Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co vás drží,když je vám smutno?

Od: byvvalapacientka® odpovědí: 23 změna:

Pěkný den,milí rádcové,

přemýšlela jsem nad názvem otázky a nějak mi vyšlo tohle. Poslední dobou bývám často smutná,ale hodně mi pomáhá moje zvířátko-pejsek,bišonek,holčička to je...Občas sice zlobí(nechce se jí ťapat,vychovala jsem z ní tak trochu gaučáka*smich*,ale jinak je super,hlavně,když nemusí být na vodítku,tak řádí a je veselá).

Když je mi smutno,přitulíme se k sobě,když pláču,přijde za mnou a olízne mi slzy,dělá mi společnost na procházkách,mám spoustu jejich fotek. Naplňuje mě radostí,je krásná,milá,hodná,bezelstná. Tak mě napadlo téma do diskuse,co pomáhá vám,když jste smutní,co vás drží takzvaně nad vodou...Někdo zvířátko třeba mít nemůže a také každý jsme jiný...Budu ráda za vaše nápady,zkušenosti...pěkný den všem

Co vás drží,když je vám smutno?

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

2x

Jako seniorovi kterému je občas i smutno, sednu ke klávesám a zahraji si. Moje z oblíbených Vangelis. Vstřebám tu náladu a je mi lépe. Hudba skutečně léčí.

idanova*

@jofa, joooooooooo, hudba, když je dobrá, má ohromnou sílu... Ida

72mona
hodnocení

1x
Lidi by měli držet nad vodou jejich blízcí, ale často jsou to právě oni, kdo nejcitelněji ublíží. U zvířete jsem se s tím ještě nesetkala. Když "zlobí", nikdy netnou do živého. M.
Co vás drží,když je vám smutno? #2
Co vás drží,když je vám smutno? #3

vilik*
hodnocení

1x
Proč jste smutná?
Abych odpověděl, když mám depku, nemyslím depresi, ale špatnou náladu, tak se zahrabu na několik hodin k mému koníčku, a ono to přejde.
Na mazlení mi manželka před lety sice pořídila děti, ale vzhledem k tomu, že už mají obě řidičský průkaz, tak by to bylo asi v rozporu se zákonem o rodině.
S rybičkami je ta potíž, že jsem po mazlení celý mokrý a navíc ony to nesnášejí zrovna moc dobře.
Takže ze živých tvorů mi zbývá jen ta manželka, která je krásná, milá, hodná, a když nemusí být na vodítku, tak taky řádí a je veselá.

Moc pěkná odpověď *palec* Zákon o rodině byl zrušený, tak můžete být v klidu. Děti pomazlit můžete, jestli se ovšem nechají v tomto věku..*smich*

idanova*
hodnocení

1x

Já už delší dobu poslouchám Dimaše Kudajbergena. Je to mladý kluk z Kazachstánu, a jeho dokonalý zpěv je přímo lékem na duši. Jeho příjemný, čistý sametový hlas hladí, a každé jeho vystoupení mi dodává energii... Ale každý nemusíme mít stejný vkus... Tak hezký poslech a *slunce* v duši. Ida

doplněno 30.04.20 11:59:

Hello-

Dimash se Super Vocal Boys- vimeo.com/...

M.Jackson-

Duet s Mongolem-

Dimash Performs S.O.S.-

O kazašském lidu-

Z X-faktoru-

jezevec*
hodnocení

1x

Já zaháním chmury několika způsoby

1. Sednu si na terasu, dám si s chutí cigaretku, panáčka, velikánský presso s vanilkovým sirupem
2. Vezmu si auto, pustím si nějakej hudební nářez tak nahlas, že se i teenageři otáčejí a jdu se jen tak zbůhdarma projet
3. Vezmu si terénní auto, vyrazím na bývalý tankodrom a naložím mu, co se do něj vejde
4. Zavolám pár kamarádům, koupím basu piva, steaky a dva, tři litry Jägermeistera a ožereme se do němoty

Ale já jsem životní optimista, takže všechno výše uvedené dělám i když mi smutno není... :-D

prestik*
hodnocení

0x

Ale tak jo. Nebude to neplacená reklama? *vtip*

Co vás drží,když je vám smutno? #4

hodnocení

Krásná čičina!

