Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Názor na Čipování lidí

Od: cipy odpovědí: 44 změna:

Dobrý den, zajímal by mě Váš názor, co si myslíte o čipování lidí?

Já se toho moc bojím a co vy?

44 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

7x

Nechci! A věřím, že se něčeho takového nedožiju.

hodnocení

6x

Kreditní karty, google, windows, telefon, facebook atd...

Teď mi řekněte, proč se namáhat čipovat?

liska5

A k tomu možná přibude očkovací průkaz na covid-19. Kdo bude mít splněno, může na dovolenou tam a tam. Kdo nebude, nedostane třeba kolej, nebo místo v MŠ.

hodnocení

4x

V OP nosime vsichni cipy jiz par let a do dneska toho nedokazal statni aparat ani dalsi instituce nijak vyuzit.

Stale napriklad potrebujeme ridicaky, rodne listy, vypisi z katastru, cestovni pasy, karticky pojisteni...statni sprava neni schopna se propojit, dat si 2 a 2 dohromady. Musime stale vyplnovat kolonky na financaku, na socialce, na zdravoti pojistovne, vsude si nas stale dokola foti, stale se nekde podepisujeme. Datova schranka je paskvil. Stale musime osobne k volbam...

Abych to shrnul, nemam trach z toho, ze by statni sprava dokazala jakkoliv vyuzit dalsiho cipu a nemyslim si tedy, ze nas to v neblizsich desetiletich ceka.

sprava neni schopna se propojit, dat si 2 a 2 dohromady. Musime stale vyplnovat kolonkyNevím,ale můj názor je že je schopna propojit se ale jednodušší je poslat občana stále vyplňovat kolonky-je to pro něj jednodušší-občane chceš něco tak se starej.proč bych se na tebe měl dřít víc než musím!
etana*

Nejspíš by byl stát schopen "propojit", ale pak by se stali zbytečnými všechny ty zástupy úředníků v obřích kancelářích, kteří zaškrtávají jednu kolonku a kontrolují jiné kolonky, byť je mají dávno v PC. A to by se tedy úředníci podělali, že musí jít dělat něco pořádného, žádná státní sinekura.

Jaká státní správa? Je tu snad nějaký stát? Je tu několik baráků s pobočkami a ty slouží výhradně k odkládání jinak neupotřebitelných osob. S výjimkou jejich vedení. To slouží k vydatnému krmení kamarádů.

smode*
hodnocení

3x
Dobrý den. Čipování mě naprosto nezajímá dokud není povinné. Nicméně myslím že čipování jako takové ani není potřeba. Téměř vše co lze realizovat pomocí čipu lze aplikovat již nyní současnými technologiemi. Jinak argumentace typu "čipy zlepší náš život" či "nedělám nic špatného a proto se nebojím" jsou samozřejmě naprosto liché a může je vyslovit opravdu jen někdo kdo nemá ani páru o tom jak se nakládá s informacemi.

janm*
hodnocení

3x

Zdravím

Problém je u těchto věcí v tom, že existují jednoduché "donucovací prostředky", čili dle mne to bude vypadat (až se ti nahoře rozhodnou) asi takto: "Ano čip můžete dobrovolně odmítnout." A praxe bude? Ano ošetříme vás bez problémů , aha vy nemáte čip, tak to bude problém... Auto přehlásíte bez problémů, aha vy nemáte čip, tak to bude problém... Psa vám ošetříme bez problémů, aha vy nemáte čip, tak to bude problém... Nabízené místo vámi můžeme obsadit ihned splňujete, aha vy nemáte čip, tak to je problém... Vyberte si jakoukoli školu, aha vy nemáte čip, tak to je problém... Chcete platit kartou, aha vy nemáte čip, tady už to nejde bez čipu... O aplikacích ani nemluvě, tahle ti už nepůjde bez čipu...atd. atd. atd. Takže i když nechcete budete se muset jít "očipovat", jinak budete mít "problémy"...Diskriminace? Ale vůbec ne, vždyť se můžete svobodně rozhodnout ne? Tak to prostě chodí se vším v této společnosti, ne nemůžete se svobodně rozhodnout, leda že zbytek života strávíte v kotrmelcích jak budete neustále přeskakovat ty "klacky" co vám bude společnost házet pod nohy...

cip
Člověče nejsi vizionář? Naše skvělá budoucnost jako na dlani - to je teda vize ! *sok*
janm*

