Nejste přihlášen/a.
Měl bych na Vás otázku - děláte si rezervu paliva? Pokud ano, jaké množství a přesně v čem uložené.
Moje nynější zásoba je 120l s cenou 23 Kč/l uložená v temné garáží a zvažuji tohle číslo navýšit ale už nemám kanystry speciálně na to dělané.
Děkuji
2x
Pokud jsi myslel rezervu pro auto, nevidím k tomu sebemenší důvod. Vždy beru do plna a crcat se kvůli pár korunám s kanystry, děkuji, nechci.
1x
Co když PHM zlevní na 16kč za litr a Vy budete mít všechny nádoby plné paliva za 23kč?
Nechtěla bych to ani doma skladovat. Pořád je to hořlavina a mít v garáži 500l by mě asi děsilo
0x
Nedělám - proč? Co z toho? I když koupím 10 chlebů za pěknou cenu, stejně je jednou sním. A když koupím benzín /ano, u nás je za 22,90/, tak ho jednou vyjedu. A co potom? Máte ale 2 možnosti: Můžete naplnit:
1/ žumpu. Když ji dobře vyčistíte v vezmete vapkou, víte, kolik se Vám tam vejde? Navrch ten poklop a nepůjde tam ani světlo.
2/ bazén. Ten má dneska u domu kdekdo. Vyčistit, naplnit. Že se pár let nebudete koupat: Za to budete mít zásobu.
Tohle jste měl udělat už tehdy, když byl benzín za 2,10. Tuším do roku 73? To byste byl dneska vysmátý.
Jaga.
0x
Při mé spotřebě paliva měsíčně, kdy doplňuji celkem 80 litrů, to máme rozdíl 640 korun měsíčně, plus dovolené, pojížďky dalším autem, sekačka, řekněme teoretická úspora 800 měsíčně.
Rozdíl mi dělá 8 tisíc za kubík paliva. Ten spotřebuji za necelý rok.
Je to hodně, uvědomuji si, že pořízením nádrží bych ušetřil, jenže bych od této částky musel odečíst pořizovací cenu nádrží. Navíc cena zřejmě nestoupne skokově, takže to ve skutečnosti bude méně, protože bych šetřil pouze rozdíl z aktuálních cen. Odkládání používání skladovaného paliva na dobu, kdy cena vystoupá vysoko mi brání fakt, že sladovatelnost není neomezená a nádrž, pro kterou bych později neměl využití, by se musela později likvidovat.
Navíc práce s přečerpáním.
Ne, nedělám si zasoby paliva.
0x
Smysl to má pouze v tom případě, že bych věděla, že přijde zdražování , které se bude týkat určitého časového úseku. Kdybych teda měla příležitost udělat si zásobu na tu dobu, abych v pohodě přečkala to zdražení a nemusela za celou tu dobu cokoliv dokupovat, tak pak ano. V tom případě bych si takové zásoby určitě udělala. A vlastně to tak i u některých produktů dělám. Třeba například oříšky kešu, které miluji a opravdu je musím mít pořád doma. A ty jsou fakt drahé a čím dál dražší, tak ty když jsou v akci, tak klidně koupím 5 kilo. Nebo chlebovou mouku. Když mám možnost, tak klidně nakoupím i na půl roku dopředu a pak, když mi dochází, tak stačí sledovat akce a vždycky se mi podaří koupit jedno kilo o 4 až 5 korun levněji, zase do další zásoby. A to už znát je. A tak to dělám i u jiných potravin. Třeba oleje a tak dál. Je toho hodně, na čem se dá dobře ušetřit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.