Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik budu měřit?

Od: davidh odpovědí: 11 změna:
Ahoj,je mi 16 a měřím pouhých 170cm.Můj otec má 187cm a matka 163cm.Vzhledem k tomu,že mi za chvíli bude 17,mám šanci,že dorostu výšky svého otce? Podle kalkulačky a výpočtů bych měl měřit 181cm,ovšem nevím zda je to realné.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Zeptej se matky přírody.
Nikdo jiný ti to totiž neřekne.

Jistě, nikdo ti to přesně neřekne. Moje dcera měla spolužačku s vysokými rodiči, která měla téměř 180 cm a její sestra byla malá, silnější, kolikrát jsme si říkala, jak je to možné. Až jednou jsem viděla jejich babičku, byla to její mladší kopie.

hodnocení

3x

Davide, výpočet máte správný.

Příklad: Pavlův tatínek měří 180 cm, maminka 158 cm. Obávají se, aby jejich syn nebyl po mamince příliš malý. Jeho pravděpodobnou výšku spočítají následujícím způsobem:
180 + (158 + 13) = 351351 : 2 = 175,5175,5 + 8,5 = 184175,5 - 8,5 = 167

Nejpravděpodobnější dospělá výška syna bude 175,5 cm. S 95 % pravděpodobností doroste do výšky mezi 167 a 184 cm. Vzhledem k průměrné výšce dospělých mužů, která je kolem 178 cm, nejsou tedy obavy o jeho výšku namístě. I z příkladu vyplývá, že uvedený výpočet je sice spolehlivý, avšak nepřináší příliš přesný výsledek.

Autor: Prof. MUDr. Jan Lebl, CSc. (percentilové grafy a další viz web FN Motol).

Ještě dodám: někdy mohou mít problém s růstem mladí vašeho věku, kteří dělají hodně intenzívně nějaký sport. Tělo se brání extrémní zátěži mj. i tím, že "stopne" růst. Ten k přežití nepotřebuje. Stačí včas ubrat a vše se srovná. / Ale růst obecně není jen o číslech a tabulkách. Jde o složitějí proces, kdy může být v nepořádku nebo chybí konkrétní receptor. Když se léčí včas, je vyhráno. V některých rodinách malou výšku neřeší, možnou poruchu vůbec nepřipustí a posuzují ji pouze podle stejných příbuzných.

"výpočet je sice spolehlivý, avšak nepřináší příliš přesný výsledek" *haha**haha**haha*

Už dlouho jsem se tak nezasmál*smich*

liska5
hodnocení

2x

Pokud Ti ještě nerostou vousy a nemutuješ, tak ještě porosteš dost. Jamile se objeví vousy, začne se chlapecké postava měnit na chlapskou. Zpomalí růst, zato kostra a svaly zesílí. Růst se zastaví, až Ti budou růst chlupy na hrudníku. Obvykle chlapi rostou do 21 let.

A když ty chlupy na hrudníku neporostou, tak má zaděláno na další depku, díky vám!;) I když se vše holí, takže asi ok.

liska5

Neblázněte, je to naopak. Když mu na hrudi neporostou, tak bude naopak jásat, že ještě má šanci.*smich*..

Já si tohle nevymyslela, to mám ze seriozní literatury.

hodnocení

1x

Tátu asi nepřerostete, ale můj výpočet vychází max 185cm. Co si pamatuji, tak v jednom roce, jsem vyrostl o 11cm za 12 měsíců a to mám jen 1 cm nad 180cm. Tak hodně vápníku (přírodního), aby měly kosti z čeho růst.;)

liska5

D vitamin. Vápníku máme poměrně dost. Déčko ho uklidí do kostí.

davidh
hodnocení

Děkuji vám za všechny odpovědi a rady.Co se týče vousů,tak za život jsem si je ještě neholil a mám je řekl bych poměrně krátké a spíš takové "malé chmýří" a hlas mám asi takový,jak jsem měl ve 14.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]