Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DID systém - démoni?

Od: anne* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, tato otázka vám možná bude znít směšně, ale vše, co zde píšu, je pravda a velmi bych ocenila jakoukoli radu. Je mi 12 let (ano, jsem trochu mladší než komunita tady, ale na svůj věk jsem poměrně vyspělá, moje gramatika tomu také odpovídá :)) a v létě 2018 jsem se na dovolené skamarádila s nyní třináctiletou Britkou jménem Lauren. Tehdy na té dovolené to byla normální jedenáctiletá holka a protože jsme si velmi rozuměly, před odjezdem jsme si vyměnily jména účtů na sociálních sítích, abychom si mohly nadále psát. Někdy v půlce roku 2019 to však v životě začala mít poněkud těžké a bohužel se jí nevyhly panické záchvaty, úzkosti ani sebepoškozování. Snažila jsem se pro ni být oporou a pomoct jí, jak nejlépe jsem dokázala, bohužel se však její problémy stále zhoršovaly. Zhruba 2 měsíce zpátky si Lauren začala stěžovat, že slyší jakési hlasy jiných lidí ve své hlavě a tvrdila, že to jsou samostatné osobnosti. Doporučila jsem jí, aby se o nich pokusila zjistit co nejvíce informací, abychom mohly zjistit, o jaké "osoby" se jedná. Postupně, asi během jednoho týdne, mi psala, že jich je víc a jsou čím dál tím hlasitější. Jednou však napsala, že jedna z "osob" se nad jejím tělem snaží převzít kontrolu, a že jí to skutečně děsí. A potom mi na zprávu skutečně odpověděla osoba podepsaná jako Emilie, která měla jiný styl psaní, než Lauren, a když jsem se jí ptala na otázky ohledně jejích zájmů, odpověď se naprosto lišila od Laureniny. Emilie napsala, že je jedna z Laureniných "stran" (ang. "Im Emilie, one of Laurens sides). Vždycky mě do jisté míry fascinovaly disociativní poruchy, takže jsem o nich i mnohé věděla. "Osoby" vcelku odpovídaly typickým alterům DID systémů, ovšem systém obvykle vzniká po prožitém trauma v dětství (nejčastěji znásilňování), ničím takovým si však Lauren nikdy neprošla. Postupně objevila víc a víc alterů, nyní jich má kolem osmnácti. Přes Instagram jsem kontaktovala několik disociativních systémů, všechny mi daly za pravdu, že se jedná o nějakou formu DID. Sama Lauren si vyhledala informace a je si jistá, že jde o disociativní poruchu osobnosti. Lauren se s tím jaksi "sladila", s altery vychází v dobrém, dokonce si domluvili "rozvrh", kdo kdy má mít kontrolu nad tělem, aby to bylo spravedlivé. Toto ale není ten "problém". Lauren občas měla jakési stavy, kdy se například řezala a potom se tomu "šíleně" smála, několikrát dokonce řekla, že si připadá jako démon. V posledních několika dnech našla několik nových alterů. A dnes mi poslala zprávu, kde psala, že znova objevila sama sebe a že se cítí jako démon. Potom převzal front jeden z oněch nových alterů a při představování se napsal, že je alter s vlastní minulostí. Když jsem se ptala, jestli by mi ji byl ochoten sdělit, napsal, že ano. Psal, že byl znásilněn (věkově se identifikoval na 15-19 let) a po oné traumatizující události se obrátil k Satanovi. Také sdělil, že se identifikuje jako démon. Abyste tomu rozuměli, Laura nebyla znásilněna, pouze alter, kterého její mozek vytvořil, prohlašuje, že byl. Tento alter, budeme mu říkat Ash, mi nadále posílal až děsivé zprávy. Dokonce mi poslal i hlasovou zprávu, kde jeho hlas je o trochu hrubší, než Laurenin, ale stále zní jako ona. Celé mě to trochu děsí a vím, že si ze mě Lauren rozhodně legraci nedělá.

Nevím, co si mám o tomto démonickém DID systému myslet a doufám, že onen démon Ash nemůže být pro Laureninu rodinu nebezpečný. Její rodiče o systému neví, bratr ví jen o několika alterech (těch prvních a neškodných, např. Emilie). Nevím ani, kam celý tento "problém", "příběh", nebo jak to nazvat, patří - do psychologické poradny, do paranormální poradny? Samozřejmě, nejlepší by bylo, kdyby sama Lauren vyhledala odbornou pomoc, k tomu se však rozhodně nemá. Vřele děkuji všem, kteří si to přečetli až sem, do konce. Ocením jakoukoli radu a budu velmi ráda i za tipy na bezplatné psychologické (možná i ty paranormální) poradny (české i anglické), kam bych mohla napsat. Ještě jednou děkuji všem!

-A.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Ale no tak! ;)

12 let? Takoví blbci tady nejsme.

prestik*
hodnocení

4x

Podobné problémy zpravidla vyřeší válečný konflikt a především následné období hmotného nedostatku. *placni*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]