Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Není přepych podpora Romů z VB?

Od: aja1946® odpovědí: 34 změna:

Zvláště v dnešní době, kdy jsou na tom špatně lidé, kteří dosud poctivě pracovali. Romům se nelíbí briské zdravotnictví a začínají se vracet do Česka, vláda slibuje ubytování těm, kteří ho nenajdou u příbuzných. Ovšem nejde jen o ubytování, zřejmě budou dostávat i další podpory. Nemám už tady těch nemakačenků dost? Měli by za to něco odvést, aspoň na veřejnoprospěných pracech, ale zřejmě většina půjde na pracák.

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

12x

To bych byla za rasistu kdybych napsala co si myslím.

trossau*

Jednou, Vy se toho jistě dočkáte, bude na naše milé, nevídaně pilné a pracovité spoluobčany tmavší pleti pohlíženo se skutečnou úctou, kterou si za podíl na enormním růstu národního bohatství a věhlasu republiky České v demokratickém zahraničí (Kanada, Anglie) právem zaslouží...

liska5
hodnocení

6x

Plno lidí se vrátilo z ciziny a nic nepožadují. Už jen to ubytování je nadstandart. Oni ale mají poradce, ktaří je v tom naučí chodit. První, co budou vědět, na co všechno mají nárok. To teprve budou výdaje!

Odchodem do Anglie ukázali svou adaptabilitu, tak ať pokračují...

hodnocení

6x

No, docela sranda je ve školách s jejich potomky. Neumí česky, anglicky, rómsky, nijak. Tarzani ..

trossau*

Nechápu, kde se ve Vás bere ta zášť k našim milým buditelům. Jejich tvůrčí přístup k budování svobodného vskutku humánního tržního dospodářství, nad kterým si mohou ukroutit hlavu všichni ti Rockefelerové, Gatesové a podobní neumětelové v této oblasti, je vskutku ojedinělým počinem v historii lidstva nového věku. Místo oslavného chorálu zaznívá z Vašeho příspěvku spíše dojem, mírně řečeno, opačný...

Učitelé jsou z nich taky unešeni.

Občas se nechají unést ..

prestik*
Dobrá tedy, ale navrhoval bych "pozitivní" přístup. V devadesátých letech si všichni dělali legraci, že jedna reportáž tehdy nové TV Nova (o kanadském ráji) udělala více práce než mnohaletá Sládkova štvanice. Nutno jít s dobou: Co třeba falešný romský YTber, který bude pravidelně přinášet zprávy o rajské zahálce v GB? Postačí pár romských slov a přízvuk, brýle a paruka se postarají o dokonalou anonymitu a soudruzi Ryšavý a Višva...našva...pošva...prostě tento...si pomalu mohou začít hledat novou práci. *placni*

etana*
hodnocení

4x

Ne, není. Mají stejný nárok na podporu jako každý bílý. A práci jim klidně nabídněte a zaměstnejte je. Pak se uvidí.

Už se vidělo. Je nutno opakovat? Kolikrát?

Z Kanady je poslali do ČR a doma dostali hned první poslední a co se vidělo?Ještě stížnosti ,že jsou rasově diskriminováni! Bílej přijede otřískanou vylůítanopu fóbií za cenu šrotu, pže je bez prostředků a dozví se máte auto? telku? prodejte,budete mít peníze.Róm přijede medvědem min. za půl mega pro příspěvky ,začně řvát něco jako že "Diškriminácia" a dostane... Čest výjímkám.

donpapa

A proč ten většinový Čech jezdí šrotem, když na trhu práce schází 300 000 zaměstnanců, mzdy rostou o desítky procent a neexistuje firma, která by nehledala lidi? Že by to byl důkaz jeho neskutečné pracovitosti a výjimečných schopností? Asi ne.

