Nejste přihlášen/a.
Jakožto odchovanec sci-fi literatury z 80s se jakékoliv předpovědi budoucnosti hlasitě směju. ![]()
...teď v roce 2020 je celým svět jedním státem. Dávno nepracujeme, veškerou práci za nás dělají roboti. Robota - osobního sluhu má spousta z nás i v domácnosti. Volný čas využíváme k rekreaci a výletům ke vzdáleným hvězdným soustavám. Nosíme overaly a jíme převážně tablety (pilulky, ne zprasené netbooky). Spalovací motory neexistují, invidiuální doprava je oproti dopravě veřejné zcela minimální. Maso pěstujeme v laboratoři. Drtivá většina nemocí včetně rakoviny byla vymýcena. Náboženství zanikla, neobstála ve světle vědeckých poznatků. Jsou zde určité potíže s energetickou základnou, ale řešíme je těžbou nerostů a paliv na jiných planetách...to vše dle sci-fi z 80s...a teď mně řekněte, kde se stala chyba, kdo co kde podělal? ![]()
Ve svém věku se už dívám spíš zpátky, než kupředu. Takže mi to je vcelku jedno. Už tady nebudu, až budou nahrávat mozky do počítačů. ![]()
Jen by mě zajímalo, jak jste přišel na to, že z kopce to půjde od roku 2070? Já myslím, že z kopce to tady už jde a hezky dlouho. A snad pomalu ve všech oblastech, na které si vzpomenu.
Tak přestaňte strašit. Jaga.
Vyvinout se dá ledasco, autonomní auta dle mně nebude žádný problém, a jistě i další věci a věci které dnes nikoho ani nenapadnou...Jen by se mělo začít více dbát na "bezpečnost" výzkumů inovací apod., z toho časem (již teď se to začíná projevovat) může vzejít pěkný "prů.er", je a bude tu větší riziko ohrožení člověka (jako druhu) člověkem... (především neopatrným zacházením s možnostmi které přinese další vývoj )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.