Nejste přihlášen/a.
Možná máte pravdu, že si lidé vytvářejí své malé světy pomocí lží a hluboko uvnitř to vědí. Ale proč nežít v krásné lži, že věci jsou pěkné, lidé jsou v podstatě fajn, že svět je přece jen boží? Je na tom něco špatně? Rozhodně je to lepší, než se na svět neumět dívat pozitivně, jako to neumíte vy. A jste si jistý, že když jim ty zdi bouráte, jsou na vás agresivní? Z čeho tak usuzujete? Já bych spíš řekl, že jim na vašem boření zdí vůbec, ale vůbec nezáleží, že jste jim prostě fuk. Oni totiž mají svůj svět, který mají rádi, byť byl vysněný, na to vy jste příliš nepatrný, abyste jim v něm něco změnil. A těm, kterým fuk nejste a mají vás rádi, způsobujete svým "bouráním" jen starost a možná i bolest. Nenapadlo vás společně pomoct někomu jeho sny realizovat, když už jste na své sny rezignoval? Ne bořit ty zdi, ale stavět je ještě větší? Proč zrovna bořit a proč zrovna vy? Máte pocit, že jste k tomu oprávněn? Proč je nenecháte snít a nezkoušíte to taky? Proč si nenallháváte i vy? Co vám na tom tak strašně vadí žít ve lži? A jste si jistý, že život nepotřebuje i občasnou lež?
Zdravím
Máte velký kus pravdy, jistě ty lidi obecně "nevidíte špatně" tak to prostě je, respektive bývá...Jenže také platí, že druhé prostě "nezměníme", leda že oni by chtěli. Co z toho plyne? Proč vám to tak vadí? Protože příliš na lidech "lpíte", tady pak nepomůže ani fyzická izolace. Je třeba se učit od toho lpění na lidech oprošťovat, ale vnitřně, což je sice velice těžká ale jedině možná a správná cesta, výsledkem je pak cosi jako "neutralita", tj. lidi nebudete extra milovat ale zároveň je nebudete ani nenávidět, zkrátka bude vám to více méně fuk a zažijete "závan svobody" a v tu chvíli zažijete i radost ze života. Ovšem to osvobození je především o tvrdé vnitřní práci na sobě, bez ní to nejde, postupně to bude snazší a snazší, ze začátku zkuste hledat něco , co vás baví, cokoliv z čeho máte radost, ideálně nějaký koníček, nebo sport dovolí-li to zdraví, to vám dá motivaci k tomu zkoncovat se zbytečným přemýšlením o druhých.
A samozřejmě na druhých nám vadí nejvíce naše vlastní chyby, proto jak už tu bylo řečeno, bořte iluze a negativní postoj k lidem především ve vás, je to dobré cvičení, tj. svoji nenávist k chybám druhých a k druhým zkuste obrátit dovnitř proti vlastním chybám, pozor ne proti sobě ale jen proti těm chybám, když se vám je podaří vymýtit vyplet vytrhat i s kořeny, dojde k zajímavé a nevídané změně, uklidníte se vyrovnáte se a možná nebudete časem potřebovat ani žádného psychologa nebo psychiatra..., je to ale běh na delší trať může to být i v řádu let, je to trnitá bolestná a dlouhá cesta a mnozí ji podstupují aniž o tom víte, protože na jejím konci je to co všichni hledáme klid vyrovnanost mír štěstí...
Hepnarová nenáviděla lidi a nerozpakovala se do jejich chumlu vletět náklaďákem. Na to měla odvahy dost.
Když ji ale vedli na popravu, prý byla tak vyjančená, že se pomočila, pokálela a pozvracela. Sám kat řekl, že nic podobně ošklivého ještě nikdy neviděl. Na cizí smrt odvahu měla. Na tu svou ale ne. Jaga.
No ona měla, děvčica, smůlu, že jí drblo v době, kdy se s takovými justice moc nemazala. Dnes by skončila tak max v detenci na pár měsíců...
Ostatně je mi divné, že ještě neprošla procesem blahořečení a označení za obět zrůdného komunistického systému a že nemá pamětní desku, jako jiní, jí podobní vrahouni, že ...
