Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Děláte si rezervu paliva?

Od: dominik2 odpovědí: 13 změna:
Zdravím pánové,
Měl bych na Vás otázku - děláte si rezervu paliva? Pokud ano, jaké množství a přesně v čem uložené.
Moje nynější zásoba je 120l s cenou 23 Kč/l uložená v temné garáží a zvažuji tohle číslo navýšit ale už nemám kanystry speciálně na to dělané.
Děkuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Rezervu paliva mám. Odhadem takových 80 až 100 kubíků palivového dřeva. A dalších 25 kubíků objednaných. Cena je taková, že se mi neoplatí jít do vlastního lesa. Radši koupím.
Pokud jsi myslel rezervu pro auto, nevidím k tomu sebemenší důvod. Vždy beru do plna a crcat se kvůli pár korunám s kanystry, děkuji, nechci.

lee*
hodnocení

1x
Nedělám. Přijde mi to stejně divný jako kupovat 10 másel když jsou za 29,90. Projezdim měsíčně 130-150l (soukromě) tak bych musela mít podzemní nádrže jako čerpačka, aby mi to k něčemu bylo. Zásoba na jeden měsíc je mi k ničemu.
Co když PHM zlevní na 16kč za litr a Vy budete mít všechny nádoby plné paliva za 23kč?
Nechtěla bych to ani doma skladovat. Pořád je to hořlavina a mít v garáži 500l by mě asi děsilo

berger*
hodnocení

1x

Ehm,co na to hasiči? Neplatí náhodou,že v garáži pro osobní automobil může být max 40 litrů phm v kanystrech?

hodnocení

1x

Bezva nápad. Jdu říct holkám, ať se naposledy vykoupou. Pak zkonfiskuju vanu *smich*.

joudic*
hodnocení

1x
delam, vzdycky si z tesca necham privezt nekolik sixpacku plastovych kozlu, a kdyz se ochomejtnu v potravinach, priberu dalsi ;) U jineho paliva si rezervy nedelam...

hodnocení

0x

Hlavně ty plechové kanystry ukládejte v temné garáži, ať do nich nejde světlo *slunce*

hodnocení

0x

Vaše úspora necelá tisícovka, to se vyplatí! Nákup dalších kanystrů bude snižovat zisk!*poctar* Hlavně aby vám nezvodnatěl, než ho vyjedete! Někdo má takové množství na dva týdny.

hodnocení

0x

Nedělám - proč? Co z toho? I když koupím 10 chlebů za pěknou cenu, stejně je jednou sním. A když koupím benzín /ano, u nás je za 22,90/, tak ho jednou vyjedu. A co potom? Máte ale 2 možnosti: Můžete naplnit:

1/ žumpu. Když ji dobře vyčistíte v vezmete vapkou, víte, kolik se Vám tam vejde? Navrch ten poklop a nepůjde tam ani světlo.

2/ bazén. Ten má dneska u domu kdekdo. Vyčistit, naplnit. Že se pár let nebudete koupat: Za to budete mít zásobu.

Tohle jste měl udělat už tehdy, když byl benzín za 2,10. Tuším do roku 73? To byste byl dneska vysmátý. *haha* Jaga.

vilik*
hodnocení

0x
Rozdíl v ceně je cca 8 korun na litr oproti době předtím. Žere mi to okolo 5,5-6 na sto.
Při mé spotřebě paliva měsíčně, kdy doplňuji celkem 80 litrů, to máme rozdíl 640 korun měsíčně, plus dovolené, pojížďky dalším autem, sekačka, řekněme teoretická úspora 800 měsíčně.
Rozdíl mi dělá 8 tisíc za kubík paliva. Ten spotřebuji za necelý rok.
Je to hodně, uvědomuji si, že pořízením nádrží bych ušetřil, jenže bych od této částky musel odečíst pořizovací cenu nádrží. Navíc cena zřejmě nestoupne skokově, takže to ve skutečnosti bude méně, protože bych šetřil pouze rozdíl z aktuálních cen. Odkládání používání skladovaného paliva na dobu, kdy cena vystoupá vysoko mi brání fakt, že sladovatelnost není neomezená a nádrž, pro kterou bych později neměl využití, by se musela později likvidovat.
Navíc práce s přečerpáním.
Ne, nedělám si zasoby paliva.

hodnocení

0x

Jo měl jsem plnou nádrž v obou autech v naftovém +5l kanistr. benzínový záložní 5l kanistřík jsem vypotřeboval místo technického benzínu na čistění dílů motoru při velké opravě auta-za ten chtěli kolem 70kč/litr,od té doby jsem ještě dalších(záložních 5l benálu nekoupil!)

jezevec*
hodnocení

0x
Já tedy jezdím docela dost, nějakých 3500 km měsíčně, ale nikdy mě nenapadlo si rezervu paliva dělat. Snažím se u všech aut dotankovat plnou když je v nádrži tak 30%, jinak jsem nervózní jak beznohej voják... :-D ale že bych si dělal zásoby, to ne...

lidus*
hodnocení

0x

Tradičně je na chalupě 10l nafty a 15l benzínu, do půdní frézy a k jinému užití, jakmile dojde, koupí se. Ne, zásobárnu doma nemáme a mít nebudeme.

hodnocení

0x

Smysl to má pouze v tom případě, že bych věděla, že přijde zdražování , které se bude týkat určitého časového úseku. Kdybych teda měla příležitost udělat si zásobu na tu dobu, abych v pohodě přečkala to zdražení a nemusela za celou tu dobu cokoliv dokupovat, tak pak ano. V tom případě bych si takové zásoby určitě udělala. A vlastně to tak i u některých produktů dělám. Třeba například oříšky kešu, které miluji a opravdu je musím mít pořád doma. A ty jsou fakt drahé a čím dál dražší, tak ty když jsou v akci, tak klidně koupím 5 kilo. Nebo chlebovou mouku. Když mám možnost, tak klidně nakoupím i na půl roku dopředu a pak, když mi dochází, tak stačí sledovat akce a vždycky se mi podaří koupit jedno kilo o 4 až 5 korun levněji, zase do další zásoby. A to už znát je. A tak to dělám i u jiných potravin. Třeba oleje a tak dál. Je toho hodně, na čem se dá dobře ušetřit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]