Vycházím totiž z toho, že tímto způsobem tedy naprosto "demokraticky," se věci většinou "nastolí" a my obyčejní lidé máme jen jednu možnost přijmout to, nebo budeme mít problémy...Aby vždy mohli takto nařídit, uzákonit, a lidé aby snadno "pochopili" že je to opravdu "nutné" a zejména pro jejich "blaho" a aby příliš nebrblali i když je jim to houby platné , využívá se k tomu často takové "malé demagogie" většinou se uvede "vyšší zájem" pro "větší blaho všech" zkrátka něco "bohulibého" proti čemuž přece "zdravě" uvažující člověk "nemůže nic namítat." Například "ekologie" (bohulibý zájem) , ale kdo ve skutečnosti prostřednictvím tohoto bohulibého zájmu manipuluje? (EU potažmo stát ) A ptal se někdo občanů zda-li to chtějí realizovat tak a tak? (nikdo se nikoho neptá na souhlas) Dalším takovým nezpochybnitelným vyšším zájmem pro nějž lze leccos prosadit i proti vůli většiny občanů může být např. zdraví doprava apod. Výsledek je však vždy stejný, nikdy se nikdo občanů neptá, zda to tak opravdu chtějí a jak to chtějí. Což je ten největší problém, protože pak v podstatě žijeme v "diktátorském režimu" (zde od slova diktovat = plnit) který se nikoho na nic neptá, plníte máte "klid", neplníte a pak budete sankcionován. Dále se vychází z toho, že i na tu největší absurditu si lidé nakonec zvyknou a začnou jí brát jako "normu", přestanou reptat smíří se s tím a na to se také při rozhodování sází. Takto lze prosadit kdykoliv cokoliv v zájmu kohokoliv jen ne řadových občanů země kterých se to týká , ten základ, že by se měli třeba vyjádřit oni co chtějí nebo ne tu prostě není, v čem je tedy rozdíl mezi "demokracií" (zastupitelskou = to je právě také dobrý výmysl) a " totalitou" kde se také nikdo na nic nikoho neptá? Proto říkám, strach z jakéhokoli uzákoněného nesmyslu je vždy na místě, protože jakmile se nahoře pro něco rozhodnou a dají tomu bohulibou nálepku : "v zájmu a pro dobro a blaho všech"., pak neexistuje žádná síla jak se tomu může běžný občan bránit...Demonstracemi? Peticemi? Ale prosím vás...

dejv111neprihl

janm: Není co dodat. *palec* Je vidět, z mého pohledu, že si umíte dávat skvěle věci do souvislostí a nad věcmi přemýšlet, což se o mnohým nedá říci...bohužel... :( Lidé jako Vy by měli sedět na místě současných politiků a v dozorčích radách.

janm*

dejv,děkuji takovou reakci jsem nečekal *smich*

jak se tomu může běžný občan bránit...Demonstracemi? Peticemi?

Volbami samozrejme. Vlada se nevyloupla jen tak z niceho. Stejna tak vedeni EU. Za vsim timto jsou volici.Ale ono je lehci hudrovat na politiky, nez si priznat, ze jsou to vsichni lide, kteri je tam dosadili.Nelibi-li se Ti jak vladnou, nepotrebujes petice a demonstrace. Staci volby. A dokonce mas moznost se i sam angazovat.

janm*

axus

Tak já například k volbám chodím již léta, ale to co tu popisuji je problém "zastupitelské demokracie" tj. volím stranu s jistým "programem", JENŽE za 1) všechny strany mohou mít v programu věc se kterou nesouhlasím např. to jakým způsobem přistupují k řešení např. zdraví, ekologie apod., a za 2) pokud ta strana co volím v programu danou otázku nemá co nadělám s tím, že ji "přejme" od ostatních na základě "befelu" např. z té EU? A na jistých věcech se žel shodnou i proti vůli voličů napříč politickým spektrem , čili chodit jen k volbám opravdu nepomůže. A politicky se angažovat? Víte co to stojí úsilí než se vůbec prosadíte a prosadit jiný postoj v jistých otázkách je ještě těžší... Obětovat něčemu půl života aby se člověk dopracoval v šedesáti sedmdesáti nějakého nejistého výsledku? A co když má člověk i jiné starosti problémy co musí řešit, každý si nemůže dovolit věnovat se jen "politice". Jsem členem jedné organizace a mohu vám říct, že prosadit nějaký byť jen bezvýznamný názor zastoupených lidí, navzdory zvolené většině je často téměř nemožné...Čili choď k volbám angažuj se nebo "drž hubu" je velice lichý argument, jediné co by to mohlo změnit by byla veřejná referenda musela by být velmi častá a mít větší váhu než politická "lobby" politiků organizací společností, zkrátka na prvním místě by musel být řadový občan a to není a ne např. unie a další...

