Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předpověď budoucnosti - technologie

Od: themanjaj odpovědí: 8 změna:
2025 - plně autonomní vozy
2035 - universální překladač jazyků.
2045 - myslící počítač
2050 - nahrání mozku do počítače (robot)
2065 - smysluplné VR - ucítíte hmat.(například tekoucí vodu a částečně například nějaký pohyb (třeba po chodníku) prostě úplně se do toho vzijete akorát to bude stále jen v brýlích.
Od roku 2070 to půjde z kopce protože vyspělý svět začne vymírat a tím pádem bude méně vědců což znamená i méně vynálezů.
Co z těchto předpovědi se vám líbí nejvíce

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Asi takhle?

jirik50*
hodnocení

4x

pokud vás voda ve VR napojí, nic proti tomu, ostatní nestojí za přemýšlení

hodnocení

2x
Nelíbí se mi nic z toho.
Můj názor je, že z kopce to jde už teď.
A to nemám na mysli virus a komplikace s ním spojené.

prestik*
hodnocení

2x

Jakožto odchovanec sci-fi literatury z 80s se jakékoliv předpovědi budoucnosti hlasitě směju. *vtip*

doplněno 30.04.20 11:33:

...teď v roce 2020 je celým svět jedním státem. Dávno nepracujeme, veškerou práci za nás dělají roboti. Robota - osobního sluhu má spousta z nás i v domácnosti. Volný čas využíváme k rekreaci a výletům ke vzdáleným hvězdným soustavám. Nosíme overaly a jíme převážně tablety (pilulky, ne zprasené netbooky). Spalovací motory neexistují, invidiuální doprava je oproti dopravě veřejné zcela minimální. Maso pěstujeme v laboratoři. Drtivá většina nemocí včetně rakoviny byla vymýcena. Náboženství zanikla, neobstála ve světle vědeckých poznatků. Jsou zde určité potíže s energetickou základnou, ale řešíme je těžbou nerostů a paliv na jiných planetách...to vše dle sci-fi z 80s...a teď mně řekněte, kde se stala chyba, kdo co kde podělal? *vtip*

hodnocení

2x

Možná autonomní auta. Někdy v daleké budoucnosti. Tesla to nějak vyvýjí, ale stačí napadnout trochu sněhu a auto najednou nevidí kudy vede silnice. Takže bych byl s tím hodně opatrný a ostatní věci co píšeš? To nikdo neví. Třeba se naskytne něco, o čem teď vůbec ani netušíme.

hodnocení

2x

Ve svém věku se už dívám spíš zpátky, než kupředu. Takže mi to je vcelku jedno. Už tady nebudu, až budou nahrávat mozky do počítačů. :-D

Jen by mě zajímalo, jak jste přišel na to, že z kopce to půjde od roku 2070? Já myslím, že z kopce to tady už jde a hezky dlouho. A snad pomalu ve všech oblastech, na které si vzpomenu.

Tak přestaňte strašit. Jaga.

hodnocení

2x

Na "předpověď budoucnosti" je křišťálová koule a tu nemám.

janm*
hodnocení

2x

Vyvinout se dá ledasco, autonomní auta dle mně nebude žádný problém, a jistě i další věci a věci které dnes nikoho ani nenapadnou...Jen by se mělo začít více dbát na "bezpečnost" výzkumů inovací apod., z toho časem (již teď se to začíná projevovat) může vzejít pěkný "prů.er", je a bude tu větší riziko ohrožení člověka (jako druhu) člověkem... (především neopatrným zacházením s možnostmi které přinese další vývoj )

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]