Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jsme národ nemakačenků?

Od: golemiwo* odpovědí: 36 změna:

Každý den nás všechna média bombardují jobovkami o nezaměstnanosti v ČR o zástupech lidí,kteří tvrdí do kamery,jak moc by chtěli pracovat,ale nemůžou protože...a pak následuje výpočet důvodů,proč tomu tak je.

Ano,souhlasím,někdy to opravdu nejde,ale ruku na srdce,kolik krát se nechce.O tom,že český národ pomalu odvyká práci a raději bude po hospodách nad pivem a něčím ostřejším nadávat,jak se má špatně,nemá práci a tudiž nemá z čeho žít,jsem se přesvědčil na vlastní kůži.Žiji v Moravskoslezském kraji,kde je nezaměstnanost jedna z nejvyšších v republice.Každý den vidím zdravé a mladé chlapy postávat před prodejnami potravin a různých bufetů s pivem v ruce a to od rána do večera.Já dělám v lese a minulý týden mne oslovil známý,že hledá lidi na práci do lesa.Jedná se o likvidaci porostů pod elektrickým vedením.Práce ne moc náročná,ale dobře placená kde si může aspoň průměrně zdatný chlap přijít až na 40tisíc *palec*čistého za měsíc.Nevýhodou je možná to,že práce se vykonává po celém území republiky.Slíbil jsem mu,že mu určitě někoho seženu,lidí bez práce je dost a pila se najde pomalu v každém domě.Začal jsem konat.Dal jsem inzeráty do novin,projel všechny vesnice v okolí a vylepil nabídku na práci.Oslovil jsem i několik dřevařů,kteří jsou bez práce.

Do dnešního dne se neozval ani jediný zájemce a ty,které jsem oslovil přímo měli milion důvodů na to,že nemůžou,už něco mají,kdo by se jim staral o slepice,psa,ženu*stop*.Dnes ráno jsem viděl ty,co už něco mají,stát na svém obvyklém místě u bufetu s pivem v ruce.

O zlatých českých ručičkách jsem si udělal svůj názor.Lidí,kteří by museli zvednout zadek ze židle a makat rukama a natož někam jet ubývá geometrickým řadem.A vždyť proč ne,když jim sociálka doručí peníze přímo domů a na to pivečko*pivo* jim to stačí.

Máte podobné skušenosti jako já?*zed*

36 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

jak kdo ale jelikož manžel má dvě vysoké školy, 30 let zaměstnanec MV, 3roky praxe jako vedoucí řízení lidských zdroju v jednom státním podniku a je právě půl roku doma tak vím, že pro chlapa ve 52ti práce není.A to píše denně do všech firem co na internetu najde, všude chtějí mladé.

golemiwo*
hodnocení

No jo,já jsem dělal na MV 16let a skončil jsem tam ve 45ti letech.Našel jsem si práci tady na severu Moravy jako svářeč,protože jsem taky věděl,že do kanceláří chtějí jenom mladé a pokud možno z co nejhlubším výstřihem*smich*.A to krom toho mluvím několika jazyky,ale nemám papír,nemám výstřih,tudiž nejsem*cert*tak makej rukama.a teď mám novou práci,protože se mi chce.

chlamak*

Lidus, jak to ze pro nej prace neni? Predse tazajici - @golemiwo shani lidi do lesa. Myslim ze by stacilo se ho zeptat... ja, kdybych byl bez prace, klidne bych se na to dal...

Pokud tedy panovi s dvouma vejskama neva delat manualne... nebo radeji bude denne sedet doma u PC a vypisovat firmam jestli by ho nevzali... nekam doteplicka kancliku?*hi*

lidus*

tento příspěvek mohl napsat jen manuelně pracující se základním vzděláním, zatím co vysokoškolák si práce dobrých řemeslníků váží obráceně to neplatí. Mezi námi-vy by jste 52 leteho muže zaměstnal v lese? Prosím vás a co by tam dělal ve svém věku a se svým vzděláním? Každý člověk by se měl umět ocenit. Pokud snad vaš příspěvek je pouhá ironie tak se omlouvám. A na okraj to sezení u PC se vyplácí, dnes přišly 3 seriozní nabídky na práci.

golemiwo*
hodnocení

Milá lidus,mám v lese kolegy,kteří mají 60 dávno za sebou.Kdysi jsem pracoval s partou,ve které byl učitel,kterému bylo 38let a pochopil,že učením si nevydělá,vím o lékaři,ortopedovy,který dělá v lese a ne proto,že by ho vyhodili.52let není věk vysoký.vzdělání nehraje roli.Víte,mám jenom základní vzdělání,ale prosím,neberte to jako povyšování,nebo chloubu,vysokou školu sice nemám,ale domluvím se nékolika jazyky,taky latinsky,hebrejsky,arabsky,swahilsky a několika jazyky jihoamerických indiánů.Vystudoval jsem vysokou školu života a dělám to,co mě baví.