Jenze zastupitelska demokracie je pouhe logicke vyusteni plebiscitu. Vetsina lidi nema zajem se pravidelne otravovat rozhodnutima nad kazdou vetsi ci mensi prkotinou, tak si urci sveho zastupce, ktery jedna v jejich zajmu (v idealnim svete samozrejme).
Moc jinych moznosti, jak zapojit lid do rozhodovani neni.*nevi*

Navic, popravde, lide jsou skutecne ovce, ne ze ne. Neni to pouze fraze. Je velmi lehke manipulovat davy. Mnohem lehci nez jednotlivce. Pac do hry vstupuje statistika. Nepotrebujes zmanipulovat kazdeho, staci dostatecne mnozstvi. Neexistuje tedy naprosto zadna zaruka (a pokud vim tak ani zadny realny priklad) toho, ze kdyby rozhodoval lid, ze stat bude fungovat lepe nez v zastupitelske demokracii.

Navic i v primem hlasvani je stale potreba mit vladu. Nekoho, kdo stoji u kormidla.

Co tedy jineho?

prestik*

axus: Na přímou demokracii švýcarského typu není český národ připraven. Švýcaři uvažují jinak, mají jinou historii, stát pro ně není a priori nepřítelem jako u nás. Ve Švýcarsku neexistuje (prago)centrismus, Bern není hlavním městem v našem slova smyslu, je to spíše sídlo některých úřadů. Oblíbené české rčení "já se na ně můžu vys®at" by ve Švajcu neodstálo. Možná do toho dorosteme, ale zůstávám spíše neopatrným pesimistou.

janm*

Samozřejmě že by byla vláda, ale v případě zásadních rozhodnutí zasahujících hrubě a trvale do života lidí, vyjma krizových situací které se musí řešit rychle a operativně ovšem která jsou také "dočasná" (nemohou ani nesmí mít trvalou platnost) by měli mít poslední slovo občané a to není. Určitě ne jak je to dnes, unie něco chce, nějaký politik něco chce, nějaký lobista něco chce tak je to hned "posvěceno" a "protlačeno" a to že se to nelíbí 9 mil. lidí z deseti nikdo neřeší nikoho to nezajímá...a to je špatně, dokud se s tímto nic neudělá, společenský politický vývoj "zamrzne" a bude to stále jako dnes, nesmyslné befely od "svrchovaných" které nemají s realitou nic společného a které jen ztrpčují lidem život. Ano ze začátku než by se to lidé naučili by to bylo těžké ale věřím že časem by se to posunulo do jiného "levlu". Ne jak dnes a já to vidím jak jsem psal v té organizaci kde jsem, někdo je "zvolen" a najednou se z bezvýznamného člověka stane "soudce" který si osobuje právo rozhodovat nad "plebsem", a diktovat co je dobré a co ne, pro většinu a navzdory většině, kde to ten dotyčný vzal?, při tom má jen delegovat a prosazovat to co chce zastoupená většina nic víc nic míň, A tak je to i s tou politikou, věřím že časem se to posune vlivem přirozeného společenského vývoje, podobně jako zanikl např. feudalismus kde to také vše přece bylo "v pořádku" "legitimní" a "jak by to jinak mohlo být?" zaniknou i tyto manipulace a demagogie, chce to ale čas hodně času...

hodnocení

2x

Už se k tomu blížíme viz chytrá karanténa..

Zřejmě jsi nepochopil, proč se k tomu přistoupilo a za jakých bezpečnostních podmínek (které byly popsány). A nebo tě jen baví napadat rozhodnutí vlády, protože nadávat je snadné.

hodnocení

1x

To jako se ztratím, přijde policajt a přes čtečku zjistí kde bydlím a odvede mně domů?

Beru a všema deseti*smich*

Ne - odvede vás do útulku a vyrozumí majitele *smich*

Tak to jsem v ... , majitelka řekné "neznám," dejte mu injekci ať chudáček netrpí:-D

16.04.20 22:37

lipanek
hodnocení

1x

Pár článků by se o tom na internetu našlo.

Neočipujete všechny lidi na světě.

Opět to budou jenom někteří, ti blbí, pracující, ovce, kteří se nechají, kteří poslušně nasadí náhubky, kteří se nechají nahnat do ohrady.

Není to jenom o kontrole pohybu, ale o možnost manipulace očipovaných, možnost restrikcí.

Také se mi nelíbí, jak někteří herci, zpěváci, politici a jiní /Greta/ najednou vykřikují, jak měli Covid-19, jenom lehký průběh, jak se nenechali otestovat, ale měli ho.