Hmm.Normalne myslící pozná,že to není doslovně.jinak kde je tolik volných míst,na které se nikdo nehrne?

michalverner

donpapa...myslíte taková místa jako u nás?...Traktorista-74Kč/h.16Hod denně/6dní v týdnu,operátor výroby- 14000Kč,pracovník v zemědělství -72Kč/h,skladník-papíry na vzv/ř.p. T,B/práce na pc/nin.sš vzdělání/anglický jazyk-15 000Kč,pokladní v řetězci pouze na 6 hod.denně,časová flexibilita,nerovnoměrná pracovní doba-74Kč/hod.,soustružník-znalost výkresové dokumentace/praxe min. 2 roky-14 000Kč,svářeč v ochranné atmosféře-15 000Kč,obsluha cnc stroje 14 000Kč,lisař-14 500Kč,zástupce vedoucího prodejny/min.sš vzdělání,praxe v oboru min.4 roky,AJ,NJ,práce na PC,ř.p.B,časová flexibilita,-16 000Kč,zedník vyučen v oboru-14 500Kč,elektrikář-vyhl.50,ř.p.B,samostatnost,časová flexibilita 15 000Kč,prodavač obuvi 74Kč/hod...

etana*

Michalverner, zaktualizujte si historky o hlady umírajících pracantech, je rok 2020

Á pí etana zese nechápe čtený text. Nikdo nepíše o hladovějící dělnících. Vy byste si měla mezi dělným lidem zjiostit platové podmínky!Ono toptiž ne vše co se kdae v tisku,inzerci,nabídce pracovních míst píše je pravda! Když jsem poprvé hledal práci ,poslala mne taková jako jste asi Vy do jedné fabriky-nabídka byla prý 4800, skutečnost co mi tenkráte nabídli byla 3200! když sem ji to řekže za tu sumu nejdu dělat -tak mne vyřadila,prý lžu,ale vím co vím a co mi tam sdělili!

etana*

Taková jako já by vás nikam neposlala, i když teda, něco mne napadá:) Prostě vaše uvedené údaje jsou z nějakých předchozích let a lokality typu Šluknovský výběžek. Proč s nimi tedy operujete nyní, to je záhada.

michalverner

etana...ano promiňte.Dnes se mají všichni již dobře díky pomoci z SSSR.Přesně toto heslo jsem slyšel z dokumentu o 68.Vy jste krásný případ politické zformovanosti.Takové soudružky se dávali v 68 za vzor.Pouze s tím rozdílem že východu se dnes říká západ.

etana*

Michalverner, neserte (drazí adminové, pardon, ale tohle je fakt na pár facek)...a přečtěte si konečně příslušné zákony o minimální a zaručené mzdě 2020.

Vy jste Etano tak samolibá nabo blbá ,že nejste štont pochopit, že ne vše co je na papíru je tak i ve skutečnosti?Nacvíc asi ani neumíte používat hlavu. Tu zkušenost co jsem psal ,ano je staršího data,je z roku 1997 což jste ale nepochopil,že jsem to napsal jako příklad!Myslíte že když je průměrná mzda přes 30 000 ýže ji má každý? NE a ještě jednou NE.Hooodně lidí makajících rukam má tak polovinu.Sestupte ze svých oblačných výšin mezi obyčejný pracující lid a uvidíte!

Minulé pondělí k nám nastoupil mladík 25 let vyučen ,kolikpak si myslíte že dostal?90 kč na hodinu! A víte jaký je rozdíl mezi mím a vyučeným ,který to má tzv za pár,který navíc je parťák?rozdíl asi jen 20kč na hodinu! a není to někde v "Čiernej pri Čope" ale v JCK,v JH!

Jinak ta schválená min.mzda se dobře obchází-máte prémie a hned máte o korunu víc než je deklarováno, Vlk se nažral a koza zůstala ,jediný pracující z toho má en óňo!

michalverner

etana...Minimální mzda je krásná věc.Když s ní však někde začnete argumentovat tak vás zaměstnavatele slušně vyprovodí.Pokud se vám to nelíbí tak běžte jinam.Všude je spousta lidí co za tu cenu dělat bude.Při nejhorším použijeme agentury práce nebo si dovezeme dělníky z Ukrajiny.Takový dělník z východu je pro ně ještě lepší.Než sám sedět na ubytovně tak jde radši do práce.Nepospíchá za manželkou a dítětem.Neříká že nemá hlídání pro dítě nebo že ho musí vyzvednout ze školky.Ubytovna většinou patří i zaměstnavatelům a tak není problém poručit práci přesčas ať má hodin kolik chce.Při neuposlechutí je mu řečeno že bude vyhozen z ubytovny na ulici.Měla byste slétnout z podnikatelem vytvořených oblaků a podívat se mezi dělníky kterým se říká "plebs" a zjistit si jaká je realita oproti tomu co se píše nebo říká.P.S.Ty inzeráty co jsem psal jsou ze stř.Čech kde zaměstnavatelé tvrdí jak těžce svým zaměstnancům platí.

