Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sociální skupiny - jak vás ovlivňují

Od: nikolalibova odpovědí: 13 změna:

Jaká sociální skupina vás ovlivňuje a jak?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x

Ta mezi kterou se pohybuji a ovlivňuje mě od narození úplně ve všem.

hodnocení

6x

Sociální skupina, komunita, nás ovlivňuje víc, než si připouštíme. Ve stylu života, slovník, oblékání, mravní hodnoty. Dříve jsem bez nalakovaných nehtů, baz nalíčení a vysokých podpatků nemohla existovat. Heslo bylo: "Úsměv, sokole." Kouřili jsme všichni, povídali si o kultuře, o módě, o dění ve světě, o tom, jak velikou díru do světa uděláme. Bylo mnoho věcí, které nám nestály za zamyšlení. Nevěřili jsme nikomu, kdo měl přes 30 let, protože tomu nerozumněl a my to budeme dělat jinak, lepěji.. :-D A podle hesla: Neper se, život ti dá do držky sám, dnes má pro mě všechno jiné hodnoty. Podpadky už nenosím, nekouřím a nepiju vodku s džusem, mám jiný slovník, miluji svou rodinu a své potomky. Všechno by bylo jné, kdybych žila mezi mladými, třeba mezi Zlatou mládeži nebo naopak, v cikánské kolonii.

liska5
hodnocení

2x

V 65 letech jsem nastoupila znovu do práce, ale zcela jiné, než před tím. A ten mladý kolektiv mne tak vtáhl, že jsem se s nimi scházela i ve volném čase. Na prvním vysvědčení, co jsme z recese od mladého vedení dostávali, jsem měla samé jedničky, jen ze společenských aktivit za 3. Tak jsem jim musela ukázat, že umím kouřit, pít, tancovat i strávit pár nocí na tahu a ...po třech letech už byly samé jedničky!*pivo*

jirik50*
hodnocení

0x

nechápu jaká sociální skupina by mě měla ovlivnit, divná otázka

liska5

Jiříku, přece Tvoje původní i stávající rodina, dříve spolužáci, dneska kámoši z hospody, chlapi z práce, spoluhráči z fotbalu...

vilik*
Třeba je sám, od mala sirotek, nezaměstnaný, celý den kouká na televizi, nakupuje na eshopu, nevychází ven a nemá rád lidi.
liska5

Asociál nebo chudák? Každý strůjcem svého osudu...

jirik50*

aha, takže rodina není rodina, ale sociální skupina, parta z práce je sociální skupina, abyste se z těch skupin nepototo

vilik*
My přece nemůžeme za to, že sociální skupina je obecné označení všech nesourodých okruhů rodin, přátel, pracovních kolektivů, zájmových kroužků a sociálních vrstev, a že vy asi nejste moc chytrý nebo vzdělaný, když to nechápete.
jirik50*

ten kdo zavedl pojem sociální skupina místo rodině by měl stát na pranýři. A o vzdělání diskutujte ve své sociální skupině a ne se mnou

@jirik50 - Jste členem sociálních skupin ať chcete nebo nechcete - strašné poznání, co? *smich*

jirik50*

hodnocení

0x

Je otázkou, na kolik se necháte ovlivňovat. A jak používáte vlastní úsudek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]