hodnocení

0x

Rodina, práce, přátelé, muzika a také tato poradna. Hezký den všem!

hodnocení

0x
Poslechnu si Reiki, Zen hudbu a je mi líp. Jinak přítel.

hodnocení

Mona-máte moc krásná zvířátka

72mona
Děkuju, jsou celí po mně*smich*

hodnocení

Idanova-ten zpěvák má opravdu úžasný hlas. Přidám si ho do oblíbených na youtube. Opravdu talent!

hodnocení

Villík-já právěže trpím depresemi...kolikrát ani nevím,z čeho jsem smutná. Někdy to vím,ale nemůžu s tím nic moc dělat...některé okolnosti změnit jdou,některé bohužel moc ne...Ale snažím se radovat z maličkostí...

vilik*
To je bohužel pro laika nepředstavitelná nemoc.

hodnocení

0x

Když je mi smutno, podrží mne kamarádky, napíšu některé "stížnost"a dostanu nějakou vtipnou odpověď. Nebo vezmu kolo a projedu přírodou, podle vody, pozoruji labutě, kachny, volavku a sleduji, co kde nového vyrašilo a rozkvetlo. Nebo si vlezu na balkon a čtu pěknou knížku. Nebo vypleji záhonek, vygruntuji, uvařím něco dobrého.

Nebo se jdu podívat na www.poradte.cz :-D

lidus*
hodnocení

0x

Manžel, dcera, vnučky. Kocour mě spíš obtěžuje.

hodnocení

0x

Smutná jsem málokdy. Říkám, že všechno to smutné a nepříjemné jsem si už v životě vybrala. Teď žiju spokojeně a klidně, žádné hádky, žádné neshody. S manželem, s dětmi ani se sousedy.

Pejska bych taky měla moc ráda, ale prostě nemám. V mém věku je starost o zhruba 15 letý psí život už velkým závazkem a já nevím, zda bych to zvládla po zdravotní stránce. Zato všichni psi v okolí už vědí, že jsem jejich kamarádka a ochotně nastavují zádíčka k podrbání. :)

Když jsem nějak naměkko, vezmu hůlky a vyrazím do lesů. To pomůže vždycky. Nebo si pustím své oblíbené zpěváky: Nedvědi, Brontosauři, Wabi Daněk, Wabi a Miki Ryvolové, Hop Trop, Žalmani, Spirituál kvintet, Věra Martinová, Greenhorns, Zelenáči, Fešáci, Míša Tučný...a omlouvám se těm, které jsem zapomněla uvést. Je jich hodně.

Pěkná písnička zažene smutek. Prostě, chce to mít kolem sebe prima lidi, dobré kamarády, rodinu a na smutek není čas. Jaga.

Tohle jsou mí kamarádi, čokoládová Sally a Kirk, žádný z nich není můj, ale brala bych klidně oba. To by bylo v chaloupce veselo!

Co vás drží,když je vám smutno? #5

lipanek
hodnocení

0x

Nejmilejší kamarádka.

nakup.itesco.cz/...

liska5

Léčím někdy smutky taky tak. Mám ráda Merlot, je to podobné? Také polosuché?

lipanek

Ano, polosuché, ale někdy sáhnu po červeném, co je v Bille, Penny ve slevě.

Ten Dimasch jaksi ne, to není moje krevní skupina, spíše Petr Novák, Karel Kryl, Elvis Presley, Matuška a celá 60. - 70. léta naši zpěváci, skupiny.

V poslední době jsem si ráda poslechla i intuitivní zpěv Jany Cachové - Yannii, nebo šamanské zpěvy, či frekvenci 396 a jiné léčivé Solfeggio frekvence, které odstaňují negativní myšlenky, blokády a podobné.

Jinak, proti smutku a depresi je nejlepší pohyb, sport, tanec, cvičení doma na podložce, práce na zahradě.

liska5
hodnocení

0x

Vyrazím na kolo, do lesa, pracovat do zahrady, dobré jídlo, cukrárna a dvě deci červeného. Když je mi smutno, což je vzácně, kamarády a blízké raději nevyhledávám. Mám pocit, že bych je zatěžovala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]