Promone, ono asi nejde napasovat na najetí do lidí protikomunistický odboj. A také při krádeži náklaďáku zapomněla podřezat svázaného policajta... Asi proto (zatím) nebyla blahořečena...
No když dokážou napasovat na odbojáře a oběť komunismu Tomka
, nebo Mašíny, - tam odkazu netřeba, jejich ,,hrdinský boj se zločinným a proradným účetním´´ je dosttatečně profláklý, stejně jako nesmírně odvážné podříznutí svázaného člověka , že ... - tak Hepnarka dokázala v rámci této inovované logiky hrdině zamordovat taky dost ,,přisluhovačů komunismu´´, ne?
Promone, to vzdávám a z této diskuze zdrhám, bo se asi zvrtne. V poslední podobné mi tady někdo poslal odkaz na knihu bratrů Mašínů, abych prozřel. Došel jsem v ní k akci v Čelákovicích a šel se radši ožrat. V zájmu ochrany mých jater se dále zdržuji. Hezký večer přeji.
Máte naprostou pravdu, člověk se tím nemá moc do hloubky babrat, protože je to ta samá demagogie a ohýbání historie jako předváděl Pepek Géblsovic a komančové , kterou obdivovatelé těchto hrdinů předvádí .
Jen pro ilustraci - ten kluk, co ho Tomek zamordoval, měl u židovských hřbitovů pamětní desku. Ta ,,zmizela´´ ...
Je to fakt buď na zblití, nebo ožrání se...
Proč se až tak užírat někým, kdo nás štve. Jistě, přemýšlet nad tím, ale pak tu myšlenku zavřít na klíč. Jak říkáte, znáte plno takových lidí, ale proč se kvůli nim ničíte a kvůli nim chodíte na psychiatrii. Oni si podle vás žijou a vy se léčíte, protože oni mají pochybé vlastnosti? Tak to máte asi špatného psychiatra, když vám to takto nevysvětlí. Vyražte ven na sluníčko, za rodinou, něco jim dobrého kupte nebo nějaké vínko, pokecejte a takto se se svými lidmi uzdravujte.
Tady není linka důvěry. Když máte takový problém, tak zavolejte tam. Tady se s pochopením nesetkáte.
Hlavně, jsme všichni jenom lidi a všichni všeobecně víme, že lidé jako celek, jsme selhaly, planetu si vědomě ničíme, přitom ukazujeme prstem, že za to mohou ti druzí a přitom je to jen a pouze naší lidskou leností a pohodlím. Defakto všichni včetně tebe žijem stylem..po nás potopa. Vždyt nás se ještě nějaký konec světa netýká a co bude s dalšími generacemi?..oni si nějak poradí.
Díky tomu koronasráči, se lidi trochu semkli..ikdyž ne všichni a někteří jsou ještě horší než byli..ale jak tohle jednou pomine, vše se vrátí zas do normálu. Ale díky tomu ted máme možnost dýchat trochu lepší vzduch, chodit do přírody víc než obvykle (hlavně na neznámé místa, mimo hlavní turistické cíle-tam bývá hlava na hlavě) a když se mrknete na oblohu, sotva proletí letadlo a je takové celkově větší ticho..to je úplná bomba Když si rozdělám hamaku někde v půlce lesa, zalehnu a jen poslouchám ptáčky a šum lesa..prostě nádhera..relax jako blázen. Mám pak dlouhou dobu super náladu a už se těším, jak znovu vyrazím. A to teprv začalo jaro
No hurá, docela dobrý nápad v době, kdy se pořád řeší kornavirus. Tak začneme řešit tu děsnou nenávist vůči lidem. Tak třeba ty svině co si vystavěli tu "zeď", za kterou si žijí ten svůj pohádkový život. Mohla bych se zeptat co Vám na tom vadí a proč jim ji chcete bourat? Oni si v klidu něco vystavěli a neohrožují vůbec Vás. Zato Vy jste z toho celý vedle a jste rozčílený a chtěl byste jim tu zeď, za kterou si hezky a v klidu žijí rozbít. Divné! Uvědomujete si, že to Vy jste agresivní? Co Vy víte co mají oni v hlavě, když nemáte jasno ani v té své? Máte můj milý těžký problém a to sám se sebou. Věřte mi, že jsou opravdu lidé kteří žijí docela hezký život a nemusí si nic nalhávat. Pořád to není jenom procházka "růžovým sadem", občas se cestou musí vytrhat i kopřivy a odházet kamení, ale to je právě ten život. Mohl byste sem napsat jak si představujete ten Váš život a co Vám vlastně chybí? Vy nenávidíte SVŮJ život a za to nikdo z lidí nemůže. A mohu Vám odpřísáhnout, že otupělá lhaním nejsem a přesto se cítím celkem dobře. Někdy jsem naštvaná, to ano. Také mne někdy někdo nase.e, ale nehrotím to, protože právě nechci, aby mi takoví lidé nabourali tu mou "zeď". A nejsme všichni uvnitř špatní. Jsou takoví, ale všichni to nejsou. Věřte mi to.