lidus*

golemiwo, já si přece práce manuelně pracujících vážím ale opravdu si neumím představit člověka který celý život byl řídící pracovník jak jde kácet stromy. Asi by to působilo dosti komicky a podotýkám, že zrovna manžel je velký kutil a na chalupě dělá velkou většinu práce sám. Švagr je zedník-dlaždič-obkladač,-super dokud byl mladý ale holt v 50 letech už to není co dřív, mladí udělají víc i když třeba o kvalitě si dovolím pochybovat.Ale pokud jsem já majitel firmy tak mi jde především o peníze a to jistě mladí dokáží vydělat víc a rychlej. Pochopila jsem patrně zprávně, že u vás je práce v přírodě tak trochu životní styl.Spousta lidí vám asi závidí ten čistý vzduch a vůni dřeva, já ne, vím co je to za dřinu a to jsme jezdili na dříví jen na topení na chalupě.Opravdu si vážím lidí, kteří rozumí svému řemeslu a dělají ho s láskou. Sama jsem si vyzkoušela práci v teletníků, dojení, práci u koní, vedení kolektivu lidí(to s těma zvířatama bylo lehčí), učit pubescenty.Zkončila jsem v ID (ne díky práci).Tu znalost jazyků vám můžu jen závidět, mám dvě VŠ a domluvím se česky a i to si s gramatikou nejsem vždy jistá.

Mezi námi ortopeda co dobrovolně odešel a pracuje v lese bych ráda viděla.Zkuste to otočit-umíte si snad představit lesního dělníka který se v 50ti letech rozhodne jít zkusit jaké je to na operačním sále?

Neberte to, prosím, jako útok na svojí osobu.L

golemiwo*
hodnocení

Lidus,vůbec to neberu jako útok,to ani omylem.Ten ortoped opravdu existuje,měl úraz na ruce a v operačním sálu to byl jednoznačně stop.A v lese se nedělá jenom s pilou.Ten vzduch a vůni dřeva to jste trefila.Můj názor je,že kdysi každý dělal to,co ho bavilo.Dnes to už asi pravda nebude,kdo chce přežít musí dělat i to,co ho nebaví.Proto to taky tak vypadá.

A já ten les mám taky asi v genech.Můj pradědeček dělal v lese až do svých 97 let.Celý život vstával ve tři hodiny ráno a jel do lesa.Ale to byla jiná doba.Možná mi dáte za pravdu,když řeknu že pan Werich to dobře řekl:Ten dělá to a ten zas tohle a dohromady všichni udělají moc.A dnes by to mělo platit dvojnásobně.Vašemu manželovy přeju,ať najde dobré místo a vám hodně zdraví.

lidka*
hodnocení

2x

Určitě nejsme! *bum*Jenom ti nemakačenkové jsou více vidět. Nechci nikomu sahat do svědomí, ale když k vám přišli neschopní řemeslníci - řešili jste to s majitelem firmy? Odmítli jste platit flákače? Stěžovali jste si na arogantní a neschopné úředníky? *klik* To není žádné práskání, ale odůvodněná stížnost. Ale proč si pálit prsty, že? *sok* Potom se nemůžeme divit, že jsou stále na svých místech. I když samozřejmě dobrý šéf by měl mít přehled, jak jeho podřízení pracují - pokud je to ale dobrý šéf a ne takový, který si tam natahal své dobré známé a příbuzné, kteří na něho třeba i sem tam něco vědí. A už musím končit, je to jak začarovaný kruh! *ee* Ale skutečně, chce to větší důslednost, vždyť si je všechny platíme - z vlastní kapsy a nebo z daní. *jasne*

arimas*
hodnocení

0x

NO a ti nemakacenkove pak pujdou volit TO TEPRVE BUDE HOROR! *zed**zed*

Zcela s vama souhlasim i ja to tak vnimam .. *palec*

doplněno 22.03.10 13:20:

Odpovidala jsem autorovi...

golemiwo*
hodnocení

Máte pravdu,taky na mne vystupuje smrtelný pot,když na to pomyslím*uspech**sok*

ar*
hodnocení

0x

Člověče hoď jsem mail

golemiwo*
hodnocení

no,jestli myslíš mně,tak chovanecivan43@seznam.cz*cteni*

kytka*

Mě pění krev , když vidím jak se dělá-že se dělá, pořád se vaří kafe, svačí se , jen k té práci nějak není čas přijít. Na úřadech je to děs, jen od nikoho nic nechtít, když přijde opravář, nejraděj by chtěl hned svačinu a pivo, no já na tohle nemám *ee* každý si stěžuje na málo peněz, ale kam to spějeme. Nevím , nevím ,dělat chce málokdo.

