Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chtěly byste žít na opuštěném ostrově?

Od: patekddk odpovědí: 18 změna:
Představte si že by jste se mohly osvobodit od krvelačného kapitalismu a dostaly rentu ve výši 50 milionů korun nicméně byste museli opustit civilizaci, a žít na opuštěném ostrově, ostrov by byl zdarma a za těchto 50 milionů byste zde mohly vybudovat cokoliv, nicméně do civilizace byste mohly jen 1x ročně pro nákup nutného trvanlivého zboží. Braly byste to? Museli byste na ostrově zůstat už navždy.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vilik*
hodnocení

4x
Kdybych se měl osvobodit od krvelačného kapitalismu, tak jaké zřízení bych měl zavést?
Demokracie v jednom člověku je dost nuda.
Na monarchii je problém, že bych byl císař a zároveň i poddaný, stejně jako otrokářství.
Komunismus, kdy každému podle jeho potřeb je nesmysl, když bych měl k dispozici ty peníze, které mi dali druzí.
Takže zbývá jen kapitalismus, kdy tyju z práce někoho jiného.
Začarovaný kruh, jen s tím následkem, že si to budu celý život dělat sám jako největší zoufalec. Nebo maximálně s kočkou, no fuj. Ale moc dlouho by to stejně nebylo, protože za pár let by mi jeblo.
zena*
Brala bych to hned, pokud by tam byl internet, tzn. i TV, možnost objednávat si cokoli v eshopu i jídlo s dodáním třeba shozeno z vrtulníku, čili bez kontaktu lidí, vytvořila bych si vlastní virtuální svět dle svých představ a bylo by fajn.
vilik*
Jak píše Prestík, zánět slepáku a člověk je jen krmivo pro slepice.
Stačí i obyčejná bolest zubů.

lipanek
hodnocení

3x

A na tom ostrově by byl ještě kdo?

Bez lidí to zvládne akorát šílenec, a za pár měsíců by i normálnímu jeblo.

patekddk
hodnocení

Už nikdo maximálně kočka, kotě. Případně pes pro ty co mají rádi otroctví.

hodnocení

3x
Ani omylem
lidus*

Přesně a to jsem sama docela ráda.

hodnocení

2x

Pokud tam bude internet a Poradte.cz, tak "ANO" , zábava na celý život *sarkasmus*

Hezky řečeno, škoda, že dotaz počítá jen se ženami.

vilik*
Ferax, nemáte tak docela pravdu.
Udělejme si rozbor.
Ženy by se mohly oprostit od zrůdného kapilatismu, kdyby muži (nebo možná všichni) odjeli na ostrov.
Ženy by mohly budovat, jezdit do civilizace, muži by museli zůstat navždy tam na ostrově, v infrastruktuře, vybudované ženami.
Z toho by mi jeblo ještě rychleji. Všude by musely viset záclony, denně by se muselo luxovat, parkovací místa by byla 6x širší, růžová barva na semaforu. Strašná představa.

kralovi*
hodnocení

2x
To je pekna hovadina.

prestik*
hodnocení

2x

Dotaz je zřejmě určen ženám (y), nicméně odpovím. Mně podobné fantazie nijak neuráží a nevidím důvod tazatele zatracovat...ale nebral bych to. Co když člověka postihnou akutní zdravotní potíže? Je vyřízen. Kdyby Robinsona Crusoe na ostrově Tobago postihl zánět slepáku, Pátek by mu příliš nepomohl a rodný York by Robinson už nikdy neviděl. *zdravi*

doplněno 01.05.20 08:25:

Pes = otroctví. Radikální mládí je prostě kouzelné...pokud nepřeroste v něco ošklivého. *vtip*

doplněno 02.05.20 10:13:

...to už mně spíše konvenuje představa uživatele janm, s drobnou korekcí: V přelidněném Česku se odlehlé, vzdálené či jinak izolované místo hledá obtížně; jízlivé jazyky (velmi správně) tvrdí, že cestou na východ od metropole ještě ani pořádně nekončí pražské satelity a už pomalu začínají hradecké. Tudíž je nutno hledat místo nikoliv odlehlé, nýbrž šikovně zastrčené. Takových je u nás spousta. Klid a mír, rajská zahrada to na pohled a přitom klidně jen půl kilometru od ní si kšeftaři podřezávají krky.

janm*
hodnocení

1x

Bral bych to, akorát jestli místo izolovaného ostrova by to mohlo být izolované území někde u nás v ČR kde se cítím dobře, (po exotice netoužím je mi cizí, místo palem mám raději naše jabloně břízy apod.) pokud bych byl zdravý myslím že bych se bez lidí obešel.:)

motak
30.04.20 18:13
hodnocení

0x
Ano

hodnocení

0x

Dneska jsem o tom pánovi četla na Novinkách. A za sebe tvrdím - nechtěla bych. Nechtělo by asi víc žen, kterých se ptáte. Ten pán si totiž na soc. sítích sháněl ženu, která by byla na ostrově s ním. Za 12 let se mu neozvala žádná. Nevím, zda je na vině ta samota na ostrově, nebo přímo ten pán.;) Jaga.

Ale má tam hezkého psa a to je mnohdy víc, než protivná ženská. :-D

hodnocení

0x
Já ne. Chyběli by mi lidé.

hodnocení

0x

Ne, nechtěla. Uplně mi stačí epidemie koronaviru. A to nemusím bojvat o kosek jídla a sucha a tepla a bezpečí. Jen karanténa, na ukázku, stačí.

doplněno 03.05.20 08:54:

bimbam, je to tak. Vždyť i pro otrlé zločince je největším trestem samotka.

Tak nějak to je :). Částečně se držím o samotě z vlastního rozhodnutí, částečně se tak chovají mí známí. A výsledkem je, že si uvědomujeme, jak moc je častý osobní kontakt s lidmi důležitý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]