Nejste přihlášen/a.
Jakožto odchovanec sci-fi literatury z 80s se jakékoliv předpovědi budoucnosti hlasitě směju.
...teď v roce 2020 je celým svět jedním státem. Dávno nepracujeme, veškerou práci za nás dělají roboti. Robota - osobního sluhu má spousta z nás i v domácnosti. Volný čas využíváme k rekreaci a výletům ke vzdáleným hvězdným soustavám. Nosíme overaly a jíme převážně tablety (pilulky, ne zprasené netbooky). Spalovací motory neexistují, invidiuální doprava je oproti dopravě veřejné zcela minimální. Maso pěstujeme v laboratoři. Drtivá většina nemocí včetně rakoviny byla vymýcena. Náboženství zanikla, neobstála ve světle vědeckých poznatků. Jsou zde určité potíže s energetickou základnou, ale řešíme je těžbou nerostů a paliv na jiných planetách...to vše dle sci-fi z 80s...a teď mně řekněte, kde se stala chyba, kdo co kde podělal?
Ve svém věku se už dívám spíš zpátky, než kupředu. Takže mi to je vcelku jedno. Už tady nebudu, až budou nahrávat mozky do počítačů.
Jen by mě zajímalo, jak jste přišel na to, že z kopce to půjde od roku 2070? Já myslím, že z kopce to tady už jde a hezky dlouho. A snad pomalu ve všech oblastech, na které si vzpomenu.
Tak přestaňte strašit. Jaga.
Vyvinout se dá ledasco, autonomní auta dle mně nebude žádný problém, a jistě i další věci a věci které dnes nikoho ani nenapadnou...Jen by se mělo začít více dbát na "bezpečnost" výzkumů inovací apod., z toho časem (již teď se to začíná projevovat) může vzejít pěkný "prů.er", je a bude tu větší riziko ohrožení člověka (jako druhu) člověkem... (především neopatrným zacházením s možnostmi které přinese další vývoj )
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.