prestik*

S úkáčky je ovšem další a zásadní problém: Na rozdíl od Rumunů a Bulharů zde pracují v drtivé většině načerno, na polská turistická víza. Nelze přece argumentovat - no a co, stát už měl dávno zařídit přísun legálních pracovních sil z Ukrajiny.

vilik*
Diesel, je vidět, že jste fakt odsouzen být chudý. Jestli byste totiž nebyl, dělal byste na sebe a bral byste takové peníze, které si možná neumíte ani představit. Já teď platil dvaciáš klukovi, který u mě dělal 5 dní, od osmi do čtyř, a poslední den jel domů v poledne. A měl jsem pocit, že byl fakt levný na to, jakou práci odvedl. Jenže to je machr, ten si práci vybírá, a skoro rok jsem čekal.
Jak je možné, že mu to lidé zaplatí, když Ukrajinci dělají podle vás za méně než minimální mzdu?
michalverner
vikik...těch důvodů proč zaplatí je hned několik,ale uvedu alespoň jeden.Člověk bude potřebovat zedníka.Kolik dělníků z Ukrajiny asi obyčejný člověk zná a kolik z nich má někde inzerát?Člověk je nucen si zavolat firmu a na to se spoléhá.Ta přiveze Ukrajince,dá jim minimální mzdu a zbytek jde na plat majitele.Jen tak mimochodem... " dělal byste na sebe a bral byste takové peníze, které si možná neumíte ani představit"...nepsalo se tu že ti co dělají sami na sebe žijí z ruky do úst a peníze nemají?
vilik*
Já znám Ukrajinců docela dost. A i kdyby ne, zeptám se někoho, kdo je zná.
Živnostníci jsou teď opravdu v problémech. Ovšem ne všichni sedí úplně bez příjmů doma. Zrovna zednické práce státem zakázané nejsou, stavebniny fungovaly pro lidi s IČem normálně, to snad víte.
Jistě někteří práci nemají, protože lidé jim odmítli nyní zakázku poskytnout, ale než chodit za pade čistého, jak píšete vy, to snad raději do Kauflandu za garantovaných 135 nebo na poštu.
Prostě si myslím, že buď lžete nebo jste hloupej.
majklchris

Pane Vilíku ,já žasnu nad vaší jasnozřívostí! ne nejsem chudý ale ani také bohatý! Jinak mně stačí to co si vydělávám,chodím totiž do práce pže bych se doma jen nudil. Lituji Vás že musíte do práce skrze peníze...Jen jsem popsal skutečný stav a ne to co média politici a další tvrdí o výškách mezd!

Jinak-vyčerpal jsem jako řádně přihlášený (Diesel) odpovědi,proto pod jiným nickem!Abyste se někdo nedivili jako tuhle jeden na sekci A-M!

vilik*
Jo. Vy jako bývalý lampasák máte svý jistý, tak chodíte v rámci charity zadarmo, a taky se doma asi nudíte.
Mě trávení času se zelenými mozky stačilo jen tu nezbytnou dobu, kterou jsem s nimi být musel, takže pracuju za peníze.
To je ten rozdíl mezi námi.
Pak si ale nestěžujte, a nedivte se, když chtějí ostatní za práci zaplatit.
majklchris

p.Vilíku opět jste mne překvapil svým věděním a jasnozřivostí. Ne nebyl jsem lampasák, tedy ve vztahu k oné jmenované součástce-byl jsem jen nižší důstojník a ti jak bylo známo lampasy nikdy nenosili, ty nenosili ani vyšší důstojníci ale až generalita.To co se nacházelo na kahotách stejnokroje nebyla jen a pouze všivka! Jinak zase se mýlíte-nemám z toho že jsem byl VZP nic a jestli jste viděl, že si někde stěžuji-tak na hloupé lidi, ale na to vy asi neumíte pochopit .Víc se se Vámi nehodlám zabývat,

hodnocení

2x

Vracejí se hlavně na Slovensko a nedodržují karanténu, mají tam s nimi veliké problémy. Skandidávské země vypravily dvě letadla nepřízpusobivých do Rumunska, aby se zbavily zbytečných poživatelů tamních dávek.

