Nejste přihlášen/a.
Pojďte si povídat o něčem pěkném. Už máte truhlíky venku? Lední medvědi je snad už neožererou. Zaradujme se při pohledu na něco pěkného.
Nejen truhlíky. Prosím i ty kdo mají zahrádku a skalku a kytky vůbec, dejte fotky. Prosíííím!
Truhlíky nemám, tak alespoň pár aktuálních fotek ze zahrady.
To první je Božskokvět, druhé keř našich babiček - Klokoč. Fialové a bílé fialky jsou odkvetlé. Tyhle jsou puntíkaté a pozdnější. Ještě přidám fotku úplně obyčejného bramboříku, který přezimoval venku. Považuji to za úspěch, protože už mnoho jich to nepřežilo. Tento je první.
Krása. Ty dvě horní kytky na zahrádkách nebývají časté, že? Co to je. A bílé fialky, sjou jako jarní sen.
pckop - . Všechno máte na zahradě krásné, je vidět zájem a péče.
Mám problém s klokočem. Velký problém . Nebo s nadmořskou výškou a počasím? Zkrátka tomu mému se teprve začínají maličko objevovat listy, po květních poupatech zatím ani památky. Vím, že v mém kraji je všechno dost opožděné, ale ani jsem netušila, že o tolik.
S přibývajícím věkem oceňuji staré dobré osvědčené stálice. Kdysi mi muškáty příšerně smrděly a teď? Jsou moje nejoblíbenější Každý rok je mám za oknem na severní straně i v korytu na dvoře. Ještě jsem nefotila, jsou zatím jen krátce. A macešky? Mám ráda ty s menšími květy. Mám je dané na konci záhonku před domem. Vím, že jsou to nezmaři. Ustály i nedávné noční mrazy. A že byly. M.
Ne, já si nepřidávám zbytečně práci, macešky považuji za hřbitovní kvítí. Rozmarýna a azalka už jsou venku.
Dávám bod. Mám to taky tak. Krom asi pěti orchideí pěstuju jen to, z čeho mám užitek. Všeobecně nemám ráda věci, co na ně lze jen koukat, a kytky mezi ně patří také. Takže na svém omezeném prostoru mám zeleninu, bylinky a drobné ovoce. Ujíždím na salátu a vůbec zeleném listí, takže mám různé druhy salátu, ledový, česáček, polníček, mizunu, rukolu a ještě něco, rukola mi rostla ve skleníku celou zimu a celou zimu jsem měla přísun zeleného listí. A radost mi dělá hlavně to, že mi to vyroste samo, rychle a za zlomek ceny, než za co to lze koupit v obchodě. No schválně, choďtě si každý den do obchodu pro pytlík polníčku a rukoly, nedoplatíte se. Stejně tak zi zkuste v obchodě kupovat minivaničky malin, přitom je to vlastně plevel, jen stačí mít kousek místa a vhodnou stáleplodící odrůdu a nestihnete to sbírat. Proto nechápu lidi, co mají zahradu typu zelená poušť obehnaná thujemi. Letos jsem se rozšoupla a zasadila jsem si lichořeřišnici. Moc se mi ta kytka líbí a navíc je jedlá.
Zkusila jsem jednou dát si truhlíky na okna. Ale mám okna na jih, nestíhala jsem to zalévat, navíc bordel z toho byl. Opravdu velký balkon 3x8m mám ovšem na sever, tam neroste nic, už jsem to zkoušela, téměř tam nezasvítí slunce. Ale jako výběh pro kočky, na grilování a sušení prádla je dobrý.
Mně se macešky líbí, není to jen hřbitovní kvítí, mám taky jeden truhlík, ,dále muškáty , gazánie a řadu bylinek a rajské, vše už 14 dní.
Violky i macešky miluju. Jsou to takové sametové ksichtíky. A co krásných barev mají! A samy se vysemení a kvetou i mezi dlaždicema zima nezima.
Na maceškách mimo jiné oceňui jejich odolnost vůči mrazíkům, muškáty sice také odolávají, ale macešky, takové křehké krasotinky a vydrží.
No, já šla natěšená do OBI, že tam mají milionbels... měli. Jeden květináček za 119,-
O víkendu se chystám do malého zahradnictví, tak snad se zadaří a udělám si radost. M.
Když ráno otevřu oči, za sklem balkonových dveří na mne mrkají různobarevné macešky, balkon zdobí již asi měsíc. Jednou chudinky namrzly, ale zase se vzpamatovaly. Je tam i muškát a truhlíky, kde vykukují afrikány a ostálky ze semínek, někdy je na noc ještě nosím dovnitř, to zase bude diena, kdy je vysázet do zahrádky.
Mate vsichni prekrasne kyticky. Zdravim z Chicaga, kde bohuzel neni k dostani skoro vubec nic jeste do zahradky. Vsechno je dost opozdene letos a tech par veci co maji jsou tedy o dost drazssi, tak letos asi moc utraceni nebude. Nastesti jsem si vysela dost seminek, tak z nich snad neco bude. Ale urcite si koupim muskaty, to tedy rozhodne kompromis delat nebudu. Zdravim vsechny sikovne zahradkare a posilam alespon tulipany z me zahradky, zatim se tam nic moc jineho nedeje.
Mirando, ani nevíte, jak mě vaše psaní potěšilo. Jsem z té generace, která byla pouze v Bulharsku a v Polsku a stále se divím, jak svět dovede být maličký. Jak a kde lidé vzali odvahu pustit se a žít na druhém konci světa. Když někdo takhle napíše z veliké dálky jako vy. Já mám rodinu 3 zastávky MHD a jsem velice š´tastná, že je mám tak blízko. Děkuj vám a přeju krásný a spokojený život.
Truhlíky mám na okně celoročně. Jsou v nich nějaké bezejmenné umělé květiny vietnamské provenience. Má to své výhody: Kromě uvedené možnosti celoročního venčení se také nemusí tak často zalévat. Občas některé shodí vichřice, protože na okně nemám ohrádku. Spadnou na zem a rozbijí se. Takže potom zajdu k místnímu vietnamskému kšeftaři a koupím nové. Poslední dobou mě ale Nguyen štve: Květináče jeho umělých kytek mají stále menší základnu a riziko pádu ve větru je tudíž větší. Vysvětlovat mu to nemá cenu; při sebemenším projevu nespokojenosti ze strany zákazníka Nguyen okamžitě nerosumi šésky.
72mona: Nutno jít s dobou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.