Nejste přihlášen/a.
Hezký den všem. Pamatujete si na kávomlýnek Ozap? Obrázek například zde:
Před cca 30 lety byl součástí každé větší samoobsluhy. Dokonce jsem ho viděl ještě před 5 lety v Brně v menší prodejně na nám. SNP. Nemohu zapomenout na to kdy jsem jako dítě hleděl na paní která si kromě čerstvě namleté kávy do pytlíčku pečlivě smetla navíc všechny zbytky pod mlýnkem a na stole kolem z desítek předchozích mletí (a že tam toho vždycky bylo)
Zdravím. Taky si to pamatuju. A ještě si pamatuju, že se mi líbilo, jak každý tím chromovaným "klepadlem" poklepal, aby z útrob vypadl ještě poslední zbyteček kávy. A někdo mlátil klepadlem jak divý, i když už dávno nic nepadalo, a někdo zas jen tak nesměle 1 - 2x zlehýnka klepl, aby nevypadal jako hamoun. A jak to vonělo... Ida
Dobrý den. Tak tenhle mlýnek měli v bývalé samoobsluze asi před 7 lety. Byl za pokladnou u východu, a kdo chtěl tak si to po zaplacení namlel. Sám jsem ho používal. Dnes je tam ale kavárna. A v polovině 70. let byl v konzumu, tam to ale namlela sama prodavačka a až ve chvíli, kdy jste si kafe koupili. No a pak byl v jiné samoobsluze a tam měli několik sáčků namleto dopředu a když měla některá z prodavaček čas, tak to občas doplnila. Ale myslím, že to byly jiné typy mlýnků. Ten z odkazu jak píšu byl u nás ještě před 7 lety.
Pamatuji se v prodejnách na jiný. Zasunoval se do něj takový plechový šuplíček a do něj padala namletá káva.
Jo jo pamatuji.
Dokonce si vzpomínám na jednu příhodu. Prodavačka klepala na mlýnek a když ji nic nevypadlo, tak volala za plentu, "Julčo ty už si měla kávu?"
Ne, to bylo na ulici Mírová, hned před zatáčkou na Starý Bohumín (U transformátoru)
U nás se mu říkalo "Malý obchod"
Bohužel. tak to si už nevzpomínám.
Ale jak budu volat rodičům, tak se jich zeptám, teda pokud si vzpomenou
No on se celej Bohumín trošičku změnil, a já se odstěhoval před 33 lety.
Teď když tam přijedu, tak jen koukám a hledám mapu abych nezabloudil
Já ho potkal v nějakém krámu v létě. Jeli jsme do Krumlova a brali jsme to přes Budějovice a klikatě po všech čertech, navštěvovali jsme rybníky, mlýny, místní památky a muzea. A v nějaký vesnici jsme zašli do krámu a tam byl, hned jsem si ho všiml, bo pro mě je to taky nostalgie. Jako prcka mě táta naučil v tom mlít a já pak jezdil na kole v sobotu do krámu vždycky pro čerstvý rohlíky, mlíko a kafe.
Viděl jsem ho nedávno i na Aukru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.