prestik*
hodnocení

2x
Spolehlivě mě rozesmějí pokusy o autocenzuru u článků typu "Češi zatčeni v Anglii". Hned je každému jasné, o co jde, hlavně pak těm, kteří se tváří, že nemají a hlavně nechtějí mít ponětí. České portály se bojí zveřejnit jména pachatelů, takže hezky pomocí příslušných tagů zvolím některý z britských periodik a už to jede...Sivak, Holub, Bily, Mirga, Bagar. Britové se po desetiletích marxistické inkluze dokáží stěží podepsat, takže v článku může být absolutně vše. Zkrátka a dobře, fakt hrůza, co ti Češi v Anglii vyvádějí. Asi by to chtělo více neziskovek, to bude ono. *vtip*doplněno 19.04.20 21:02: liduš: To budete i tak. *placni*

hodnocení

2x

Vracajú sa prevažne tí, ktorí pracovali na čierno a nemajú v zahraničí nárok na zdravotné a sociálne zabezpečenie.Pijavice v ľudskej koži.

lipanek
hodnocení

1x

Jsou to občané ČR.

Všichni občané ČR mají stejná práva a povinnosti a to jim zaručuje ústava ČR.

Je právo na bydlení, na rovné příležitosti, na pomoc v nouzi, právo na vzdělání, práci atd..

V posledních dekádách se většina ohání svými právy a na povinnosti se zapomíná.

Přesto musím konstatovat, že někteří lidé umějí to právo i povinnosti ohýbat podle potřeby.

Ajo, nic s tím neuděláte, když na to nepřijdou lidi sami, tak jim to někdo chytřejší /neziskovky, právníci/ poradí.

Pokud se již něco uzákonilo, tak se těžko couvá, odebírá. Vždy to vyvolá nepokoje.

Stát může dávat, přerozdělovat, když má navíc, když má co.

Ale i když už nebude v pokladně nic, tak se stát zadluží. A jistě sledujete situaci, tak stát pomáhá, a zadlužuje. Kdo to splatí? A nejen jednotlivé státy, ale třeba i celkově EU.

--------------------------

Pokud budeme naslouchat některému živnostníkovi, tak nic není stoprocentní. Někomu se pomůže, někdo na pomoc nedosáhne.

Já nepochopím třeba toto, ty podmínky - Paní je vysokoškolsky vzdělaná a přesto nestačila do 3 hodin, kdy se příjem žádostí ukončil, vyplnit potřebné tiskopisy a na pomoc od státu nedosáhla. pravyprostor.cz/...

Co s tím my můžeme udělat?

My můžeme akorát volit, ale koho, když většina naslibuje a po zvolení obrátí?

Nepravostí a nerovností je všude plno.

Jak praví už klasik. - Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je asi tak všechno, co s tím můžeme udělat...

hodnocení

1x

Nejde ani tak o barvu pleti, jako o vypocitavost nekterych mensin...oni dobre vedi, ze britska NHS stala VZDY za NIC a lepsi to nebude...takze tak..

hodnocení

1x
Rozesmál mě první titulek na Seznamu asi před tydnem. Psali: V Čechách bude lip, Romové se stěhují.
Bohužel to nebylo o tom že by se chystal nějaký exodus do Indie.

prestik*
hodnocení

0x

Prý se jich zase tolik nevrací, nevím. Mimo soutěž a koronavirus, britské zdravotnictví je skutečná legenda. Zejména od té doby, co do něj začala vrtat jistá dáma, která pocházela z nižší vrstvy, než by se pro její úřad slušelo; takže se musela naučit jakýsi speciální přízvuk vyšší třídy. Zlatá republika. *zed*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]