A protože jsem nad tou Vaší otázkou opravdu přemýšlela, tak ještě něco doplním. Tady to je anonymní poradna a přesto se někteří mezi sebou už dlouhou dobu virtuálně známe. Tak třeba já. Až na tři lidi odtud, mne nikdo nikdy neviděl. Přesto tady jsou lidé, kterým musím lézt těžce na nervy a dávají mi to znát. Mohla bych se z toho také "hroutit" a myslet si, že jsou tady všichni lidé "zlí". Jenomže tak to není, protože tady jsou zase jiní, kteří mne rádi určitě mají. A tím vůbec nemyslím jenom ty, kteří mne viděli, protože zrovna o nich to tvrdit nemohu, protože to jednoduše nevím. Ale vím jistě minimálně o dvou lidech, se kterými jsem se nikdy nesetkala a ti se vždycky ozvou a pomoc mi nabídnou. Nezištně a tak, že o tom ani nikdo jiný neví. K tomu tady máme totiž takovou vymoženost, co se nazývá vnitřní pošta. To jsem Vám chtěla jenom napsat, abyste třeba začal přemýšlet trochu jinak a neviděl jenom to negativní kolem Vás. Všichni lidé nelžou a nejsou zlí.
Je potřeba si uvědomit, že konstrukt "pravy a lži" je základní konstrukt, ale LIDSKÝ konstrukt. Jediná skutečná univerzální "pravda a lež" je totiž ve skutečnosti příroda, Země a zejména Vesmír, tyto tři "pravdy" nakonec vždy v čase zvítězí nad kýmkoliv, kdo se své sebestřednosti i nevědomé mohl považovat za pána přírody, Země...před lidmi třeba ještěři apod. Není vůbec vyloučené, že jsme pouze součástí velké virtuální hry nějakého "Boha". V lidské společnosti musíme vycházet z historií x krát ověřeného faktu, že běh lidské společnosti určují většinou doslova PSYCHOPATI. Z definice těch nejschopnějších psychopatů, tedy politiků a majitelů a vedení korporací je jasné, že jsou dokonale maskovaní žvaněním p konání nejvyššího "dobra a balhobytu" pro občany, akcionáře a vůbec společnost, nejnověji pro Green deal a ekologii. Ve jménu "ekologie a Green dealu" však naopak dochází ještě k většímu drancování a rabování přírodních zdrojů v bývalých koloniích mimo Evropu a S. Ameriku, viz. těžba lithia, kobaltu, stříbra a vůbec výroba křemíkových panelů FVE, které ŽÁDNÁ Západní "zelená" firma natož stát NERECYKLUJE na úroven znovupoužití skla a křemíku, vše putuje na skládku nebo je rozemleto, ještě horší je "recyklace " Lion baterií. Celé to Západní "ekologické" a Geen deal tažení je z velké většiny týkající se elektromobilů a FVE a VTE jedna velká Potěmkinova vesnice a Kocourkov. Dosti velká část odborné veřejnosti to vidí, nenávidí, ale nejsme schopni s tím nic udělat, protože ti Psychopati ovládli většinu masmédií, politických stran a ovládají dnes většinu Západních států a unií. Modlíme se aby došlo bleckoutům letos v zimě ve Francii, německu atd., pak by se další části veřejnosti rozsvítilo v hlavách...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.