Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké bylinky do truhlíku na okno?

Od: jenikbarchov® odpovědí: 9 změna:

Zdravím mam takovou volnější otázku, poraďte a pochlubte se jake bylinky , koření a jiné jedlé rostilnky pěstujete na okně v truhlíku :) Plánujeme nějaky truhlíček s kořením a bylinkami a sháníme inspiraci... Zatím máme semínka petrželky a bazalky :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kytka*
hodnocení

0x

Mám ráda kromě Vámi jmenovaného ještě pažitku a libeček /ten je ale do truhlíku dost velký. / Ten pěstuji ve velkém květináči venku.

hodnocení

děkuji za tip :) urcitě dáme i pažitku.

marenka*

Mohu se zeptat (nechci zakládat nové vlákno)... nikdy se mi nepodařilo vypěstovat za okny = JV,ZS, petrželku tak, aby byla pěkně kadeřavá. Vždycky mi vyroste "tráva" s tenkými stonky a pár lístečky nahoře. Kde dělám chybu? Děkuji

lidus*
hodnocení

0x

Máta, medunka, levandule, rozmarýn, kadeřavá petržel, bazalka, majoránka. Rozmarýn je lepší samostatně v květináči. Majoránka je jednoletá(skalničková víceletá ale zase tak nevoní). S hrncem jak je prodávají mám špatnou zkušenost, truhlíky jsou lepší.

na otázku proč je pažitka nebo petržel tenká a padá k zemi-moc kvalitní substrát, moc vody a tepla-prostě chce to horší podmínky.

kytka*

Petržel dobře roste v obyčejné půdě, nevím já ji mám na záhoně.Zkuste možná , kdybyste šla ven někde nabrat do tašky obyče jnou nevyhnojenou zem,i *nevi*na kraji pole. Dát ji do květníku a zasít. Za pokus to stojí.

papene*

A kdepak máte tymián?*bum*

lidus*

Tak to také chybí dobromysl, saturejka.Kdo si to má hned vzpomenout co to všechno pěstuje.

bena*
hodnocení

0x

Ještě k tomu pěstuji pažitku.

papene*

Pažitka byla.

;)A co vavřín?Je, ale krapet větší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]