplatky jsou uplny van Gogh.

guma
hodnocení

0x

Nechápu vaše rozhořčení. Je to krásné autorské dílo. Lépe to nenamalujete.

08.05.20 16:30

*smich**palec*

houbes*
hodnocení

0x
Osobně si myslím, že umění už ani nevíme jak vypadá a co je vlastně uměním. Stačí aby člověk měl jméno a za umění udělá hovínka na plátno a lovci umění jsou schopni platit milióny. To máte stejný jako se sportovci. Jsou dražení za milióny a obě nohy mají levé ale mají jméno a reklamu ;) až tam máme umění ..

hodnocení

0x

No ono totiž nejvíc záleží na tom, k jakému účelu to bylo namalováno. Pokud to byla zakázka přesně na tuto zeď v této barvě a přesně pro tento interiér a nad tuto komodu, tak je to podle mne velmi zdařilé. Barevně i stylově je to vyvážené a dokonce i velmi nápadité. Takže jako celek je to působivé a líbí se mi to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]