arimas*

JO JO presne s tema opravarema nebo delnikama ... prisli k nam neco delat a jen si vybalili kramy tak prej "TAAAAKK kaficko by nebylo?" sem malem vypenila. porad pauzicka a kaficko a prace se taaaahla tri dny ... mohlo to byt za den hotovy.. holt takhle se delalo za komousu a ocividne to je v lidech zakodovany.. jste se mi nestalo ze by nekdo zacal pracovat a proste a jednoduse delal bez kecu alespon 2 hodky .. pak se vsichni divy ze nic nestihaji a ze nedostanou pridano UBOHE!*blee*

miljan*

Zajeď se podívat třeba do Itálie, jak dělají řemeslníci. Potom těm našim ráda uvaříš kafíčko.

kokta*
hodnocení

0x

a je ta nabídka práce ještě aktuální?

golemiwo*
hodnocení

Je aktuální pořád.Já bych jel taky,ale jsem momentálně nepojízdný.Jestli chceš podrobnosti,je tady můj mail.*vtip*

bena*
hodnocení

0x

Češi jsou docela pracovití, jen cikáni jsou líný na práci, ale pilný na rozmnožování. Úplně jako krysy. nejhorší je na tom to, že naše vládnoucí garnitura s tím nic nedělá a naopak cikány v čele s tím prázdným člověkem Kocábem podporuje.

Pokud to chcete změnit, tak si nestěžujte někde v hospodě, na Poraďte.cz nebo jinde, ale běžte k volbám odevzdejte lístek SPR-RSČ (Sdružení pro republiku - Republikánská strana Československa), lidově se této straně říká Sládkovci.

lidka*

Hele beno, nech si tu svou agitaci jinam. *bum*Myslím si, že na to není nikdo zvědavý. Jsme svéprávní a i když není moc veliký výběr koho volit, tak nepotřebujeme v tomto směru napovídat. Myslím, že to na poradnu ani nepatří! *stop*

bena*

Částečně pravdu máte. Ale Poraďte je podle mého názoru trošku diskusní server. A navíc každý má právo se vyjádřit, byť nepohodlně a zcela jinak než někdo jiný. Nebo se vracíme před rok 89?

ale sem nepatří politická agitace...

ar*

Diskuzní je ,ale v rubrice VOLNÁ DISKUZE.

antara

Pokud si založíte svůj server, tak si tam probírejte svou politiku. Tady na to není nikdo zvědavý. Vaše právo na soukromém servru končí tam, kde začíná právo jeho vlastníka. Jste schopen to pochopit?

lidka*

Ale ano, diskutovat můžeme, ovšem posílat nás volit Sládkovce - to už je agitace! Hezký večer!

bena*

Já nikomu nenutím volit SPR-RSČ, ale doporučuji, což je trošku něco jiného. Pokud by to vlastíkovi serveru vadilo, budiž mi zruší účet na Poradte.cz

golemiwo*
hodnocení

Prosím vás,kdo to chtěl ty informace o práci,napište mi ještě jednou na mail,hodilo mi to do spamu a já to vymazal.*zed*Tak pište ještě jednou.Děkuji,už si dám pozor*andel*

lidus*

jsem asi mimo obraz, já měla za to, že tato strana byla dávno zrušená. Nebyla-li je to chyba.

bena*

Lidus, strana utrpěla několik krisí, ze kterých se vzpamatovala. Někde v roce 2001 nebo 2002 jsme se museli přejmenovat na RMS - Republikáni Miroslava Sládka. Nyní jsme se vzpamatovali a účastníme se voleb a doufám, že překonáme alespoň hranici 5%. Vládnoucí garnitura nás vždycky ponižovala, zahazovala, ale když si občas pustíte záznam nebo přímý přenos z parlamentu, tak nás někteří politici citují. Republikáni jako první upozornili na většinu problémů, ale všichni se nám smáli. Nyní téměř vše po nás papouškují.

Míra Topolánek, když řekl, že parlament je plný komunistů, tak měl pravdu. Ale BLIK! To si toho všim opravdu brzy.

kytka*

to bena- myslím,že byste si to měl prodiskutovat s tím svým bratrem .Tady na to jak jste poznal -na ty Vaše moudra není nikdo zvědav*cert*Děkuji za pochopení

23.03.10 19:30

kytko, *hej*

bena*

To je Váš názor.

Máme přeci svobodu názoru, svobodu projevu. Někdo s mými názory nesouhlasí, někdo ano.

kytka*

Ano ale taková diskuze jako vedete sem nepatří ,divím se že už to admin neutnul*cert*

beno, máte pravdu: "Máme přeci svobodu názoru, svobodu projevu", ale nesmíte při tom porušovat zákony.

bena*

Milane, mohu-li se zeptat, jaké zákony porušuji? Já si myslím, že žádné zákony svými názory a projevy naporušuji :)

bena*
hodnocení

0x

Tady jsem zřídil průzkum, tak se vyjádřete prosím - vyplnto.cz/...

Děkuji

bena*
hodnocení

0x

Krásný den, bohužel mi ten starý průzkum zrušili, tak jsem musel udělat nový.

Zde je: vyplnto.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]