No, všimněte si mě, můžete to být získat pozornost, ale také účelové.

liska5
17.04.20 09:47

Moje řeč *placni*

vilik*
Jsem měl Covid asi už v roce 1990. Pamatuji se, že mi bylo strašně blbě, málem jsem to nedal, ležel jsem několik hodin téměř v bezvědomí. Asi jsem to chytil při pití těch panáků a vína večer předtím. Nikdo z kamarádů totiž neměl roušku!
Nechtěl jsem to nikde říkat, přeci jen, nerad bych se stal celosvětovou celebritou, když mi tehdy bylo sotva patnáct.

prestik*
hodnocení

1x

Přijde to a lidé se poperou ve frontě, aby čip dostali co nejdříve...Ale kdepak, zapomeňte na bičík, postačí trochu cukříku.

hodnocení

0x

Nebojím se, že by se to v budoucnu dělo.

hodnocení

0x

Kdo má šikovný mobil (smart), u mobilního (cellular) operátora registraci, dobrovolně se očipoval.;)

lupa.cz/...

joudic*
hodnocení

0x

jedine dobrovolne a naramek apod a musi to byt schopne vysilat gps signal k zamereni i 2 mesice, aby pro me mohla prijit armada, nebo treba turiste na horach atd, jen lokalizace... kdo hral Far cry 3, tak se casto pohybuju v oblastech, kdy bych si mohl takovou hru nakonec nedobrovolne zahrat v realu... bezne ID je zbytecnost, ale urcite na to dojde, az budu duchodce i ja

hop®
hodnocení

0x

Nějak se toho nebojím, kdyby to bylo dobře ošetřené. Ale aby to bylo dobře ošetřené a průhledné a nezneužitelné, to by nebyla žádná prdel, to vymyslet...

olinl
hodnocení

0x

Očipovat nebo natrvalo obojek s lokátorem by měli nosit lidé co mají problém s chováním ve společnosti. Hodně by to pomohlo úřadům, policii apod..

Problém je v tom, že pokud bychom se imaginárně vrátili třeba do 19. století, museli by očipovat asi nás téměř včechny. Kde je hranice "chování ve společnosti"?*bum*

hodnocení

0x

Článek na LUPA.CZ. A dále čteme ... V Paralelní Polis v přednášce před implantací doporučují použít aplikaci Dangerou/... pro Android (od DangerousThings.com, kteří dodávají i balení i implantace), která pomůže s nastavením čipu proti uzamčení a nevyžádanými útoky. Už v roce 2017 ve Švédsku pár lidí jezdí vlakem s čipem pod kůží...teď povinně psi, časem povinně lidé...vyzkoušíme na psech, první v kosmu Lajka, následně člověk - Gagarin a další...tak to chodí, když někdo chce vládnout a mít pod palcem zbytek...

stanislavodicka
hodnocení

0x

jeto hrozné, nechci mit nikdy čip pod kuží.

pave*
Jsme zásadně pro čipování lidí, ať čipují kriminálníky, násilníky, zloděje ,pedofily,..

asd1
hodnocení

0x

Na něco by se to hodilo, např. by se snadno zjistilo kdo tě vykradl - stačí čtečka v bytě.

Na druhou stranu to je "velký bratr" a ztráta soukromí a svobody, např. manželka bude hned přesně vědět která milenka u tebe byla atd.*smich* Takže někdy ano a někdy ne...A vzhledem k tomu že "tady se všechno rozkecá" a všešchno jde i zneužít (čip jde naklonovat, svůj odstínit a tím se vydávat za někoho jiného), tak jsem proti čipování...

cipy
hodnocení

0x

Chtěl bych se ještě zeptat, za jak dlouho myslíte, že bude čipování lidí povinne?

A co si pod pojmem "čipování" představujete?

prestik*
Pane ra, je zcela nabíledni, že tazatel hovoří o RFID čipech pod kůží. Stačí vyhlásit, že už nikdy nebudete muset na úřady***; veškeré osobní doklady, platební možnosti i další data se dálkově "nahrají" do čipu...a lidé se ve frontě na čipování porvou jako psi, aby měli čip co nejdříve. Když k tomu eventuelně přidáte, že prvních deset tisíc očipovaných dostane poukaz do Lidlu v hodnotě 1000 Kč, bude ve frontách docházet i k vraždám a případní odpírači budou promptně zlynčováni. Represivní složky režimu nebudou muset hnout prstem. *vezen**** Což je mimochodem velká lež a nesmysl ex principio. I kdybyste měl pod kůží sto čipů, budete i nadále kvůli každé kravině běhat po úřadech. Možná ještě víc než před očipováním.
joudic*

to se bude vedet az jak moc kytek budou pohlavari nemecka nosit k Marxovi

nikdo*
hodnocení

0x

Neujdeme tomu. Ne, že bysme byli nuceni, ale udělá se to tak, "že se vám to vyplatí", že vám režim vysvětlí, "jak je to úžasné", a vy to sami budete chtít.

Příklad: Mobilní telefony. Už teď má stát dokonalý přehled o vašem pohybu. Kolik procent lidí mobil nosí vypnutý, a zapíná ho jen na telefonování? 1-2%? Víc ne. A musíte se nechat sledovat? Nemusíte, sami to chcete.

motak
Ono je to totiž takové nepraktické, když nevíte, kdy vám kdo bude volat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]