Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hrubky ve zpravodajství

Od: honzas1® odpovědí: 15 změna:
Dobrý den, jsem jediný, koho udivují psane texty-zpravy? Ja konkretne pouzivam novinky a to je otresne. Jak si to vubec nekdo muze dovolit vypoustet bez kontroly a jak to muze nekdo opakovane tolerovat z rad vedeni serveru? Vzdyt ta uroven je naprosto zalostna. Mnohdy mě vytoci ne obsah zpravy, ale to prase, ktere to psalo.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jak si to vubec nekdo muze dovolit vypoustet bez kontroly a jak to muze nekdo opakovane tolerovat z rad vedeni serveru?

Vy si jako fakt myslíte, že tam je někdo, kdo je schopen něco takového kontrolovat?! Není. A už vůbec ne ve vedení. Probuďte se. Šéfují nám pologramoti s ostrými lokty a pokřiveným žebříčkem hodnot.

smode*
07.04.20 23:17

*palec*

To je pravda. Včera jsem byla v čekárně lékaře, v té jejich reklamní televizi tam běžely rady ke koronaviru. Teď se to pouští všude, po celé zemi. S údivem jsem četla, že se jedná o zprávy o koronaviruSU. Dále tam pak upozorňovali, aby lidé nedávali roušky do mikrovlnky, že by se mohly ZVNÍTIT.

Pak jsem to znechuceně přestala sledovat. Čím větší inteligent, tím větší trouba. Aspoň v tomto případě ano. Jaga.

hodnocení

2x

Nehci tímto urážet vysokoškoláky, ale znám dva, kteří nedokáží sesmolit dopis bez hrubek.

A jen tak mimochodem. Jednou jsem napsala šéfredaktorce jednoho časopisu, že jsem v jedné povídce našla 12 gramatických chyb, zda to nemůže někdo před tiskem zkontrolovat. Z její odpovědi jsem zůstala doslova paf.

"Vážená paní, já si myslím, že čtete náš časopis pro zábavu. Pokud Vám vadí pár chyb, pročítejte si raději českou mluvnici, tam je snad nenajdete".

To je dnes běžné, já tomu říkám blbizace společnosti. Lidi, kteří nemají nejen žádnou jazykovou vybavenost, se stále častěji dostávají na místa, kde by podle dřívějších pravidel neměli co dělat. Mně třeba velmi vadí meteoroložka české televize Jarina Sochorová. Otřesný projev, koktání...Teď není moc vidět a i se zlepšila, ale před nějakou dobou to byla hrůza. Na můj mail mi z televize odpověděli, že se teprve učí..., tady jsem to nadhodila do diskuse a byla jsem za nesnášenlivého blba, dokonce někdo napsal, že je to osvěžující, ty její přeřeky a koktání, takové lidské...No, nevím, jak by se dotyčnému líbil křivý barák - vždyť se ten zedník přece jen snažil! Je toho čímdál více ve všech oblastech.

hodnocení

1x

To samo o sobě hovoří o úrovni tohoto bulváru. Nikdo vás nenutí to sledovat. Člověk by měl ovládat rodný jazyk i bez korektora. Zvlášť, když chce něco plácat ve veřejném prostoru.

Ale ono nejde jen o bulvár, často vidím chyby i na teletextu Čt.

Teletext je už dnes okrajová záležitost, ale stejně by měl být OK.

hodnocení

0x

Mně přijde, že jim jde jen o to, ale zprávu co nejdříve napsali a zveřejnili a pak teprve článek možná kontrolují a opravují. Mají i překlepy v písmenkách, tak to nepoužívají ani žádný rotobický korektor.

smode*
hodnocení

0x
Dobrý den. Uvědomte si že dnešní zpravodajství (včetně oficiální propagandy) je více než kdy jindy zaměřeno na zisk z reklamy. Tedy není důležité informovat, ale přitáhnout pozornost. Z toho obecně plyne že nikdo nebude řešit nějaké pro ně nesmyslné hrubky - naopak - špatná reklama, taky reklama. Dostáváme se pak do zajímavého paradoxu kdy některé weby profesionálních konspiračních teoretiků mají vyšší jazykovou úroveň než weby s oficiální propagandou.

hodnocení

0x

Mě neudivují - mě urážejí. Respektive uráží mě postoj "pro ně dobrý" (za "ně" si dosaďte libovolně *smich*)

fugass*
Jasný, ta pakáž to přečte tak jako tak.

hodnocení

Nechci tady resit jestli to je ten nebo onen bulvar, jestli mam cist ten nebo jiny, ci zadny. Je to proste tragedie, kdyz to clovek cte, prijde mi jako kdyz to pisete na mobilu s automatickym našeptávačem,. Dneska v titulku totalni nesmysl. Budu si ty perly muset ukladat a pak jim to provokativne poslu . Prijde mi, ze kazdy den by se dalo neco najit. Prece podle me neni vubec zadny problem si to po sobe precist. Evidentne maji hrozne moc prace. Jinak ti dnesni vysokoskolaci nejsou vubec jako ti komunisticti. Dnes je to o dost urovni niz.
72mona

@honzas1 - když vás tak čtu, jako bych se slyšela v práci: "podle mě není vůbec žádný problém..." :-D Ale "je to marný, je to marný, je to marný..." Buď se s tím smířit nebo vás to semele. M.

fugass*
hodnocení

0x
Co k tomu říci? Není den, kdybych nenašel chyby ve zprávách, článcích, komentářích... Prominu rychlé horké zprávy. Aby byli prostě první, sesmolí to na honem a opravují za běhu. Pokud ale nějaký komentátor, bloger a já nevím co dalšího za paskvil něco ukáže světu, je jasné, že to nedodělal přes minutou, ale měl čas na kontrolu. Bohužel, k ničemu. Nejsem lingvista, tady si každý plácáme játra, ale pseudonovináři si hrajou na nevím co a maj tam chyby. Jak pak můžeme věřit obsahu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]